1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kampåret 2023 – den fullständiga rapporten

Komplett årsrapport över Nordiska motståndsrörelsens verksamhet i Sverige under förra året. All statistik listad och de bästa aktionerna rangordnade.

Med ännu ett år förflutet och med det massiva mängder aktivism som har genomförts – såväl intern som utåtriktad – har det här arbetats fram en uttömmande rapport. Som vanligt har det ägt rum demonstrationer och torgmöten, kampsportsträningar, vildmarksturer, banderolluppsättningar, föreläsningar, familjeträffar och mycket, mycket annat – från Trelleborg i söder till Kiruna i norr.

Som det konstaterades redan i Nordiska motståndsrörelsens nyårstal är det inte någon enstaka aktivitet eller aktionsform som sticker ut enormt mycket mer än någon annan under året, utan istället har det varit en mycket jämn hög kvalité genomgående från januari till december.

Sett till kvantitet är nivåerna av aktivism som genomförts bara minimalt lägre än under 2022 och det får för detta året ses som oerhört bra då 2022 trots allt var valår med en enormt ökad mängd aktivism till följd av det. Antalet kamprapporter som publicerats är faktiskt fler än 2022, men då mycket av den kvalitativa aktivismen har framkommit i artiklar på löpsedeln istället för som kamprapporter, är ändå den totala mängden aktiviteter som genomförts åtminstone ett par procent lägre.

Närmare 1100 aktiviteter har genomförts under 2023 i över 100 olika kommuner. I runt 40% av dessa har aktivismen varit regelbunden och återkommande flertalet gånger under året.

Det har alltså bedrivits någon form av aktivism i snitt 3 gånger om dagen runtom i Sverige. Det är med stor sannolikhet ingen annan politisk organisation som är så aktiv året efter ett valår!

Utöver verksamheten i Sverige har också hundratals aktioner genomförts av Nordiska motståndsrörelsen i Danmark, Norge, Finland och på Island, liksom att organisationen funnits representerad på flera olika evenemang runtom i Europa.

De mest aktiva kommunerna

1. Jönköping

2. Stockholm
3. Vetlanda
4. Boxholm
5. Tranås
6. Luleå
7. Göteborg
8. Eksjö
9. Mjölby
10. Ludvika

11. Västerås
12. Nässjö
13. Karlstad

14. Växjö
15. Eskilstuna
16. Sundsvall
17. Borås
18. Örkelljunga
19. Kalmar
20. Sotenäs

Motståndsrörelsens aktivister och medlemmar i Jönköping har uppvisat en fullkomligt fanatisk aktivitetsnivå under året och har faktiskt genomfört aktivism mer än varannan dag i snitt under året. Missunnsamma troll, eller för den delen dåliga förlorare i de andra nästena, skulle kunna försöka vifta bort framgångarna genom att påstå att man bara satt upp klistermärken eller något annat, men faktum är att Jönköping är en av de städer där det genomförts allra flest offentliga aktioner också under året, liksom regelbunden fysisk träning.

Det finns alltså inget annat att göra än att erkänna och gratulera till att Jönköping under 2023 varit organisationens stolthet genom mycket intensivt kamparbete!

Stockholm som var den mest aktiva kommunen under 2022, 2021 och 2020, ligger trots petningen från första platsen fortsatt mycket bra till med en andraplats under 2023.

De småländska medlemmarna i Näste 7, tar förutom förstaplatsen, också hem tredje och femte platsen, med Vetlanda och Tranås, liksom fyra ytterligare placeringar på topp 20-listan. Mycket imponerande!

En annan imponerande bedrift är nykomlingen Boxholm som kammar hem fjärdeplatsen på listan. Mer trogna gamla rävar är Luleå, Göteborg och Ludvika som alla behåller en topp 10-placering från förra året.

Mycket bra jobbat alla nämnda (på listan), fortsätt så! Alla glömda (onämnda) får öka på takten nu under 2024 om de vill stå i rampljuset i framtiden.

De 20 mest minnesvärda händelserna 2023 (ur ett svenskt perspektiv):

1. Sveriges mest aktiva antisionistiska rörelse

Redan i januari, alltså långt innan den eskalerade konflikten när den palestinska motståndsrörelsen slog tillbaka ordentligt efter åratal av terror och förtryck från judarna, brann den israeliska flaggan för Motståndsrörelsens hand utanför den israeliska ambassaden i Stockholm som en protest mot att Israel förbjöd den palestinska flaggan.

Efter det mer regelrätta krigsutbrottet i oktober kom dock den antisionistiska aktivismen från organisationen att intensifieras rejält. Man gick fort ut och tog officiell ställning mot Israel och veckan efter motdemonstrerades en pro-sionistisk demonstration i Stockholm.

Ytterligare ett par dagar senare anordnades en antisionistisk kampdag i staden där tal hölls utanför regeringen, vid Israels ambassad (där den blåvita trasan återigen sattes i brand) och på Sergels torg för hundratals åhörare. Samma helg sattes det också upp banderoller och affischer på flera platser runtom i Norden som tydligt markerade mot Israel.

Nordiska motståndsrörelsen låg också bakom en massiv bojkottaktion mot terrorstaten genom att märka upp pro-israeliska produkter i över hundra olika butiker med klistermärken som innehöll en QR-kod till förra årets mest lästa artikel på motståndsrörelsen.se: Bojkotta Israel – undvik dessa företag och varumärken.

Det är motståndet mot världsjudendomen som skiljer agnarna från vetet och att Motståndsrörelsen med intensiv aktivism så tydligt profilerar sig som antisionister nummer ett i det här landet är fantastiskt nog för att förära alla dessa aktioner första platsen 2023.

2. Blixtdemonstrationen som nådde ut till hundratusentals

Under parollen ”Stoppa folkutbytet” marscherade rakryggade svartklädda nationalsocialister i takt till trumslagaren genom de centrala delarna av Uppsala, Sveriges fjärde största stad. Många hundratals Uppsalabor fick interagera med Nordiska motståndsrörelsens talare, flygblad och aktivister och flera passade även på att filma demonstrationen med sina smarttelefoner och dela på sociala medier.

Ett av klippen fick över 300000 visningar och hundratals positiva kommentarer innan det togs ned av Tik Tok och flera andra klipp sågs också av tiotusentals. Detta är kanske inget anmärkningsvärt för de som inte förstår vad det innebär att vara en sann oppositionell rörelse som är totalt bannlyst från alla sociala medier, men för Motståndsrörelsen som varit bannlysta på allt ifrån Youtube till Instagram i många år nu är det en bra spridning.

Demonstrationen och dess spridning ledde till väldigt många nya besökare på motståndsrörelsen.se där flera av statistiken att döma, tycks ha blivit regelbundna läsare också under resten av året. Den lyckade aktionen rekryterade en del nya människor direkt och garanterat många fler på sikt och är ett strålande exempel på hur bra verktyg som verklig gatukamp utgör för en nationell rörelse också på 2020-talet.

Att både rasfrämlingar, feminister och antifascister som lekte med elden också fick känna på hur det känns att bränna sig lite, gjorde inte aktionen sämre.

3. Den nordiska arbetarens främsta företrädare

Att fira den nordiska arbetaren under 1 maj är en nationalsocialistisk tradition som sträcker sig bakåt 100 år i tiden. Nordiska motståndsrörelsen firade sin vana trogen dagen med aktivism där man uppvisade sig som den enda sanna företrädaren för den nordiska arbetaren i ett samhälle där Socialdemokraterna och den så kallade vänstern istället springer storfinansens ärenden genom att förorda massinvandring och HBTQP-frågor långt före arbetarrätt.

Ett förannonserat torgmöte avhölls i Sundsvall där organisationens företrädare kunde hålla tal för ett hundratal åhörare och debattera mot den som vågade (en ensam clown). Samtidigt motdemonstrerades sossarnas 1 maj-tåg i Trollhättan och i flertalet andra städer runtom i landet infiltrerades och trollades deras parader med olika budskap av Motståndsrörelsens aktivister. Utöver detta affischerades det runtom i Norden och i Stockholm hölls en offentlig aktion utanför fackpamparnas högkvarter vid LO-borgen.

4. Sista utposten i kampen mot kulturmarxistiska ”Pride”

De så kallade Pride-manifestationerna där sexuella minoriteter upphöjs på bekostnad av den naturliga familjekonstellationen har under de senaste årtiondena växt och spridit sig ut till allt mindre orter. Motståndarna har tystnat en efter en och istället slutit upp i den kulturmarxistiska kören där såväl heteronormen som stolta nordiska familjer ska destrueras.

Det finns dock ett undantag som vägrar låta sig tystas och det är Nordiska motståndsrörelsen. Som enda nationella organisation stod man upp med en familjevänlig banderoll i många timmar mitt i smeten under Stockholms Pride-parad. Efter att spektaklet avslutats och homofilerna i Antifa slagits tillbaka, tog sig aktivisterna till Sergels torg med en regnbågstrasa för att hålla ett tal. En trasa som en uppjagad sympatisk publik sedan tillsammans slet i stycken.

”Pride” har också motdemonstrerats i Nässjö och i danska Abenraa och annan aktivism på temat har bedrivits i hela Norden. Så länge regnbågsflaggor sätts upp tas de också ned. Vem kunde tänka sig att kulturmarxism kan värma så skönt som när prideflaggor står i lågor?

5. Martyrer som hedrats med demonstrationer och gatukamp

Ropen om en längtan att nå krigardöden ekade över Västerås gator med slagorden ”Kämpe idag – martyr imorgon!” under ett fackeltåg genom staden ledda av banderoll och fanor. Med tal på torget till minne av bland andra Rorbert Jay Matthews, konfrontation med yttrandefrihetsfientlig polis och nedkämpande av provocerande rasfrämlingar, blev blixtdemonstrationen för att hedra vår ras martyrer en av årets allra mest lyckade.

Efter demonstrationen hölls en minnesstund i grannkommunen Surahammar för den mördade nationalisten Daniel Wretström, som samma kväll också högtidlighölls av aktivister i Salem på den plats där han kallblodigt slogs ihjäl år 2000.

Under året har många andra fallna kämpar högtidlighållits av organisationen med offentliga aktioner i Stockholm på dödsdagen för Karl XII, Gustav II Adolf och Gösta Hallberg Cuula. Även 20 april, Göran Oredsson och Carin Göring har hedrats på olika vis under året, liksom den kamrat som tyvärr lämnade oss alldeles för ung under 2023.

6. Bästa organisationsdagarna någonsin och boxningsturnering utan like

Med flertalet föredrag från organisationens stora namn, organisatoriska nyheter som nådde världen för första gånger, workshops i allt från bildredigering till självförsvar mot kniv, tal av representanter från de övriga nordiska länderna, prisudelning och utnämnande av andra utmärkelser, god mat och trevligt umgänge var Organisationsdagarna 2023 en på många vis fulländad tillställning.

Utöver allt detta tillkom dock ytterligare ett moment som för många nog var helgens höjdpunkt där en stor och seriös boxningsturnering gick av stapeln. Efter mången kamper där svettiga nationella kämpar slagit varandra blodiga kunde förra årets vinnare lämna över vandringspokalen till årets segrare; Martin Saxlind.

7. Till kamp för den vita ursprungsbefolkningen och mot folkutbytet

Även under 2023 hörsammade Nordiska motståndsrörelsen den brittiska organisationen Patriotic Alternatives kall och bedrev aktivism i hela Norden under ursprungsbefolkningens dag. Aktivismen i Sverige blev en del av en kampanj som pågått hela året där tiotusentals flygblad delats ut som uppmanar svenskarna att göra motstånd mot det pågående folkutbytet.

Under ursprungsbefolkningens dag hölls det också torgmöte i centrala Stockholm samt offentliga aktiviteter i Karlstad, Skellefteå och Tranås. Vidare sattes det upp banderoller eller affischer i runt 30 olika kommuner runtom i Norden.

8. Nordiska motståndsrörelsen fortsätter ta plats internationellt

Organisationen har alltid vårdat sina kontakter ute i världen med andra nationellt sinnade krafter genom meningsfulla utbyten och deltagande på andras evenemang. 2023 har inte varit något undantag.

Starka band har knutits med spanska Devenir Europeo genom att Simon Lindberg var inbjuden talare till deras öppna föreläsningstillställning i Madrid. I Wien talade Fredrik Vejdeland på en kongress med flera europeiska nationella organisationer. Delegationer från Motståndsrörelsen har också varit på plats i Frankrike, Ungern, Bulgarien och Tyskland för olika officiella arrangemang med meningsfränder.

En större pan-nordisk aktion har också genomförts där Nordiska motståndsrörelsen krävde frihet för den fängslade amerikanske nationalisten Rob Rundo – med vilken man haft mycket gott utbyte under åren.

9. Nej till Nato!

Ett maffigt fackeltåg genom den januari-mörka huvudstaden där enhetligt klädda nationalsocialister marscherade i flera timmar mot Sveriges inträde i krigsalliansen Nato och höll flera tal på Sergels torg som applåderades av allmänheten som befann sig där.

Blixtdemonstrationen har senare också följts upp med tusentals klistermärken uppsatta på temat, liksom en och annan banderollaktion över vältrafikerade broar.

10. Tyrrunefanan vajar för vinden på Nordens högsta toppar

Bergsbestigning utgör en välbekant syssla för Nordiska motståndsrörelsens aktivister och under 2023 har Nordens högsta topp Galdhöpiggen bestigits, liksom Sveriges högsta Kebnekaise. Långa vandringar med höga höjdbestigningar har också genomförts bland annat i Sarek i Lappland. Att ta med fanan är lika självklart som att ta med dricksvatten!

11. I kamp mot pedofili

Även pedofili är en sådan fråga där motståndet tyvärr luckras upp allt mer i samhället. Samtidigt jobbar subversiva krafter aktivt med lobbyism för att legalisera de fruktansvärda övergreppen. Nordiska motståndsrörelsen kommer givetvis aldrig sluta kämpa för våra nordiska barn och för att dessa ska få fortsätta vara trygga barn oavsett vilka sjuka lustar somliga vuxna har. I vårt Norden krattas inte manegen för pedofiler att kunna förgripa sig på barn under sagostunder och andra tillställningar, istället krattas manegen med pedofilerna.

Under 2023 har flera sagostunder där barn sexualiseras spärrats av, det har genomförts massiva banderolluppsättningar på platser där man misstänkt att pedofiler samlats och det har genomförts skyltaktioner vid bänkar där pedofiler befunnit sig.

Censurerad för att undvika risk att åtalas för hmf.

12. Förintelsen är en bluff!

Under den påstådda förintelsens minnesdag sattes det upp banderoller i 35 olika nordiska kommuner med det enkla, men ack så talande budskapet Förintelsen är en bluff. Aktionen var ett inlägg i debatten som fortfarande pågår där mörka krafter önskar inskränka den svenska yttrandefriheten ytterligare genom att förbjuda spridandet av fakta som motsäger den officiella versionen av förintelsen.

I norska Bergen spetsade aktivisterna till det ytterligare genom att placera ut tvålar på offentliga toaletter tillsammans med en text som förklarade att den politiskt korrekta historiebeskrivningen av förintelsen också reviderats med åren och att man från början försökte tuta i folk att de tyska nationalsocialisterna tillverkade tvål och lampskärmar av döda judar.

13. Nordiska motståndsrörelsen på gator och torg under olika evenemang

Givetvis har organisationen, sina framgångsrika blixtdemonstrationer till trots, inte övergett den mer traditionella offentliga aktivismen där aktivister från organisationen tar plats bland folk för diskussioner och flygbladsutdelning. Detta kan antingen ske vilken lördag som helst för att visa att nationalsocialistisk aktivism utgör en naturlig del av gatubilden i Sverige 2023, eller under mer specifika arrangemang där det samlas mycket folk.

Det senare har under året skett exempelvis under en av Sveriges största marknader i Sjöbo, under den välbesökta motormässan på Elmia i Jönköping och på Vetlandafesten.

14. Nordendagarna – årets nationella arrangemang för utomstående

Nordendagarna är för många nationella nordbor årets höjdpunkt. Det är ett arrangemang under sommaren där femkamp för både barn och vuxna står i fokus och där det bjuds på nationell marknad och fantastiskt nazist-mingel. 2023 års upplaga bjöd också på föredrag av bland annat Pär Öberg och uppblåsbara hoppborgar för barnen.

Vinnaren i femkampen och således den stolta innehavaren av den prestigefyllda titeln Årets Nordman ända fram tills nästa gång tävlingarna avhålls heter Pär Sjögren.

15. Självförsvar är en självklarhet!

Ibland måste organisationens aktivister försvara sig själva, sina kamrater och organisationens heder mot antagonister på gator och torg. Ibland sker extraordinärt hedervärda sådana försvar som förtjänar att hyllas. Förutom tidigare nämnda fantastiska ageranden under blixtdemonstrationen i Västerås, tillbakatryckandet av de röda under Stockholm Pride och de konfrontationer som skedde under demonstrationen i Uppsala, som egentligen hade räckt gott och väl för att motivera denna punkt på listan, kan också Joakim Kannistos utmanande av en röding på gallerian i Solna och David Wåhlanders brottningsmatch med en galen polis i Växjö nämnas.

Konfrontationen där någon av Motståndsrörelsens egna aktivister åkte på mest stryk var ändå tveklöst under organisationens egen boxningsturnering.

16. I skärgård, sjumilaskog och snötäckta dalar

Norden är den vackraste platsen på jorden och vistelser i dess fantastiska skog och mark sker regelbundet i Motståndsrörelsens regi. Detta har också skett under flera tillfällen 2023 där man förutom att bestiga berg som nämndes tidigare också vandrat många mil och övernattat under både bättre och sämre förhållanden från syd till norr. Det mest spännande exemplet är kanske när man skidade ut och sov i bivacker utanför Luleå under den kallaste helgen i slutet av mars på 100 år.

Ibland kombinerades naturvistelsen med utmaningar och utbildningar som då Näste 1 fick träna på att bygga flottar för att kunna ta sig bort från en öde ö, när det paddlades kajak i Näste 3 och när Näste 5 övade navigering i de djupa Dala-skogarna.

17. I folkbildningens tjänst

Ännu en pusselbit i Motståndsrörelsens verksamhet är att bilda medlemmar såväl som massorna genom exempelvis föredrag, skrifter och artiklar. Under 2023 har det arrangerats aktivistutbildningar, sjukvårdsutbildningar, överlevnadsövningar och föredrag om allt ifrån självkänsla till strukturell rasism. En kulturgärning har genomförts genom att Boken Från Moses till Lenin har översatts och tryckts (kontakta ditt närmaste näste för att inhandla den).

Ett ambitiöst dokumentärfilmprojekt med de levande legenderna Vera Oredsson och Ursula Haverbeck har också påbörjats efter en lyckad insamling där organisationens sympatisörer varit mycket givmilda.

Givetvis har det under året också publicerats massvis av fantastiska ideologiska artiklar. Här är ett fåtal bra från olika skribenter ifall du kanske missat någon:

Ära, heder, lojalitet och plikt
Bidra positivt istället för att kritisera och klandra

Ett nordiskt långskepp
Naivitetens etter
Kamratskap som folkgemenskap

18. Sociala tillställningar för en gemenskap av stål

Gatukamp och träning i all ära, men också sociala tillställningar är av stor vikt för att göra Motståndsrörelsen större och starkare. En reform skedde under 2023 där ännu mer fokus än tidigare skulle komma att läggas på månadsmötena och där dessa ska utgöra den naturliga plattformen för hela familjer, anslutna såväl som nyfikna sympatisörer, att träffas för att umgås, äta god mat och utbildas inom olika ämnen.

Under året har flera föreläsningar specifikt riktade till barn hållits i Näste 2 och det har anordnats kräftskivor, skördefester, julbord, nationaldagsfirande och midsommarfirande på flera platser i landet. För de mer våghalsiga har det även ordnats med bad i isvak och pulkarace!

19. En sund själ i en sund kropp

Under Organisationsdagarna deklarerades flera fysiska träningsmål för alla Motståndsrörelsens medlemmar, samt olika verktyg för att uppnå dessa. Det har också synts i rapporterna från 2023 att det varit ett ökat fokus på träning.

Givetvis har det varit mycket kampsport och även genomföranden av det fysiska testet för aktivister i Motståndsrörelsen land och rike runt, men året har även bjudit på mer annorlunda träningsformer såsom repellering utför isiga klippväggar, hinderbanor och lyft av stora stenbumlingar, bara för att nämna något.

20. Åter kungar på Summer Meet

För nationalsocialister som känner sig tillfälligt modfällda eller defaitistiska ordineras ett besök till den gigantiska raggarträffen Summer Meet i Västerås med en bunt flygblad i hand. Även under 2023 fick Motståndsrörelsens aktivister känna sig som rockstjärnor med hundratals klappar på ryggen, positiva tillmälen, tummar upp och heilningar från bilintresserade sympatiserande nordbor.

Avslutningsvis

Det har bevisligen åter varit ett högaktivt år för den svenska nationalsocialismen och de som påstår motsatsen kanske ska ta och öppna ögonen eller förslagsvis börja inhämta sin information någon annanstans ifrån än via Expressen och Meta-flödet.

Nordiska motståndsrörelsens aktivister lever sitt liv på riktigt – deras liv betyder något, de är med och gör skillnad och försöker mer än någon annan att kämpa för vårt folks överlevnad och frihet.

Under 2024 har en del stora förändringar redan utlovats i nyårstalet. Vad som också kan garanteras är fortsatt enträgen kamp för folk och nation. Rörelsen ska fortsätta stärkas internt och massorna ska mobiliseras till att ansluta sig genom fortsatt intern och utåtriktad aktivism av hög såväl kvalité som kvantitet!

Titel:Kampåret 2023 – den fullständiga rapporten Författad av:Redaktionen Publicerad:2024-01-10 Uppdaterad:2024-01-16

Läs också: