1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Träning med stock och sten i Stockholm

Lördagen den 7 oktober genomfördes ett förhållandevis okonventionellt träningspass i Näste 1.

Kamrater samlades under eftermiddagen strax söder om huvudstaden där man skulle prova på lite annorlunda träning jämfört med det som i vanliga fall förekommer i nästet. Man värmde först upp med lite löpning och uppmjukande rörelser innan man tog sig till träningsområdet.

Ansvarig för träningen gick snabbt igenom reglerna för dagen, som innefattade bland annat ett bestraffningssystem där deltagare som inte kan genomföra en övning till fullo, istället blir tvungen att göra en annan förhållandevis lätt övning, 100 gånger. Genomförs inte denna övning blir hela gruppen tvungen att genomföra samma moment 100 gånger.

Självklart togs hänsyn till eventuella skador deltagarna hade sedan innan, men turligt nog var det ingen övning för dagen som någon inte kunde genomföra på grund av fysiska krämpor. Inbillade mentala hinder godtogs dock inte som en ursäkt för att inte delta i ett träningsmoment.

Dagens första övning var att välja ut en sten stor nog för att orka bäras 100 meter utan att tappa den. Dessa stenar skulle deltagarna nu få stifta bekantskap med en tid framöver.

Samtidigt som stenarna bars på fick en av deltagarna i uppgift att välta ett stort brunnslock framåt, runt 50 meter, medan de andra gick intill med stenarna i famnen.

Detta pågick fram och tillbaka tills alla hade fått chansen att förflytta brunnslocket.

Nästa övning bestod i att göra armhävningar med en cementplatta på ryggen. Denna övning fortsatte ett antal set tills kameramannen fick lyfta bort plattorna för att deltagarna skulle orka resa på sig.

Dagens tredje övning var situps med en kamrat, med benen låsta mot varandra, med ett stenblock som lämnades fram och tillbaka mellan varandra. Även kamraten utan sten gjorde självklart situps i takt för att inte ha det för lätt.

Därefter var det dags för att rygg mot rygg lämna över en sten i midjehöjd till kamraten bakom, för att sedan ta emot den på andra sidan igen. Detta gjordes åt båda hållen, och till sist ändrade man riktning helt och förflyttade stenen ovanför huvudet och ned mellan benen.

Axelpress stod härnäst på listan, och detta gjordes självklart med stenblock.

Efter ett antal set med axelpress gick man över till ännu en övning med att bära sten. Alla fick ta upp en sten som skulle bäras fram och tillbaka flertalet gånger, inte bara i famnen, utan även på axlarna, den ena efter den andra.

Den kanske tyngsta övningen var nästa på tur, och innefattade att dra en lastpall med flertalet stora stenar liggandes på. Detta var lättare sagt än gjort då lastpallen tyckte om att gräva ner sig i marken.

När alla fått släpa på pallen en vända var det dags för barnen som närvarade att få sig en liten tur på ”släden”.

En väldigt uppskattad del av träningen, om man frågar barnen.

Efter en kort vätskepaus letade man reda på en stor trästock av lämplig form och vikt. Denna skulle nu bäras av två kamrater på axlarna fram och tillbaka ett antal gånger.

När man tränat i runt två timmar och solen började gå ned bakom horisonten fick man stryka ett antal övningar från programmet, och istället gå direkt på det sista momentet. En deltagare hade dock bestämt sig för att först bevisa för sig själv att han minsann kunde lyfta hela stocken själv.

Man tog sig därefter mot en närliggande badstrand, där ansvarig tyckte att vissa behövde svalka av sig lite efter det hårda träningspasset. Sagt och gjort så klädde deltagarna av sig ned till kalsongerna och ställde sig i det kyliga vattnet. Ned i position för armhävningar gjorde sig alla sedan redo, och på kommando gjordes 10 armhävningar i takt med huvudet under ytan på nedgången.

Klart uppfriskade fick deltagarna sedan torka av sig och klä på sig vanliga kläder igen. Träningen var slut för denna gång, men alla tackade för en väldigt annorlunda och inspirerande träning och hälsade varandra farväl och på återseende.

Titel:Träning med stock och sten i Stockholm Författad av:Näste 1 Publicerad:2023-10-09 Uppdaterad:2023-10-10

Läs också: