1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Broaktion i Växjö – galen polis går till attack

Näste 7 genomförde en banderollaktion i ett regnigt Växjö och fick oväntat besök.

Lördagen den 25 mars, under en regnfylld himmel som växlade mellan regn och uppehåll, vecklade aktivister och medlemmar från Nordiska motståndsrörelsens Näste 7 ut Tyrrunefanor och banderollen med uppmaningen ”Gör ett revolutionärt val” över riksväg 25 inne i Växjö.

Den politiska kampaktionen tycktes uppskattas av majoriteten av förbipasserande bilister som antingen vinkade, gjorde tummen upp eller förbjudna segerhälsningar. Ett och annat långfinger syntes också från antagonister som mot förmodan lyckats ta körkort.

En som däremot inte uppskattade Motståndsrörelsens fria opinionsbildning var en polis, ett yttre befäl därtill, som gasade upp sin bil på bron i säkert 120 km/h med sirener och blåljus på en 100-meters sträcka, för att sedan tvärbromsa. Han slänger sig sedan över vägräcket för att ge sig in i en närkamp med en av aktivisterna som håller en fana, samtidigt som han gapar om att det är ett pågående brott.

Efter några sekunder börjar den överreagerande, stingsliga, ensamma snuten inse att han mött sin överman och även förstå att han just nu gör ett stort misstag. När han förstår att han befinner sig i handgemäng ensam mot män som inte viker sig, backar han snabbt och knäpper upp hölstret till sitt tjänstevapen.

”När han började rycka i fanan tänkte jag bara två saker: Han ska inte tro att jag ger mig och jag dör hellre än att ge en j***lakej fanan!” kommenterar aktivisten David Wåhlander händelsen.

Kort därefter lugnar han dock ner sig. Han börjar istället utfråga aktivisterna för att försöka hitta ett möjligt brott för att kunna rättfärdiga sitt tidigare beteende. ”Vad är det för märke på fanan?”, ”Vad står det på banderollen?” och så vidare… Han uppger att han fått in en anmälan om ”hets mot folkgrupp” vilket han snabbt fick förklarat för sig av en aktivist att han kan anmäla uppringaren för falsk tillvitelse.

Flera andra regimlakejer kommer körandes och hoppar ur sina bilar, men blir stående och observerar situationen.

Efter att ha insett sitt misstag och beklagat sig, samt bett om ursäkt ett flertal gånger till aktivisten som han anföll, åkte regimens lakejer iväg med svansarna mellan benen. Efter några störtskurar blandat med uppehåll och en glimt solsken packade motståndsmännen ihop och avtackade varandra för ännu en dag i folkgemenskapens anda. Några av aktivisterna fortsatte dagen med att bedriva utdelning av flygblad i brevlådor, innan även de avrundade.

Titel:Broaktion i Växjö – galen polis går till attack Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-03-25 Uppdaterad:2023-03-26

Läs också: