1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

20 april – En nationalsocialistisk högtid

I denna artikel kommer Lukas Lindgren att försöka förklara varför organisationen har olika slags firanden under 20 april.

Det har nog inte undgått någon att Nordiska motståndsrörelsen uppmärksammar datumet 20 april. I lördags genomfördes det både en blixtdemonstration i centrala Göteborg samt ett efterföljande firande innehållande god mat, dryck, musik, tal och umgänge.

För de allra flesta är det helt uppenbart varför organisationen har olika slags firanden just denna dag. Ändå kan det vara nyttigt att ge någon form av bakgrund till vikten av dessa firanden och deras syfte för vår politiska verksamhet.

På grund av rådande åsiktslagar kan jag tyvärr inte gå in på detaljer, men jag hoppas att denna artikel kan bidra till att någon reflekterar ytterligare över de som kom före oss.

Jag skulle vilja påstå att 20 april är den nordiska nationalsocialismens viktigaste högtid efter 1 maj. Denna dag har ofta firats på ett avslappnat och vardagligt sätt, men trots detta är firandet djupt rotat i vår historia. Den fungerar som en symbol för vårt politiska arv, påminner oss om vårt ursprung och ger oss en tydlig riktning för vårt framtida arbete.

Den 20 april markerar födelsedagen av mannen vars visioner och strävan lade grunden för vår organisation. Hans mod, kompromisslöshet och envishet inspirerar oss dagligen i vår politiska kamp. Genom att fira hans födelsedag hedrar vi inte bara hans minne utan också det system han stod för.

Firandet av denna dag ger oss också möjligheten att samlas som en gemenskap och umgås med kamrater. Det får oss att inse att det goda motståndet inte krossades totalt; att det fortfarande finns spillror kvar som än idag, 80 år senare, kämpar för en bättre värld.

Även världens mest ökända symbol får nytt liv denna dag. Symbolen sprider fortfarande skräck hos våra fiender, som konstant arbetar för att hålla den förbjuden och bortom allmän beskådan.

Denna dag är på många sätt vår pånyttfödelse, rättesnöre och identitet. Färgerna på fanorna, språket vi talar och kulturen vi utövar har förändrats en hel del på 80 år, men principen är densamma: ett europeiskt folk som vill främja sin överlevnad och därmed bekämpar ett angrepp från främmande element.

Så när vi nästa gång möts av vårsolen efter i lördags så uppmanar jag alla att tänka på vad som nyss har hänt. Förutom att naturen börjar återuppstå så har en tanke väckts till liv. En tanke som trots förluster, motgångar och hinder manar till kamp.

Titel:20 april – En nationalsocialistisk högtid Författad av:Lukas Lindgren Publicerad:2024-04-25 Uppdaterad:2024-05-01

Läs också: