1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

EXTRA: Nordiska motståndsrörelsen terrorklassas av USA

I ett officiellt uttalande från det amerikanska utrikesdepartementet förklaras idag organisationen och dess ledare utgöra ett hot mot USA.

Beslutet grundar sig i USA:s rädsla för ”rasligt eller etniskt motiverat våldshot från extremister” och deras uttalade kamp för att bekämpa detta.

Man menar att Motståndsrörelsen utgör ett sådant hot som den ledande ”nynazistiska” gruppen i Sverige, med grenar också i Norge, Danmark, Island och Finland.

Vidare påstås det utan någon som helst bevisföring att organisationen, som i Sverige är ett helt legalt registrerat politiskt parti, är mycket våldsam och har utfört attacker mot politiska motståndare och journalister, samt att flera medlemmar samlar på sig vapen och tränar närstrid.

Utöver organisationen som sådan sätts också helt absurt Nordiska motståndsrörelsens ledare Fredrik Vejdeland upp på listan tillsammans med Pär Öberg och Robert Eklund.

Fredrik Vejdeland.

I och med uttalandet förbjuds också amerikanska medborgare från att samverka ekonomiskt med organisationen och dessa tre namngivna personer genom att exempelvis skänka pengar.

Motståndsrörelsen.se kommer att återkomma i ärendet.

Titel:EXTRA: Nordiska motståndsrörelsen terrorklassas av USA Författad av:Redaktionen Publicerad:2024-06-14 Uppdaterad:2024-06-14

Läs också: