1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Organisationsdagarna 2023

Första helgen i mars gick Motståndsrörelsens årliga arrangemang av stapeln, denna gång någonstans i Dalarna och under parollen "En starkare kraft".

I Motståndsrörelsens femte näste anordnades denna upplaga av Organisationsdagarna, med bland annat utbildningar, föredrag och boxningsturnering på schemat. Upplägget liknade föregående evenemang med fokus på den enskilde medlemmen.

När samtliga deltagare från Nordens alla hörn tagit sig till lokalen hälsade konferencier Lukas Lindgren alla välkomna. Helgens upplägg presenterades och deltagarna blev informerade om att hålla koll på schemat som satts upp runtom i lokalen för att inte missa något.

Strax därefter intog Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg scenen. Lindberg gick igenom vad som menades med helgens tema, En starkare kraft och menade att hela rörelsen på flera sätt måste bli en starkare kraft om den ska lyckas med sitt mål att ena Norden. Han talade också om att mycket fokus skulle hamna på den mest bokstavliga tolkningen och ett mål sattes upp om att organisationen som ett kollektivt ska bli i 100% bättre fysisk form under år 2023.

Ledaren förklarar helgens tema

Dagens första föredrag gick sedan av stapeln med riksrådsmedlem Fredrik Vejdeland, som hade titeln Träning som propaganda. Den nationalsocialistiska treenigheten sinne, kropp och själ är vad som behövs i kampen. Organisationen ska bli bättre på att träna och tävla med varandra, och Vejdeland radade upp flertalet olika positiva förändringar som sker i en människa som tidigare aldrig tränat men som sedan börjar. Vi ska skapa hårdhet i organisationen genom att dela smärta med varandra genom träning.

Dagens andra föredrag hölls av Andreas Holmvall. Den första delen handlade om vad propaganda egentligen är och hur rörelsen använder sig av det för att nå människor med vårt budskap. Den andra delen gick igenom de tre olika kategorierna som Motståndsmedia arbetar med – foto, grafik, video – och visade upp något av det bästa som skapats under det föregående året. En allt större utmaning med propagandaspridningen har på senare år blivit folks allt sämre koncentrationsförmåga som innebär att en video helst inte bör vara längre än 15-30 sekunder för att få ordentlig genomslagskraft.

Holmvall håller ett föredrag om media

Efteråt var det dags för representanter från Norge och Danmark att inta scenen. Först ut var Tommy Olsen – chef för den norska grenen – som talade om hur det må kosta i tid och pengar att vara en aktiv nationalsocialist, men valet står bara mellan det eller att leva livet som en lydig hund under detta förtryckande system. Han talade även om nationella som förstått vår situation, men som ändå sprider defaitism och förespråkar tandlösa alternativ, som bara en feg inre fiende som aldrig kan ursäktas. 

Härnäst var Joakim Johansen, nästeschef från Danmark, som kort rapporterade om omstruktureringar som gjorts i Danmark på senare tid, men att kampen går vidare i oförminskad takt. Hälsningar hade även inkommit från både Finland och Island i brevform, vilka lästes upp för publiken. 

Det var nu dags för lunch i form av en Gulaschsoppa med diverse tilltugg. Tack vare den utmärkta planeringen var det denna helg ingen stress, utan alla hade god tid på sig mellan de olika aktiviteterna, som härnäst skulle bli olika workshops.

Lördagens lunch serveras till hungriga kamrater

Två stycken pass på 60 minuter vardera med tio stycken olika workshops att välja mellan väntade de mätta kamraterna. Här kunde man fördjupa sina kunskaper om allt från PGP-kryptering, bildredigering och hur man blir en bättre talare, till mer praktiska saker som självförsvar mot kniv, eller med fanstång och hur man gör upp eld.

När båda timmarna löpt mot sitt slut plockade arrangörerna iordning det som skulle behövas för helgens kanske mest efterlängtade aktivitet – nämligen boxningsturneringen. Vad som skiljde sig från förra året var att man detta år delade in hela tävlingen i två olika viktklasser, med tre medaljplatser för varje. 

En av många intensiva boxningsmatcher

Efter en svettig och intensiv kamp gick aktivisten Marcus Hansson från Näste 3 segrande i lättvikten, tätt följd av ytterligare en aktivist från Näste 3, och en aktivist från Danmark på tredjeplats. I tungvikten gick det om möjligt ännu vildare till, och en nedblodad Anders Gudmarsson tog hem tredjeplatsen efter en väldigt jämn match mot Pär Sjögren, som själv kom på andraplats efter att ha mött Martin Saxlind i finalen. 

Pär Sjögren lämnar över vandringspokalen till den nya vinnaren

Under tiden som kampen utkämpades i boxningen fixade kökslaget iordning middagen – spaghetti och köttfärssås – som serverades de trötta kamraterna direkt efter tävlingens slut. De som inte satt kvar i matsalen och samtalade alltför länge hade även möjligheten att köpa något vid de olika försäljningsborden som hade ställts upp.

Med middagen avdukad var det dags för prisutdelning. Det var inte bara kämparna från boxningsturneringen som förärades med priser, utan även kandidaterna som kämpat i valkampen, som alla hyllades med rungande applåder. Nya aktivister utnämndes till sist och en tidigare ansvarig utgivare tackades med ett eget pris.

Några av valkandidaterna får motta pris

Till sist var det dags för Motståndsrörelsens ledare att säga några avslutande ord om den lyckade dagen. Lindberg talade om hur Motståndsrörelsen trots oerhört små ekonomiska tillgångar, och trots att den för tillfället är liten i storlek jämfört med de vanliga demokratiska partierna, så kan den åstadkomma så oerhört mycket mer än de kan. Men trots detta, och utan någon som helst ökning i resurser eller mantal, så kan den ändå bli en ännu starkare kraft.

Ett kraftfullt avslutande tal framförs av Simon Lindberg

Nationella från hela världen ser upp till oss som ett föredöme och systemet slösar enorma resurser på oss eftersom de är livrädda för att vi ska växa oss större. De kan avlyssna oss, trakassera oss, fängsla oss, men…

Vår fanatism kommer de aldrig att ta kål på!

Talet avslutades sedan med ”stående ovationer” på äkta nationalsocialistiskt manér.

Konferencieren förklarade därmed lördagen som avslutad, och samtliga begav sig efter en lång men givande dag till sängs.

07:30 var det uppstigning på söndag, men majoriteten av deltagarna hade redan stigit upp tidigare än så, och begav sig till matsalen för att inta frukost.

Med alla mätta och belåtna började dagens första aktivitet, vilket var ett ”möte” med Nordiska motståndsrörelsens riksråd.

Riksrådet presenterar viktiga nyheter och förändringar

Här fick närvarande ta del av viktig information om vad som kommer att ske i organisationen inom en snar framtid, samt att många mer praktiska direktiv och nyheter på temat En starkare kraft förklarades i flera steg. Efter detta fick alla medlemmar lämna lokalen, för att Motståndsrörelsens aktivister skulle få ventilera frågor och idéer mer privat med riksrådet.

Hampus Maijala talar sig varm om träning

På tur stod ett föredrag om kroppsviktsträning av nästeschef Hampus Maijala. Han tog upp många viktiga grunder i konceptet och hur man får ut det mesta av en träning som inte innefattar några vanliga vikter eller redskap och gick även igenom en demonstrationsvideo med många exempelövningar.

Med helgens sista aktivitet avslutad avtackade konferencieren alla för att de kommit, samt alla som hjälpt till att styra upp evenemanget som gjort att det blivit så lyckat. Därefter hälsade kamraterna varandra farväl och begav sig åter till sina nästen runtom i Norden, fyllda med än mer kamplust än innan!

Titel:Organisationsdagarna 2023 Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-03-06 Uppdaterad:2023-03-11

Läs också: