1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivism och månadsmöte i Skellefteå

Rapport från en heldag i Näste 6.

Lördagen den 11 maj samlades Näste 6 i centrala Skellefteå för att bedriva aktivism. Man begav sig in till ett torg där man planerat att stå, och upptäckte på plats att Vänsterpartiet stod på samma plats med en stor banderoll och delade ut flygblad. Så fort nationalsocialisterna ställt sig en bit ifrån med fana, packade vänsterpartisterna illa kvickt ihop sina grejer och skyndade sig att lämna platsen, av oklar anledning.

Då fick motståndsmännen hela torget för sig själva. Det var mycket fint väder denna dag, således var det väldigt mycket folk ute i rörelse i staden. De medhavda anti-EU-flygbladen gick åt som smör i solsken, och många diskussioner med förbipasserande uppstod. Förvånansvärt många var positiva till budskapet som framfördes som en fin kontrast till de fåtal negativa förbipasserande som harklade ur sig trötta invektiv.

När man stått där en längre stund och flygbladen nästan var slut, begav man sig från platsen för att samlas i en lokal utanför staden. Där bjöds man på en mycket välsmakande måltid bestående av ryggbiff, potatissallad och grönsaker, som uppskattades mycket av de hungriga kämparna.

Därefter hölls månadsmöte, och månadens kämpe utsågs av nästeschefen, där äran föll på Andreas Holmvall, där särskilt fokus lades på hans insatser som talare under 1 maj, bland hans många andra bidrag till kampen. Efter detta avrundades dagens aktiviteter och alla begav sig hem till sitt.

Månadens kämpe, Andreas Holmvall.

Vill du också vara med på liknande aktiviteter? Anslut då till Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

Titel:Aktivism och månadsmöte i Skellefteå Författad av:Naste 6 Publicerad:2024-05-13 Uppdaterad:2024-05-13

Läs också: