1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte med kampmotiverande föredrag

Lördagen 2 mars var det dags för de småländska kamraterna att träffas igen.

När alla kamrater hade tagit sig till lokalen som hade bokats för månadens möte började man med att äta frukost och umgås lite innan konferencieren David Wåhlander hälsade alla välkomna och gick igenom ordningsreglerna.

Efter att dessa hade gåtts igenom fick Fånghjälpen inta podiet för att berätta om sin verksamhet. Fånghjälpen handlar om att man hjälper de kamrater som på något sätt får problem med ”rättsväsendet” när det är kopplat till kampen. Med anledning av detta blev man uppmanad att donera pengar för att stödja de som har blivit utsatta för politiska trakasserier. Det förekom sedan lite mingel och de som behövde hjälp med sin dator fick hjälp av den IT-ansvarige.

IT-gruppen i arbete.

Härnäst satte sig kamraterna i en cirkel för att fortsätta med studiecirkeln där man går igenom Motståndsrörelsen 20 år av revolutionär kamp. Under tiden som man gick igenom organisationens historia gick kökslaget till köket och började med dagens lunch som blev Korvstroganoff med ris, vilket blev uppskattat av de övriga.

När alla hade ätit sig mätta var det dags för nästeschef Victor Johansson att hålla ett föredrag om nästets utveckling de senaste åren. Johansson berättade om hur Nästet har ökat ganska markant sett till både antal aktiviteter och kämpar under förra året.

Aktiviteter i Näste 7 varje år.

Johanssons föredrag gav medlemmarna en stärkt kämparglöd som kommer märkas av under året. På själva månadsmötet gick man igenom den förintelseförnekande aktionen i Jönköping där snuten, som inte känner till grundlagen, delgav en slumpmässig aktivist två brottsmisstankar under samma dag. Därefter diskuterades Organisationsdagarna som hade anordnats helgen innan, och beröm gavs till de som hade utmärkt sig på ett positivt sätt under tillställningen.

Efter månadsmötet började man städa och tackade av varandra innan man begav sig hemåt för denna gång.

Titel:Månadsmöte med kampmotiverande föredrag Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-03-04 Uppdaterad:2024-03-06

Läs också: