1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

 • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
 • Ja, det är ok
 • Nej, jag godkänner inte den
 • Jag vill läsa mer
 • Jag bryr mig inte (Ja)

Rättning i ledet nationalsocialister!

Emma Karlsson skriver i denna krönika om nationalsocialism och gatukamp och riktar sig framförallt till dig som inte gör allt du kan för kampen.

Till dig som kallar dig nationalsocialist men inte kommer när Nordens enda nationalsocialistiska organisation värd namnet kallar – SKÄMS!

Att vara nationalsocialistisk aktivist är det främsta du kan vara. Du tillhör då spetsen, eliten, drivkraften i vår kamp. En nationalsocialist som inte deltar aktivt i kampen, och även på offentliga aktiviteter, kan i mina ögon – annat än i mycket få undantagsfall, inte ses som något annat än en svikare mot de kämpande kamraterna.

I slutändan spelar det nämligen ingen roll hur många fikaträffar du deltar på, hur mycket du bänkar, hur många möten du sitter med på eller hur många vildmarksturer du tar del av. Kärnan för en nationalsocialist är gatukamp.

Man kan givetvis bedriva basaktivism och vara på sociala träffar också, men en sann nationalsocialist står på gatan. Med fanor, banderoller och rökgranater. Med stolthet och kämpaglöd. Mot alla odds – en för alla och alla för en!

Den senaste månaden har jag själv deltagit på tre offentliga aktioner, hedrandet av Gösta Hallberg-Cuula, blixtdemonstrationen i Göteborg den 20 april, samt i Västerås på första maj. Kan jag och andra som är småbarnsmödrar delta kan du delta.

Allt handlar om planering och vilja. Samtliga tre arrangemang var dessutom på datum där det händer något varje år och där man således kan planera i god tid i förväg med barnvakt och annat.

Om du som nationalsocialist inte har deltagit på någon av ovanstående aktiviteter – SKÄMS! Hur kan du ens se faktiskt kämpande nationalsocialister i ögonen utan att må dåligt? Hur ska jag och andra kunna respektera dig som nationalsocialist om du inte bättrar dig framåt?

Ursäkterna för att inte vara gatuaktiv haglar bland folk och den ena är sämre än den andra. Det finns dock inga ursäkter som håller i längden. En nationalsocialist kämpar. Gör man inte det så skäms man som en hund när man ser andra vara aktiva och ser till att närvara nästa gång det ska bedrivas gatukamp.

För att slå hål på en del vanliga ursäkter och bidra till ett lösningsfokus tänkte jag lista ett fåtal här:

 • Inte tid? Kom igen! Lär dig planera och se till att det viktigaste vi har – kampen, går först!
 • Har du ett arbete? Det har vi väl i stort sett alla? Arbetar du högt uppsatt på någon myndighet eller liknande så se till att kampen faktiskt får nytta av detta yrke och att det inte bara är för din egen skull, och dessutom – även för dig finns det ändå kringsysslor som också behöver utföras.
 • Har du krämpor? I benen? Du delar flygblad med händerna inte fötterna. I armen? Du har två!
 • Har du barn? Är du ensamstående eller är bebisen helt nyfödd? Om inte kan i det minsta antingen du eller din partner vara aktiv!
 • Är du gammal? Är du vid god hälsa kan du delta på gatan oavsett om du så är 80 år gammal och när hälsan sviktar finns det kringuppgifter som också behöver utföras.
 • Är du död? Jag förväntar mig i så fall att din ande är närvarande!

Med andra ord finns det extremt få ursäkter för en nationalsocialist att inte vara gatuaktiv. Det handlar nästan uteslutande om prioriteringar och vilja. Och vill man inte så är man i mina ögon inte någon riktig nationalsocialist.

Visst kan det kanske finnas tillfälliga perioder i livet när man inte kan uppfylla sina aktiviståtaganden. Då kan man givetvis begära en paus och planera för en återgång i kamp när situationen är bättre. Men den perioden är givetvis då också övergående och tillfällig – inte flera år lång eller ännu värre – hela din livstid.

Jag har själv inte varit på gatan när jag varit gravid eller helammat exempelvis. Visserligen har jag då fortfarande skött andra åtaganden i kampen och så fort barnen blivit lite större så har jag deltagit på gatan igen. Det har alltså då som sagt handlat om en övergående period.

Och för er som tänker att ”man kan inte tvinga folk”. Nej, det stämmer, det kan man inte. Nordiska motståndsrörelsen är en frivilligorganisation. Att vara aktivist är frivilligt.

Men om du är en nationalsocialist och vill rädda vårt folk så får du acceptera de krav som ställs och då strävar du också efter att vara en aktivist och leva upp till de krav som ställs på en aktivist. Annars har du som man åtminstone inte min respekt.

Nordiska motståndsrörelsen är och kommer alltid att vara en revolutionär kamporganisation, alltså precis det som krävs för att befria Norden och rädda vårt folk. Är det inte det du vill vara en del av så må så vara, men backa då undan för då är du en del av problemet och inte lösningen.

Titel:Rättning i ledet nationalsocialister! Författad av:Emma Karlsson Publicerad:2024-05-07 Uppdaterad:2024-05-07

Läs också: