1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nazister överallt – utom i verkligheten

Troligen har aldrig något haft en sämre motsvarighet i verkligheten än det som kallas nazism.

Chansen att du som läser detta aldrig har hört talas om nazism är obefintlig. Alla får vi lära oss om nazismens illdåd i skolan och sedan påminns vi konstant – i nyhetsmedia, i filmer och så vidare. Nazismen är en alltid närvarande demon som man får lära sig att vara på sin vakt mot och nazism är ett av de vanligaste svaren på frågan vad människor säger sig hata mest av allt här i världen. Nazismen är den moderna världens ojämförligt största hjärnspöke.

Om man ska tro på vad man ständigt ser och hör så finns nazismen överallt. Som svensk kommer det bli svårt att glömma hur naziststämpeln gått varm under de senare decennierna. Sverigedemokraterna var länge hårt drabbade av detta och även om det har lättat nu så är de fortfarande ”egentligen” nazister i mångas ögon. SD har i sin tur svarat med att kalla sina motståndare, Socialdemokraterna, för nazister.

I kriget mellan Ukraina och Ryssland har nazistanklagelsen spelat en central roll och ”avnazifieringen” av Ukraina används som propagandaskäl till att legitimera den ryska interventionen. Ondskan ska neutraliseras. När Sverige nu närmar sig Nato så går det ryska propagandamaskineriet igång igen för att förklara hur nazistiskt Sverige är och alltid har varit. Samtidigt spelar Putin rollen som en ny Hitler-figur i den västerländska propagandapressen.

Detta fördummar både språket och berättelsen i sådan grad att man kan undra om någon har klart för sig vad kriget verkligen går ut på. Kanske håller propagandadogmerna på att ta över så pass att vi snart tappar förmågan att kalla fienden för fiende i egenskap av det som gör honom till fiende? Som det låter nu så är det att någon är nazist som gör att denne blir en fiende.

Världens dummaste och mest lättlurade demonstranter?

Även Hamas anklagas för att vara nazister. Återstår gör bara att dra slutsatsen att nazismen är orsaken till alla krig i världen, och att alla sidor bara försvarar sig mot nazismen. Antingen det, eller så är denna ”förklaringsmodell” brukad bortom det patetiska. Dess enda logik är att eftersom ondskefulla handlingar begås i världen, så måste nazism finnas.

Men likväl – det finns inga nazister och har aldrig funnits. Att tro på nazister är verkligen vuxenversionen av att tro på spöken. Nazisten är en Hollywood-skapelse och en uppdiktad figur som används för att styra människor, samt som en dimridå för att världens verkliga skurkar ska slippa att få ljus på sig.

Fundera en stund på varför denna figur förekommer så flitigt överallt, från populärkultur till facklitteratur, som om han vore helt närvarande, trots att alla vet att ”nazismen” aldrig har varit en verklig kraft i världen efter 1945. Nazisten fungerar som allas behändiga syndabock för att avleda uppmärksamheten från de ständiga förbrytelser som dagens världsledare begår – och som gårdagens begick. Nazisten är världshistoriens största halmgubbe, en ”boogeyman” som använts till leda i snart hundra år.

Kan det vara så att det är den andra sidan som står för förbrytelserna?

Vad som finns är nationalsocialism och dess ”utövare” nationalsocialisterna, men dessa utgör tyvärr än så länge en blygsam skara och kan därför omöjligen lastas för vad som händer i världen idag, det kan vem som helst inse. Det är därför bara pinsamt och patetiskt att ordet nazist används så frekvent, och det enda det säger är att vår politiska diskurs håller en infantilt låg nivå som förhindrar att vi talar om politik i korrekta termer och kallar saker för sina rätta namn.

Vad är nationalsocialism? Till sin essens är det en heroisk ideologi som går ut på att sätta sitt folk och ras framför egot – att på riktigt leva sitt liv för ett högre syfte. Okunskapen om vad nationalsocialism är motsvarar nog ungefär inflationen i ordet nazist.

Titel:Nazister överallt – utom i verkligheten Författad av:Henrik Karlsson Publicerad:2023-11-20 Uppdaterad:2023-11-21

Läs också: