1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivistutbildning med svar på livets frågor

Månadsmöte och kreativa utbildningar i Näste 2.

Det var i ett fåtal bitande minusgrader som nästets medlemmar och aktivister hade samlats för månadsmöte i en källarlokal där luftvärmepumpen fick kämpa mot årets första köldknäpp.

Med senare aktiviteter, där det önskades dagsljus, i åtanke, sattes samlingstid till strax efter soluppgång på den för dagen frostiga förorten.

Mattias Sigvardsson i fokus.

Inledde gjorde som vanligt nästeschef Mattias Sigvardsson med att gå igenom och utvärdera på sitt enkla och tydliga vis tidigare månad, planering inför den kommande samt efterföljande månader.

Med kampryggsäcken fylld av kunskap och roliga saker att se fram emot avslutades formellt månadsmötet och lämmeltåget mot kaffebryggaren tog form. Nästa punkt för dagen var en aktivistutbildning, och med nytt kaffe i kopparna satte sig kamraterna åter på sina platser medan talaren gjorde klart de sista detaljerna.

Då det är ett kontinuerligt inflöde av blivande aktivister i organisationen, var det åter dags att gå igenom grunderna i vilka vi är, hur vi arbetar och annat som är intressant för blivande aktivister. Det blev också en viktig påminnelse för de som vandrat under Tyrrunan i många år. Utbildningen är utformad för att täcka in alla tänkbara områden som en aktivist kan tänkas behöva, utöver de praktiska delarna som aktivism och organisering berörs även juridik, psykologi och strategi.

Martin Engelin under de inledande delarna av utbildningen.

Med både teknik och kaffe i ordning välkomnades nu därför aktivisten Martin Engelin med en applåd och kunde äntligen komma igång. Det märktes tidigt att detta inte var Engelins första utbildning då han talade med ett flyt och en självklarhet genom varje ämne och där det märks att han är övertygad i varje stavelse.

De inledande delarna handlar om övertygelse om både de val man gjort i livet som lett fram till att man nu är en del av den nationalsocialistiska spjutspetsen och att det är just den egna, personliga övertygelsen som gör att just den enskilde aktivisten från och med nu och för alltid kommer att kämpa för odödlighet och evig ära i historieböckerna genom vårt folks räddning.

Därefter följde en väldigt kraftig analogi där Martin Engelin läste upp en del av Herman Lindqvists bok Historien om Sverige: Storhet och fall. Det lästes om hur det sista slaget i Poltava utspelar sig. I slaget stod 4000 karoliner mot 22 000 ryssar. Tyvärr vann inte Karolinerna slaget, men kunde gott ha gjort det tack vare den karolineranda, eller motståndsandan som vi kallar den, är så pass påtaglig att ingen i rummet kunde känna annat än vördnad för en kämpande broder.

Högläsning inför gruppen.

Därefter följde några timmar av förklarande, illustrerande, debatterande och konkretiserande av vilka vi är, hur vi gör det vi gör och varför vi gör vissa saker på det sätt vi gör.

Temperaturen i lokalen hade vid det här laget stigit så pass av de bitvis heta diskussionerna att det nu var tröja av som gällde och dags för en ärtsoppa signerad aktivisten Julia Rosander för att knyta ihop säcken med karolinerna där utbildningen startades.

När magen var mättad och lokalen städad och utrymd, ljöd nu signalen som innebar uppställning på utsidan. Nästa del av utbildningen var en simulering av en gående flygbladsutdelning i hostil miljö, liknande den aktiviteten man hade i Göteborg härom sommaren.

Gruppen delades nu in i stridspar med bestämda uppgifter och briefades om vad uppgiften för dagen var och att det var en hög OP-SEC och att RUM-INT var att man högst troligt kommer möta på kvalificerat motstånd vid en specifik plats, trovärdigt spelat av aktivisten Jimmy Andersson med stridsparskamrat.

Med aktiviteten avklarad och de-briefing gjord förklarades dagen avslutad samtidigt som solen knappt orkade över trädtopparna längre.

Utbildningar som dessa är vanliga inom Nordiska motståndsrörelsen, och vill även du vara med nästa gång gäller det att ansöka nu!

Titel:Aktivistutbildning med svar på livets frågor Författad av:Naste 2 Publicerad:2023-11-30 Uppdaterad:2023-11-30

Läs också: