1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen i centrum under Vetlandafesten

Näste 7 bedrev offentlig aktivism och spred nationalsocialism till folket.

Lördagen den 27 maj genomförde näste 7 en offentlig flygbladsutdelning i Vetlanda under Vetlandafesten. Även riksdagspartierna var där för att sprida sitt folkfientliga budskap.

Aktivisterna ställde upp med fana framför partiernas tält och började dela ut flygblad i folkvimlet. Många tog emot blad och samtalade med motståndsmännen, man mötte på sympatisörer såväl som meningsmotståndare.

Politikerna blev väldigt upprörda av detta och de sprang direkt bort till polisen som hade en egen utställning lite längre bort. Efter en stund kom en polisman pliktskyldigt förbi och ställde lite frågor till motståndsmännen och läste ett flygblad, men efter att han fått sina frågor obesvarade gick han tillbaka till sin egna utställning.

En tant från Centerpartiet ställde sig demonstrativt framför motståndsrörelsens fanbärare med ett regnbågsfärgat paraply i något slags försök att sabotera för aktivisterna. En av aktivisterna som delade ut flygblad ställde sig då demonstrativt framför Centerpartiets tält och delade ut flygblad. Centerpartisterna klagade på detta och man lyckades komma överens om att ge varandra utrymme.

I övrigt var det en lyckad aktivitet. Motståndsrörelsen har blivit ett normalt och förväntat inslag i Vetlandas gatubild.

Titel:Motståndsrörelsen i centrum under Vetlandafesten Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-06-02 Uppdaterad:2023-06-01

Läs också: