1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordiska motståndsrörelsen är hyperaktiv

En aktivists tankar om den enormt höga aktivitetsnivån som organisationen hållit på sistone.

Den sista månaden (lite drygt) har vi verkligen sett ett rejält uppsving både i Motståndsrörelsens aktivitets- och aktualitetsnivå. För att nämna en del av de större aktioner som genomförts, men utan att i närheten gå in på allt, listar jag följande:

* Röjningen av det ”romska” lägret i Akalla, Stockholm.
* Blixtdemonstrationen i Göteborg den 20 april.
* Motdemonstrationerna mot Socialdemokraterna på flera platser i landet den 1 maj.
* Inledningen av propagandakampanjen mot EU med 53 aktioner i 42 olika kommuner under Europadagen.
* Den offentliga gatuaktivismen i åtta olika städer på en och samma dag förra helgen.

Motdemonstration mot sossarna i Örnsköldsvik.

Flera av aktionerna har också fått rejält genomslag i etablerad fiendemedia, sociala medier och/eller alternativa medier, vilket sammantaget med de som nåtts direkt av aktionerna, lett till att säkert en miljon människor sett eller mottagit någon form av information eller desinformation kopplad till Nordiska motståndsrörelsen under de senaste 33 dagarna.

Röjningen av ett ”romskt” läger gav stor uppmärksamhet framförallt i alternativa medier.

Uppståndelsen har givetvis också lett till massvis av nya besökare på denna sida och till nyinkomna medlemsansökningar.

En rimlig följdfråga är om detta kan ha något att göra med ledarbytet tidigare i år och att ny energi genom detta injicerats i organisationen? Än viktigare blir dock frågan om denna enormt höga nivå är vad som kommer att vara norm framåt?

Nordiska motståndsrörelsens nya ledare, Fredrik Vejdeland, i täten för blixtdemonstrationen i Göteborg.

Det ärliga svaret på det sistnämnda är nej, troligtvis inte. Förhoppningsvis kommer organisationen fortsätta rekrytera nya medlemmar och höja sin aktivitetsnivå, men även fortsättningsvis kommer Motståndsrörelsen med största sannolikhet ha perioder med betydligt mer utåtriktad verksamhet och perioder med betydligt mer interna aktiviteter.

Att synas och att sprida propaganda är en viktig del av organisationens verksamhet, men minst lika viktig är också den internt uppbyggande verksamheten som sker fortgående runtom i Norden med bland annat sociala träffar, studiecirklar och föredrag, praktiska utbildningar, fysisk träning och vildmarksaktiviteter.

Offentlig aktion i Falun förra helgen.

Vi är inte på långa vägar nära någon seger för vår sak, men att vi har en hög energinivå och håller oss relevanta är ändå ett måste för att kunna staka oss framåt på den brokiga stigen och skulle vi också få tillgång till DIN handlingskraft kan vi utföra ännu större dåd.

Även om det vi sett nu den senaste månaden alltså mest troligt varit en tillfälligt mycket hög nivå av utåtriktad aktivism, så visar det ändå med tydlighet vad organisationen är kapabel till och att den i högsta grad är vital. Motståndet lever!

Titel:Nordiska motståndsrörelsen är hyperaktiv Författad av:Gunnar Jansson Publicerad:2024-05-18 Uppdaterad:2024-05-18

Läs också: