1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Isvaksbad i Näste 7

Under lördagen 13 januari badade man isvak i Småland och övade på uppsättning och nedrivning av militärtält

När alla var samlade började man med att bära ned tältduk och utrustning till badplatsen för att sedan gå igenom dagens upplägg. Man skulle börja med att sätta upp ett 12-manna militärtält. För några kamrater blev detta deras första gång, men de fick hjälp av en instruktör första gången för att sedan riva ned det och försöka sig på det själva igen utan någon hjälp. Efter lite slit fick man till det hyfsat bra och blev sedan tillsagda att riva ned tältet igen för att sedan sätta upp det en tredje gång på kortast möjliga tid.

Då instruktören tyckte att kamraterna hade fått upp tältet under en relativt kort tid och på ett bra sätt blev det dags för lunch för att sedan gå ut på isen med en motorsåg. Den 20 centimeter tjocka isen sågades ur för att förbereda nästa segment.

Nu skulle alla få tillfälle att bada i den frusna sjön. Först hade man en genomgång där det förklarades hur man ska bete sig, vilket strax efter följdes av att instruktören tog ett dopp. Efter instruktören begav sig en efter en till kanten för att hoppa i sjön. Efter sitt dopp skulle man rulla i snön för att torka sig.

När man hade blivit torr och varm igen begav man sig tillbaka till tältet för att än en gång riva ned det, för sista gången denna dagen. Till sist bars tältduken och lådan tillbaka till bilarna där man tackade av varandra innan man åkte hemåt igen för den här gången.

Titel:Isvaksbad i Näste 7 Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-01-13 Uppdaterad:2024-01-14

Läs också: