1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Mångårige aktivisten Martin Saxlind intervjuas i Guldtands podcast

En ocensurerad intervju där nationalsocialisten får komma till tals utan censur. Vi har varit i kontakt med Saxlind för att ställa några frågor om podcasten.

I den yttrandefrihetsvänliga podcasten, som även låter kontroversiella gäster prata till punkt utan att avbrytas eller censureras, genomförs en lång intervju med gatukämpen, chefredaktören och den tidigare vinnaren av Årets nordman.

Idag har den första av två delar publicerats på bland annat Spotify och här får Saxlind berätta om sin bakgrund, Nordiska motståndsrörelsen, lagen hets mot folkgrupp och den nationella nyhetssidan Nordfront.

Programledaren Alexander ”Guldtand” Sahlin skriver på sin Instagram att det är en av de bästa intervjuerna han genomfört under sina tre år som poddare.

Motståndsrörelsen.se har varit i kontakt med Martin Saxlind för att ställa några frågor om intervjun.

Motståndsrörelsen är känd för att vara mycket skeptisk till att delta i olika intervjuer och medieprojekt utanför den rent nationella sfären. Hur kan det komma sig att du tackade ja till denna?

Jag fick klartecken av ledningen att ställa upp på intervjun om jag tyckte att det var en bra idé och jag tycker generellt sett att det är bra att nå ut till nya människor. Jag visste också att Guldtand tidigare har gjort en intervju med Christian Peterson som inte var fulklippt eller fientligt vinklad, och det är ju annars det som brukar vara problemet med intervjuer i etablerad media.

Hur tyckte du själv att intervjun gick och känner du att du fick prata till punkt och utan censur?

Jag fick definitivt tala till punkt, så jag har inget att anmärka på där. Snarare kanske det hade varit bra med lite mer motargument för att tvinga mig att utveckla mina resonemang. Men jag är i alla fall nöjd med hur jag fick komma till tals och hur det gick får alla lyssnare bedöma.

Programledaren Alexander ”Guldtand” Sahlin kan ses som ganska kontroversiell i nationella kretsar då han förutom att vara av utomeuropeisk börd också framhåller pornografi och annat. Vad tänker du om detta?

Ja, programmen innehåller en del sunkig reklam, men jag var inte med i podden för att stödja det, utan för att göra reklam för vårt sunda budskap. Angående Alexander tolkar jag honom som en liberal individ och rent personligt är ju sanna liberaler ofta lättsamma personer som (på både gott och ont) inte dömer andra människor. Så han är ju trevligare att ha och göra med än PK-vänstertyper som är mer intoleranta och jobbiga. Men rent ideologiskt står vi ju långt ifrån varandra även om han verkar erkänna att Sverige befinner sig i en dålig situation.

Kan du ge oss någon hint om vad del två kommer handla om och vet du på ett ungefär när den är planerad att komma ut?

Det var ett tag sedan vi spelade in och jag har inte lyssnat och hört vart programmet klipps. Jag är alltså lite osäker på vad som kommer i del två annat än att Kärrtorp och Göteborgs-demonstrationen kommer avhandlas i slutet av programmet. Enligt den information jag har fått ska del två släppas på måndag nästa vecka.

Tack Saxlind!

Avsnittet kan höras på flera platser där podcasts finns, inklusive Spotify.

Titel:Mångårige aktivisten Martin Saxlind intervjuas i Guldtands podcast Författad av:Redaktionen Publicerad:2024-02-05 Uppdaterad:2024-02-10

Läs också: