1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Utbildning i Näste 2: Preparatus Supervivet – Den förberedde överlever

Skott och urgammal köttfärssås färgade dagen för Motståndsrörelsens medlemmar i västra Sverige.

Med en skenande inflation och ett samhälle som ibland verkar vara i fritt fall kan medborgarna inte längre lita på att det finns mat, hygienartiklar eller andra nödvändigheter i affären. Dagens samhälle är ett hand ur mun-samhälle där enkla störningar i leveranser på några timmar kan torrlägga en mindre ort på rekordtid.

”Just-in-time” är en lika fantastisk planeringsfilosofi som den är naiv i och med att den bygger på att alla i hela världen är sams, sjukdomar inte existerar och att drivmedel är en naturkraft.

Den eviga freden™ som riksdag och regering beslutade om på 90-talet resulterade i avskaffandet av beredskapslager och andra inbyggda trögheter i den svenska livsmedelsförsörjningen som fanns till för att skapa en resiliens i tider av krig.

Lager på hjul.

Samma politiker vaknar nu yrvaket upp och skrivet pamfletter till medborgarna om att det kan eventuellt finnas en liten stund på dygnet under en fullskalig invasion då man inte kan slänga ihop Carpaccio till förrätt. Men så länge man väljer att skaffa en vevradio (vilket är den sämsta formen av radio) så man kan ta in statspropagandan i sitt hem under påvra förhållanden så kommer det gå bra.

Med anledning av detta och i linje med andra uppsatta mål valde nästesledningen att detta månadsmöte skulle ha just temat prepping och självhushållning som huvudfokus.

Som vanligt hälsades det välkommet av en konferencier som berättade om vikten av att själv kunna hålla ut längre än de 72 timmar med vevradio som systemet säger är vad som är önskvärt, och senare om hur upplägget för dagen såg ut.

Först ut var riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland som talade om anledningarna till att sakerna är som de är. Det var en uttömmande lista med exempel på alltifrån bankväsendet till energimarknaden och hur det liberala, kapitalistiska systemet importerar ränteslavar och valboskap för att kunna motivera och finansiera sitt skitsystem.

När Vejdeland talat klart ställdes borden om, kaffet fylldes på och Elin Reinhardt hade nu en workshop om skalbar skottodling som passar allt från 34 m2 till 34 ha. På ett både intressant och intuitivt sätt berättade hon om många olika sorters grödor man kan odla i hemmet som hon även visade upp och lät publiken känna på.

Elin gick grundligt igenom vikten av att komplettera kosten, och då specifikt frystorkad mat som annars kan behöva ätas under en längre tid när den akuta fasen i en tid av kris eller krig är över, men normala förhållanden ännu inte råder. För den mat vi då äter är inte färsk utan måste ha konserverats på ett eller annat sätt och många av de olika metoderna kan genom konserveringsprocessen förstöra viktiga mineraler och vitaminer.

Skottodlade böngroddar.
Bovete.
Gula ärtor.

Och genom att skottodla kan man enkelt få i sig det som saknas i kosten för att kunna upprätthålla till exempel en normal syn och en hormonbalans i kroppen. ”Man kan se det som att odla egna multivitaminpiller” sa en i publiken.

Härnäst talade Julia Rosander om tryckkokning och hur processen går till och vilka risker det finns med tryckkokning som till exempel botulism. Fördelarna var dock otroliga i jämförelse då det enkelt kan förvaras köttkonserver i upp till 25 år och antagligen längre.

Tryckkokare.

Sist ut var en kamrat som talade om vatten i alla dess former, användningssätt och anskaffningssätt. Han gick grundligt igenom hur man lagrar vatten på ett säkert sätt och vilka vattenkällor man ska undvika när det inte längre finns vatten i kranen. Ett exempel på det sistnämnda var vattendrag i närheten av fabriker eller i nära anslutning till jordbruk då det vattnet ofta har föroreningar i sig.

Annars är i regel sjöar och vattendrag i Skandinavien av otroligt bra kvalitet tack vare varsam användning av bekämpningsmedel som pesticider och PFAS och därför lämpar sig väl som råvattenkälla.

När middagen senare serverades av kökslaget presenterades det en flera år gammal köttfärssås som konserverats med hjälp av tryckkokning och smakade som vilken köttfärssås som helst av bättre kvalitet vilket var imponerande.

Sist på dagordningen stod som vanligt marknaden där man kunde köpa barnkläder och annat som familjer alltid är i behov av.

Efter att ha socialiserat i lokalen ytterligare ett tag valde nästeschefen att förklara månadsmötet avslutat och var och en begav sig åt respektive håll.

Titel:Utbildning i Näste 2: Preparatus Supervivet – Den förberedde överlever Författad av:Naste 2 Publicerad:2024-02-09 Uppdaterad:2024-02-16

Läs också: