1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivisten Marcus Hansson frisläppt från fängelset – firad med broaktion i Jönköping

Kamraten hämtades upp vid anstalten i Västervik och fick sedan direkt delta på aktivism.

Aktivisten Marcus Hansson som varit tillfångatagen av systemet på anstalten i Västervik i nordöstra Småland under sommaren, blev under måndag förmiddag frisläppt. Han satt fängslad för att ha skyddat organisationens valplakat från rödingar under valkampen i Örkelljunga 2022. Hansson välkomnades ut av kamrater i Näste 7 och man åkte sedan till Jönköping för att bedriva aktivism.

Hansson, som så småningom ska avtjäna ytterligare ett fängelsestraff relaterat till självförsvar under valkampen kommenterar fängelsevistelsen:

Allting gick bra den här gången. Jag har primärt valt att fokusera på tre saker; träning, läsning och skrivande. Jag valde att inte titta på någon TV dessa tre månader så jag fick mycket läst även om en del var sträckläsning och därmed inte fastnade på minnet.

Ett annat projekt var att förstå vårt pensionssystem och det har jag en bra överblick över nu. Däremot kommer det att behövas lite mer studier här på utsidan innan jag kan framställa materialet ur ett systemkritiskt perspektiv.

I fängelset som kan ses som lite av ett träningsläger så har jag fått upp bättre grundfysik som jag tänkt utöka under tiden till mitt nästkommande fängelsestraff. Jag har inte bestämt mig än vad jag skall ta mig an då, men jag är sugen på att utforska vad vetenskapen säger om det manliga egot eller kanske en historisk beskrivning av hur Storbritannien förlorade makten som världshärskare till USA.

Väl på plats i Jönköping mötte man upp med kamrater från Näste 3 och genomförde en banderollaktion ovanför E4:an. Aktiviteten gick fint till och man fick många positiva reaktioner. Efter att man stått på bron en stund avslutade man och tackade varandra för dagen.

Varmt välkommen ut i den relativa friheten och tillbaka till den nationalsocialistiska kampen Marcus Hansson!

Titel:Aktivisten Marcus Hansson frisläppt från fängelset – firad med broaktion i Jönköping Författad av:Redaktionen Publicerad:2023-09-12 Uppdaterad:2023-09-15

Läs också: