1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vandring, navigering och lägerbygge – vildmarkstur i Dalarna

Dalarnas sydvästra skogar fick finbesök under helgen då Näste 5 valde att slå läger vid en av dess sjöar.

Lördagen den 15 april samlades medlemmar och aktivister i en av skogarna utanför Ludvika för att påbörja turen. Före den första genomgången förberedde samtliga sin utrustning inför den långa dag som stod framför dem.

När detta var klart samlade nästets vildmarksansvarige alla för en gemensam genomgång där han gick genom helgens upplägg. Det beskrevs hur helgen skulle bestå av vandring, navigering och lägerbygge samt hur en bra mental inställning är nödvändig att ha med sig.

Den första aktiviteten som behövde avhandlas var navigeringen. Ansvarige visade upp kartan och berättade hur den med kompassen kunde ta sällskapet till den tänkta destinationen. När detta var klart fick samtliga snabbt prova på det som blivit lärt för att den kommande vandringen skulle bli så smidig som möjlig.

Den marsch som sedan gick av stapeln ledde deltagarna genom varierad terräng. Skog, myr och kalhygge passerades när deltagarna hade fått turas om att ta ut olika kompassriktningar. Efter många timmars vandring och flertalet studier av kartan kunde man till sist komma fram till den plats där lägret var tänkt att byggas.

Väl på plats kastades den tunga packningen av och strumpor byttes för att lättare kunna ta sig an det stundande lägerbygget. Folket på plats delades upp i sina respektive kampgrupper för att därifrån kunna bli delegerade ett specifikt ansvarsområde. Första och andra gruppen samlade in ved, tredje gruppen påbörjade arbetet med en massiv eldplats och fjärde gruppen inledde skapandet av det huvudsakliga vindskyddet.

Efter nästan en hel arbetsdags arbete på ovan nämnda områden började det mörkna. Arbetsgrupperna hade sedan länge förändrats för att den tid som behövdes kunde läggas på vindskyddet och allt annat som ett tillhåll i skogen kräver.

Fler närmade sig nu även elden när både solen och temperaturen sjönk avsevärt. När elden klarat av att ge deltagarna på plats lagad mat och lite värme var det inte långt till midnatt. Allt fler började nu krypa in i sina sovsäckar i väntan på nästa dag.

När morgonen väl kom var att anlägga en ny eld det första som motståndsmännen gjorde. Efter att daggen dragit sig tillbaka och frukosten var uppäten packades all personlig utrustning ihop i väntan på avfärd. Någon timme före lunchtid började vandringen tillbaka till bilarna. I ett högt tempo gick man hemåt på de grusvägar som slingrar sig genom skogen.

Före det togs avsked så hölls ett litet anförande där han summerade helgen och lät deltagarna beskriva det som vart bra och dåligt med turen. Efter det så hälsade alla varandra farväl i väntan på kommande äventyr!

Titel:Vandring, navigering och lägerbygge – vildmarkstur i Dalarna Författad av:Naste 5 Publicerad:2023-04-19 Uppdaterad:2023-04-20

Läs också: