1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Offentlig gatuaktivism i åtta olika städer idag

Nordiska motståndsrörelsens kampanj mot EU fortsatte storstilat idag med tusentals flygblad utdelade i stadskärnor från Småland till Norrland.

Under lördagen har aktivister befunnit sig på gatan i Västerås, Falun, Skövde, Skellefteå, Tranås, Eskilstuna, Borlänge och Eksjö. På samtliga orter har man ställt upp sig centralt för att dela ut flygblad mot globalistunionen EU och diskutera med folk.

Dagens aktivism ska ses som ett led i en pågående kampanj med anledning av det uppkommande EU-valet där Motståndsrörelsen uppmanar dig att inte rösta utan istället organisera dig nationalsocialistiskt och kämpa för utträde. Senast i torsdags utfördes 53 olika kampanjaktiviteter i totalt 42 olika kommuner.

Nedan följer korta rapporter från dagens åtta offentliga aktioner. Längre rapporter och fler bilder från de olika städerna kommer du kunna ta del av här på motståndsrörelsen.se inom kort.

Västerås

På Stigmatorget ställde man upp sig med fanor och började dela ut flygblad till folk. Polisnärvaron var hög då det hölls en stöddemonstration för folket i Gaza bara 400 meter bort. Många positiva människor tog emot flygblad under dagen och det märktes att fler och fler personer börjar tröttna på överstatligheten och invandringen som kommer med EU.

Falun

Här ställde man upp sig med två fanor på gågatan i de centrala delarna av staden. Flera intressanta diskussioner hölls med lördagsflanörer.

Skövde

I centrala Skövde delades mängder av flygblad ut och flera diskussioner hölls med både sympatiska och negativt inställda människor.

Skellefteå

I centrala Skellefteå ställde man upp sig med en fana precis bredvid vänsterpartister som stod där med en banderoll. Av oklar anledning packade vänsterpartisterna ihop omedelbart och lämnade platsen i ilfart.

En hel del flygblad delades ut och man hade många samtal med nyfikna förbipasserande. Man satte även upp en mängd klistermärken i staden.

Tranås

I Tranås siktade Motståndsrörelsens representanter in sig på en välbesökt loppmarknad i centrum. Även Miljöpartiet och Moderaterna befann sig där under dagen. De flesta människor man fick samtala med uttryckte sig trots detta positivt och många tog emot flygblad.

Eskilstuna

Här valde man att ställa upp på Fristadstorget då det var mest folk som rörde sig där. Dessutom hölls en stöddemonstration för Palestina bara 100 meter bort.

Det var strålande sol och man träffade på många positiva människor, bland annat var det några yngre personer som kom fram för att skaka hand med motståndsmännen då de kände igen dessa från internet. Även till synes negativa meningsmotståndare ändrade till slut tonen efter att de tagit del av argumenten som presenterades, och man kunde skiljas åt å betydligt mer kamratliga vägnar.

Borlänge

Här ställde Motståndsrörelsen upp med en fana utanför Systembolaget, sorgligt nog för att det verkade vara den mest välbesökta platsen. Förutom den offentliga aktionen lappades många bilar med flygblad och klistermärken delades ut till glada fordonsintresserade ungdomar.

Eksjö

Även i Eksjö var det mest folk i rörelse till och från Systembolaget, varför motståndsmännen ställde upp sig där utanför. Förutom ett par uppenbara rödingar var alla människor antingen positiva eller neutrala till organisationens budskap för dagen.

Fick du inte möjlighet att träffa på Nordiska motståndsrörelsens aktivister idag kan du ta del av organisationens ståndpunkter kring EU-valet på kampanjsidan frittnorden.nu.

Titel:Offentlig gatuaktivism i åtta olika städer idag Författad av:Redaktionen Publicerad:2024-05-11 Uppdaterad:2024-05-12

Läs också: