1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen informerade allmänheten om förintelsebluffen i Jönköping

Lördagen 17 februari befann sig Näste 7 i staden för att med anledning av regeringens fattade beslut, åter uppmärksamma om den så kallade förintelsen.

Fredagen 16 februari gick Sveriges justitieminister Gunnar Strömmer ut och talade om att man skulle gå vidare med utredningen om att förbjuda förintelseförnekelse. Med anledning av detta begav sig Näste 7 ut och spred budskapet ”Ingen skam – Ingen skuld. Förintelsen har aldrig ägt rum” dagen efter. Samma paroll som man hade under Förintelsens minnesdag.

Smålänningarna ställde sig först på bron vid A6 med banderollen och två fanor där man mottog alla möjliga hälsningar, både positiva och negativa. Traditionsenligt dök polisen upp med blåljus och sirener då de var oroliga över att motståndsmännen skulle tappa banderollen ned på motorvägen. De var såpass oroliga att de tog en slumpmässig medlem och förhörde kamraten på plats i sin bil, där han blev delgiven misstanke om brott. Efter en ganska lång stund insåg polisen att de hade något viktigare att göra än att kolla på några män som håller i en banderoll och två fanor.

En stund senare packade man ihop och begav sig till en annan gångbro. Där var en majoritet av hälsningarna positiva och det uppstod ganska många samtal med förbipasserande. Det tog dock slut när polisen dök upp för att göra om samma sak igen och återigen delgav samma slumpmässiga medlem misstanke om brott mot ordningslagen samtidigt som man än en gång förhörde honom. När kamraten släpptes fri från åsiktspolisens förhör kunde man genomföra resten av banderollaktionen utan några större störningar.

Dagen var ännu inte över för man skulle också dela ut flygblad i Huskvarna med samma budskap som banderollen. Denna flygbladsutdelning bjöd på intressanta samtal mellan både kamrater och med Huskvarnabor.

Tiden började dra ihop sig och kamraterna begav sig tillbaka till samlingsplatsen där man gick igenom dagens aktivitet och tackade av varandra innan kamraterna begav sig hemåt för denna gång.

Titel:Motståndsrörelsen informerade allmänheten om förintelsebluffen i Jönköping Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-02-17 Uppdaterad:2024-02-19

Läs också: