1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Julbord i Västerdalarna

Lördagen den 16 december bjöd Näste 5 in till julfirande för medlemmar, sympatisörer och familj.

Efter att gästerna trillat in, en efter en, från nästets olika hörn, kom gästerna snabbt tillrätta med julfika och kära återseenden. Kamrater som inte träffar varandra alltför ofta under avslappnade former fick än en gång tid att umgås en stund.

Innan maten hunnit serveras fanns det tid för de många barnen att springa runt och leka, samt uppehållas med diverse pyssel. De vuxna passade på att samlas runt de fint dukade borden för att ta upp sådant som kan vara vettigt att ha sagt när nästet väl samlas i sin helhet.

Nästeschefen hälsade alla välkomna och en aktivist sammanfattade året som gått och de stora händelserna som varit. Efter att man med glatt humör diskuterat alla roliga minnen man samlat på sig och utnyttjat tillfället till att berömma kamrater som särskilt sig ur mängden var det äntligen dags för julbord.

Ganska snart var julbordet uppdukat av den intensivt arbetande arrangörsgruppen. Gästerna bjöds på många av de delikatesser man kan tänka sig finns på ett traditionellt julbord. Efter att maten först njutits av i tystnad började deltagarnas röster inom kort fylla lokalen igen. Middagen var nu i full gång och samtalen avbröts bara när man var tvungen att gå och hämta mer mat.

Kvällen fortsatte och det goda sällskapet likaså. Maten var nu borttagen men deltagarna hade fått lite efterrätt som kompensation. När man ätit klart även denna gicks det över till andra sätt att umgås på. Julklappsspelet, schack och intressanta samtalsämnen prydde lokalen medan det samtidigt började bli allt senare på kvällen.

Klockan hade nu sprungit iväg och det började bli dags att åka hemåt. Arrangörsgruppen och behjälpliga gäster ställde i ordning stolar och bord, gjorde rent golv och ytor samt städade köket så att aktiviteten officiellt kunde avslutas. När allt var klart hälsade man varandra farväl och tackade för denna gång.

God jul önskar Näste 5!

Titel:Julbord i Västerdalarna Författad av:Naste 5 Publicerad:2023-12-20 Uppdaterad:2023-12-23

Läs också: