1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

”En jävla massa bl*tt*r” – Broaktion i Näste 1

4 juni begav sig kamrater till havet för lite samkväm vilket följdes upp av en banderollaktion.

Tidig eftermiddag möttes man denna dag upp nära huvudstaden, för att med bilar åka i samlad trupp mot skärgården.

Framme vid den tilltänkta platsen gick man en kortare sträcka genom ett skogsparti tills man kom fram till Östersjön. Den vackra naturen i Stockholms skärgård står i skarp kontrast till betongklossarna man vant sig vid att se i storstaden.

Här startade man omgående en rejäl eld med död ved som hittades i skogen. Vissa i sällskapet prövade på fiskelyckan vid en närliggande brygga medans andra samtalade vid elden.

När elden lagt sig lite började man grilla den medhavda maten till ljudet av havet och fåglarna. Efter att alla ätit klart och man suttit ett tag vid glöden och samtalat begav man sig tillbaka till bilarna.

Mot Mordor gick resan där man tänkt hålla en banderollaktion. Efter att ha kollat upp lite nya broar över andra vägar in mot Stockholm slutade det ändå med att man begav sig till den tidigare etablerade platsen vid Skogskyrkogården.

En banderoll med texten ”Vita arbetare byggde detta land” hängdes över broräcket och flankerades av Tyrrunefanor på båda sidor. En större rökgranat tändes sedan för att verkligen dra uppmärksamhet till aktiviteten.

Som alltid när det sker en banderollaktion i Motståndsrörelsens regi så blev det både positiva och negativa reaktioner från människorna som passerar, så även denna dag.

En grupp på sex poliser i två bilar anlände senare till platsen i hopp om att deras praktikanter skulle få lära sig något, men blev till deras stora förtret totalt ignorerade, för att sedan lämna platsen lika fort som de kommit dit.

Hopplösheten man känner när grabbarna inte ens svarar på om de vill ha saft till bullarna.

Mot slutet av aktiviteten sågs en gammal svensk man på cykel stanna till på gångvägen under bron för att sedan ta upp mobilen för att filma motståndsmännen. När han var klar ropade han något som var svårt att uppfatta med blåsten och bilarnas ljud. Det enda som kunde höras från mannen var ”en jävla massa bl*tt*r”. Utifrån sammanhanget kunde kamraterna bara tolka det hela som att mannen var positivt inställd till aktiviteten.

När man stått på bron ett bra tag in på kvällen kände man sig klara för dagen och rullade ihop banderoll och fanor för att bege sig hemåt.

Titel:”En jävla massa bl*tt*r” – Broaktion i Näste 1 Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-06-07 Uppdaterad:2023-06-07

Läs också: