1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Marcus Hansson frisläppt – banderollaktion i Jönköping

Aktivisten från Näste 3 har suttit inspärrad på Västerviks anstalt och välkomnades ut med aktivism.

Under fredag förmiddag släpptes aktivisten Marcus Hansson fri efter 40 dagar inspärrad på Västerviks anstalt som en politisk fånge och möttes upp av kamrater i Näste 7 som sedan begav sig till Jönköping för att bedriva aktivism.

Denna gång ställde kamraterna upp sig på gångbron vid Ekhagsrondellen över E4. De ställde upp sig med en banderoll och en fana på vardera sida, banderollen löd ”Ingen röstade för folkutbytet”.

Hansson nysläppt från Västerviks anstalt.

Det var en väldigt bra plats då både trafikanter från rondellen och från motorvägen såg fanorna och banderollen och många tog kort så budskapet kommer nå även de som satt hemma eller jobbade.

Något roligt som kamraterna märkte var att trots kommunisternas försök till att måla över eller riva bort organisationens propaganda fanns det ändå klistermärken som satt kvar sedan senast man var där.

Efter en stund dök statens lakejer, även kallade Polisen, upp och började klaga på att kamraterna höll banderollen utanför räcket och ville att den skulle vara innanför räcket – vilket skulle leda till att ingen skulle kunna läsa budskapet på banderollen. Även om polisen fick höra att man aldrig har tappat en banderoll så var poliserna bestämda om att den kunde flyga ned på motorvägen. Till slut gav polisen upp då de inte hade något lagstöd och stod och pratade lite mer allmänt med kamraterna istället, och fick därmed ett åtminstone lite trevligare bemötande än innan.

Tiden gick och förbipasserande tog kort och hälsade på diverse sätt till motståndsmännen och när den ansvarige var nöjd packade kamraterna ihop och begav sig tillbaka till bilarna för att gå igenom aktiviteten och tacka av varandra för denna dag.

Välkommen ut i den så kallade friheten och tillbaka till kampen för vårt folks överlevnad Hansson!

Titel:Marcus Hansson frisläppt – banderollaktion i Jönköping Författad av:Naste 7 Publicerad:2024-04-06 Uppdaterad:2024-04-07

Läs också: