1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Broaktion i Jönköping

Lördagen 18 november genomförde Näste 7 en banderollaktion i den småländska staden.

I ett molnigt Jönköping träffades småländska kamrater för att ha en broaktion i staden, denna gång ställde man sig vid A6-området över E4. Budskapet denna dag var ”Ingen röstade för folkutbytet”. Aktiviteten rullade på som vanligt, man fick motta både positiva och negativa hälsningar men en majoritet syntes vara väldigt positiva till budskapet.

Efter en stund dök polisen upp och började ställa de vanliga frågorna ”Vem är ansvarig”, ”Hur länge har ni tänkt stå här”?. De förklarade även att man fick stå där så länge man inte fäste fast banderollen, vilket motståndsmännen redan visste. När polisen hade ställt sina frågor åkte de iväg men kom snart tillbaka för att observera på avstånd.

Polisen kollar om det är olagliga åsikter som sprids.

När den ansvarige på plats var nöjd packade man ihop och begav sig tillbaka till bilarna där man tackade av varandra för denna dag och begav sig hemåt igen.

Redaktionen har även ställt och fått svar på tre frågor från den ansvarige på plats.

Vad tycker du om dagens aktivitet?

Det var en spontan och trevlig broaktion. Broaktioner är en av de lugnare offentliga aktiviteterna vi utför, där man oftast kan stå och samtala med kamrater om allt mellan himmel och jord samtidigt som man får ut budskapet. Givetvis ska man ändå alltid vara beredd på att vad som helst kan hända.

Du har varit medlem ett tag, skulle du säga att Jönköpingsborna har blivit mer positiva till vårt budskap?

Det är svårt att veta med säkerhet vad allmänheten tycker, men troligtvis ja. Vad jag med säkerhet vet är att antalet medlemmar och sympatisörer som vi har kontakt med i Jönköping är många gånger större idag än det var när jag blev medlem.

Hur betedde sig snuten tycker du?

Snuten betedde sig korrekt såtillvida att de följde lagen och lät oss utföra vår aktivitet. Dock hade de en ganska otrevlig och uppläxande attityd som de knappast hade haft om det hade varit ett riksdagsparti som stått på bron.

Tack för att du ställde upp på denna intervju!

Titel:Broaktion i Jönköping Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-11-21 Uppdaterad:2023-11-21

Läs också: