1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Årets sista månadsmöte i Småland

Näste 7 har avhållit decembers månatliga nästesmöte som denna gång hade juliga inslag och summeringar av kampåret 2023.

Dagen började med att konferencieren David Wåhlander hälsade alla välkomna till dagens tillställning innan denne gick igenom ordningsregler för dagen, dagordning och presenterade såväl Fånghjälpen som vad som fanns att införskaffa på försäljningsbordet som fanns på plats.

Som nästa steg på dagordningen korades månadens kämpe för november månad, den medlem som genomfört och deltagit på flest aktiviteter – som under applåder och gratulationer fick äran att hålla på nästets vandrande pokal till nästa kröning.

Efter att månadens kämpe gratulerats för sina insatser inleddes en kortare bensträckare innan det blev dags för en filmvisning – ett mer avslappnat inslag från de utbildningar som annars brukar hållas.
Projektorduk rullades ned och belysningen dämpades medan kamraterna fick titta på och samtala kring en film inom dokumentärgenren som hade premiär för första gången i 1940-talets Tyskland.

När filmvisningen var till ända fick dagens deltagare möjlighet till samkväm i väntan på middagen. Bord dukades, ljus tändes och middagen dukades fram där kamraterna satte sig till bords.

Under middagen hölls podiet öppet för tal, såväl planerade och mer spontana, för de som önskade säga några ord om Näste 7:s verksamhet under året. Flera kamrater tog till orda under middagen och en av dessa var aktivisten David Wåhlander som pratade om hur Nästet har utvecklats under året och vad man ska ta med sig in i kommande kampår och valde att läsa följande citat ur Handbok för aktivister i Motståndsrörelsen:

Den fanatiska viljan till nationellt motstånd är långt viktigare än fysiska vapen, en miljon vapen i händerna på ett demoraliserat folk gör det inte starkare än om det vore vapenlöst, ett fåtal vapenlösa kämpar med fanatisk kampvilja utgör däremot en formidabel kraft.

Även en annan erfaren aktivist, Patrik Milerius äntrade podiet och höll ett kortare anförande och lät meddela att kamraterna har gjort ett fantastiskt bra jobb under året. Max Fagerstedt var också uppe på scenen då han inte kunde hålla sig efter sin talardebut från föregående månadsmöte.

När middagen var avslutad lämnades tid till kamrater som behövde hjälp med frågor om IT och möten på en mer individuell nivå genomfördes innan det var dags för själva månadsmötet där nästeschefen Hampus Maijala berömde kamraterna för sina insatser under året, och där planering för årets sista månad avhandlades.

När mötet förklarats avslutat tackades kökslag och deltagare av och man tog farväl av varandra för denna gång.

Titel:Årets sista månadsmöte i Småland Författad av:Naste 7 Publicerad:2023-12-11 Uppdaterad:2023-12-11

Läs också: