1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Borås judenhet fick besök på Förintelsens minnesdag

En lyckad aktion i staden som med polisens hjälp fick större exponering än väntat.

Efter att ha startat dagen i Jönköping tillsammans med andra nästen gick färden därefter till Borås och stadens kulturhus. I ett försök att fira förintelsejippot hade Judiska församlingen i Borås, RFSL, Svenska kyrkan, Borås stad och några andra sammanslutningar av skumraskfolk ett slags halvdags-event.

Till och med insidan av Kulturhuset var pyntat, dagen till ära!

Första punkten på deras agenda var en ljusceremoni för de som ”överlevde” den annars så totala förintelsen, och lagom till att det startade dök även Nordiska motståndsrörelsen upp med samma banderoll som tidigare på dagen med texten;

INGEN SKAM – INGEN SKULD
FÖRINTELSEN HAR ALDRIG ÄGT RUM! 

Förvånade och chockade judar, sionister och andra medlöpare började nu samlas på PA Halls terrass utanför Kulturhuset och blickade storögt mot andra änden av torget där sanningen skar glödande snitt genom luften.

Ett par judar gjorde en grej av att försöka gå fram till motståndsmännen som höll banderollen för någon slags arga leken där blåa kvicka ögon mötte djupt sittande, mörka och till synes bottenlösa sådana utan resultat och snart lommade de tillbaka samma väg som de kom. 

Polisen hade nu även gjort entré på terrassen och efter en stunds intern överläggning kom de överens om att vi stod för nära judarna där vi stod på andra sidan av terrassen, en plats vi medvetet hade valt just för inte komma för nära varken judarna, kyrkan eller det närbelägna Bäckängsgymnasiet som samma kväll skulle ha dansuppvisning för flera hundra inbjudna gäster.

Men med tydlig och klar stämma blev vi ombedda att ställa oss (i vägen) utanför ingången till gymnasiet med exponentiellt högre räckvidd och synlighet som resultat.

Är konstapeln säker på att det är en bra idé?

En väldigt rolig detalj var det att polisens anropsnamn över radion på vakthavande befäl som i vanliga fall kan vara Alpha Victor eller Adam Kalle för dagen nåddes på Rex Åberg.

Den historiskt insatta inser direkt den politiska styrningen hos Regionledningcentralen och det finurliga i namnet som givetvis åsyftar den anti-judiske agitatorn Einar Åberg och den lag som systemet skapade för att stoppa honom, Lex Åberg, som också var en föregångare till dagens förtryckarlag hets mot folkgrupp.

Efter att senare kryssat oss igenom några eftersläntande judar och besökare till dansuppvisningen så avslutades aktiviteten vid bilarna innan vi tog avsked av kamraterna för denna gång!

Titel:Borås judenhet fick besök på Förintelsens minnesdag Författad av:Naste 2 Publicerad:2024-02-01 Uppdaterad:2024-02-01

Läs också: