1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivism runtom i Norden: Frige Rob Rundo

Den senaste veckan har flera banderollaktioner genomförts där Nordiska motståndsrörelsen kräver frihet åt den amerikanske fängslade nationalisten.

Den sista mars greps nationalisten Rob Rundo i Rumänien och utvisades till USA misstänkt för att ha ”konspirerat genom att rekrytera och träna medlemmar för våldsdåd och för att ha deltagit i våldsdåd över USA”.

Den absurda misstanken grundar sig på Rundos nationella verksamhet där han organiserar vita ungdomar till kampsportsträning och således är det tal om ren politisk repression.

Nordiska motståndsrörelsen har under åren haft en god kontakt med Rundo som bland annat medverkat i både Nordic Frontier och Bellum. Vi kräver att dissidenten frisläpps med omedelbar verkan och att misstankarna avskrivs – det är inte brottsligt att försöka rädda sitt folk!

Redan i torsdags kunde vi rapportera om banderollaktioner med tal utanför USA:s och Rumäniens ambassad i Stockholm. Det har dock bedrivits aktivism också på fler orter i både Sverige, Norge och på Island.

I Borlänge och i norska Bergen har offentliga banderollaktioner genomförts och på ett tiotal andra orter har banderoller satts upp längs vältrafikerade vägar.

Nordiska motståndsrörelsen kommer alltid att agera för nationalisters rätt till frihet och mot den totalitära demokratin!

I Norge har det också satts upp specialtillverkade metallskyltar

Titel:Aktivism runtom i Norden: Frige Rob Rundo Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-04-10 Uppdaterad:2023-04-11

Läs också: