1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)
test

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Begreppet ”nazist”

Begreppet ”nazist”

Ursprungligen publicerad 2016-02-24.

För ett tag sedan skrev Fria Tider en artikel om en demonstration som Nordiska motståndsrörelsen höll i Stockholm. De ringde mig och bad om en kommentar, jag talade om för dem att jag i nuläget inte ger dem några kommentarer då de inte ens benämner vår politiska åskådning vid dess rätta namn. Jag sa också att om de börjar benämna oss som nationalsocialister så kommer vi definitivt att ha en annan möjlighet att kommunicera i framtiden. Detta resulterade i att de skrev en artikel med rubriken: 38 nazister gripna för våldsam attack mot polisen i Stockholm. Jag känner att jag måste kommentera det hela.

Begreppet ”nazist”
Begreppet ”nazist” (tillsammans med ”nazism”) är ett nesligt politiskt epitet som uppfanns under 1920-talet av Konrad Heiden som propaganda mot NSDAP och nationalsocialismen. Heiden var en judisk journalist och medlem av det socialdemokratiska partiet (SDP, ett konkurrerande parti). Termen är en variant av smeknamnet för medlemmar av SDP som vid den aktuella tidpunkten brukade kallas Sozi (förkortning av Sozialisten), vilket är en motsvarighet till det svenska begreppet sosse. Nazist-begreppet var också en politisk nidvits, baserad på det österrikisk-bayerska slangordet för ”tok” eller ”lantis”, som härrör från ett i regionen vanligt namn, Ignatz. En svensk motsvarighet idag kanske skulle kunna vara Pellejöns.

Konrad Heiden – judisk journalist och socialdemokrat samt
upphovsman till begreppet ”nazist”.

Användes aldrig
De tyska nationalsocialisterna kallade sig inte för nazister. De kallade sig konstant för nationalsocialister för att betona vilka komponenter som ingick i deras ideologi. Ett litet undantag är dock propagandaminister Joseph Goebbels som försökte avväpna begreppet genom att själv börja använda det, bland annat skrev han 1926 en bok med titeln Der Nazi-Sozi. Det var dock inget han fortsatte med och inget som anammades av partiet och dess anhängare.

Nazist – en Hollywoodskapelse
Det gemene man tänker på när de hör begreppet nazist är vad de sett i filmer som Schindler´s list och Romper Stomper eller i någon av TV4:s alla ”dokumentärer”. Iskalla psykopater som älskar att plåga människor och djur och som i princip hatar allt. Verklighetens nationalsocialister är det motsatta, många av oss är engagerade just tack vare vår vida empati och vår respekt för naturen. Jag vill även passa på att hänvisa till en mycket bra artikel i samma ämne skriven av Henrik Pihlström: Det finns inga nazister.

Visa oss grundläggande respekt
De tidningar, och här ställer jag definitivt högre krav på alternativ media, som inte kan visa oss den grundläggande respekten att åtminstone kalla vår ideologi vid sitt rätta namn behöver heller inte förvänta sig någon artig behandling från vår sida. Man måste starkt ifrågasätta varför en del alternativmedier inte respekterar detta? Vad har de då för agenda? Framförallt eftersom många av dem slår sig för bröstet som modiga ”sanningssägare”. Alternativa medier som beter sig som ”slaskmedia” har enligt mig inget existensberättigande. Ska man slå mot systemet underifrån har man ett stort ansvar att agera korrekt.

Titel:Begreppet ”nazist” Ämne:Pär Öberg Publicerad:2024-05-22 Uppdaterad:2024-05-23

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Begreppet ”nazist”

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Palestiniernas kamp gav mig knuffen som behövdes för att återansluta mig

Palestiniernas kamp gav mig knuffen som behövdes för att återansluta mig

Jag har tidigare varit medlem i Nordiska motståndsrörelsen, men lämnade med anledning av personliga skäl och tog en längre paus.

När jag valde att lämna kände jag lustigt nog aldrig samma dödsångest som (om ni minns) tönten och avhopparen ”Pizza-Martin”. På honom och vissa andra lät det som att det skulle vara svårt och rent av farligt att gå ur Motståndsrörelsen. Det räckte dock gott och väl att man var ärlig med sina intentioner och därigenom var en, under omständigheterna, god kamrat.

Jag bröt aldrig helt med mina kamrater, men i min paus ingick större fokus på familj, så kontakten var inte frekvent. Alla hade tålamod med mig under pausen, vilket jag är evigt tacksam för. Nu när jag väl kände mig redo igen tog jag därför än en gång steget och precis som förra gången var alla otroligt välkomnande. Men, till det som jag kanske egentligen vill skriva om i denna artikel, vad var det som fick mig att ansluta mig igen?

Det finns många olika faktorer som kan ge den där lilla ”knuffen” som gör att man äntligen ansluter sig. Ibland är det flera olika små händelser, som tillsammans resulterar i att man agerar, medan det i andra fall räcker med en enda händelse.

I mitt fall, denna gång, blev Hamas-offensiven en rejäl ögonöppnare. Givetvis har palestinierna funnits i mina tankar även före 7 oktober, men nu när deras motstånd intensifierades och dessutom var lättillgängligt att ta del av via sociala medier, blev varje filmklipp för mig ren propaganda och det var nyttigt för mig att ta del av den sanningen. Jag såg Israels grymhet, men hur detta ändå inte underkuvade det palestinska folket.

Skadade palestinska barn tog rutinerat och moget på sig uppgifter för att hjälpa sina familjer. Jag såg hur palestinska barn med hjälp av sin tro kunde sluta gråta över det faktum att deras föräldrar precis blivit mördade. En hel befolkning som tillsammans håller modet uppe, som gör allt för att fortsätta vara goda medmänniskor och dela med sig av kärlek, respekt och förnödenheter och som inte låter sig kuvas. Tänk om de fallna under åren fått se den förändring som skett och som kommer att ske.

Helt plötsligt sätter man saker och ting i perspektiv. Vad gör vi om det blir krig här där folk riskerar att förintas? Vi kan såklart inte jämföra hårdföra palestinska motståndsmän med exempelvis Södertörn-homos med knark, offentlig dekadens i alla dess former, samt den liberala hjärntvätt de matats med sedan dagisåldern. Ska transsexuella sojapojkar rädda oss? Nej; vita, stolta, starka män ska rädda oss och sådana hittar man bäst i Motståndsrörelsen!

Men, vi kvinnor behövs också, för vi alla är del av någonting större. Tillsammans kommer vi, utifrån varje persons förutsättningar, bilda en stark enhet som är vad som krävs för att genomföra revolutionen. Det är inte omöjligt!

Palestina har haft alla odds emot sig och även om det palestinska läget kortsiktigt ser mörkt ut, måste man ändå se till den större bilden, hur precis allt har blivit vänt uppochned på global nivå, tack vare dedikerade journalister och sociala medier. För första gången (åtminstone under min livstid) kan man nu på allvar kritisera den sionistiska terrorsekten utan att per omgående få repressalier som följd.

Jag ser bara möjligheter. Om Palestina kan slå tillbaka och få fienden i gungning, så kan även vi. Helt plötsligt inser man att segern kan vara närmare än någonsin; och då kan jag inte bara titta på.

Jag är själv ingen ”spjutspets” och jag står inte i den absoluta fronten, men jag vill göra vad jag kan. Jag vill utmana mig själv, utvecklas och bidra med det jag kan. Vi alla måste göra det!

Jämför med en myrstack, ett pussel, en vargflock, atomer – vad som helst. Du och jag är inte individer, utan vi är en del av någonting som är större än oss själva.

Detta skitsamhälle har fostrat oss till att tro att det viktigaste i livet är DIN karriär, DITT rykte, DITT liv, DIN trygghet etcetera. Det är en lögn! Utan folkgemenskap och samarbete kommer ingenting att fungera på ett tillfredsställande sätt, även om du kanske tror det. Vad är någonting av DITT värt om hela din omvärld rasar ihop?

Det är dags nu, kamrater! Ni vet det egentligen själva. Ni går kanske och väntar på den där ”knuffen”, men sanningen är att ni besitter kontroll över era egna beslut och handlingar, vilket i förlängningen innebär att ni faktiskt själva bestämmer när eller om ”knuffen” ens kommer, för nog finns det anledningar att kämpa åt vilket håll vi än vänder oss.

Vi kommer att klara det här, men vi behöver också dig. Tro på dig själv, förstå ditt värde och anta din roll. Oavsett om du tidigare varit medlem som jag har eller om du aldrig tidigare kämpat nationellt; ansök till Nordiska motståndsrörelsen idag och följ med på den revolutionära resa vi har framför oss!

/ Revolutionär husmor

Titel:Palestiniernas kamp gav mig knuffen som behövdes för att återansluta mig Ämne:IsraelMedlemskapPalestinaRevolution Publicerad:2024-05-20 Uppdaterad:2024-05-21

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Palestiniernas kamp gav mig knuffen som behövdes för att återansluta mig

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Nordiska motståndsrörelsen är hyperaktiv

Nordiska motståndsrörelsen är hyperaktiv

Den sista månaden (lite drygt) har vi verkligen sett ett rejält uppsving både i Motståndsrörelsens aktivitets- och aktualitetsnivå. För att nämna en del av de större aktioner som genomförts, men utan att i närheten gå in på allt, listar jag följande:

* Röjningen av det ”romska” lägret i Akalla, Stockholm.
* Blixtdemonstrationen i Göteborg den 20 april.
* Motdemonstrationerna mot Socialdemokraterna på flera platser i landet den 1 maj.
* Inledningen av propagandakampanjen mot EU med 53 aktioner i 42 olika kommuner under Europadagen.
* Den offentliga gatuaktivismen i åtta olika städer på en och samma dag förra helgen.

Motdemonstration mot sossarna i Örnsköldsvik.

Flera av aktionerna har också fått rejält genomslag i etablerad fiendemedia, sociala medier och/eller alternativa medier, vilket sammantaget med de som nåtts direkt av aktionerna, lett till att säkert en miljon människor sett eller mottagit någon form av information eller desinformation kopplad till Nordiska motståndsrörelsen under de senaste 33 dagarna.

Röjningen av ett ”romskt” läger gav stor uppmärksamhet framförallt i alternativa medier.

Uppståndelsen har givetvis också lett till massvis av nya besökare på denna sida och till nyinkomna medlemsansökningar.

En rimlig följdfråga är om detta kan ha något att göra med ledarbytet tidigare i år och att ny energi genom detta injicerats i organisationen? Än viktigare blir dock frågan om denna enormt höga nivå är vad som kommer att vara norm framåt?

Nordiska motståndsrörelsens nya ledare, Fredrik Vejdeland, i täten för blixtdemonstrationen i Göteborg.

Det ärliga svaret på det sistnämnda är nej, troligtvis inte. Förhoppningsvis kommer organisationen fortsätta rekrytera nya medlemmar och höja sin aktivitetsnivå, men även fortsättningsvis kommer Motståndsrörelsen med största sannolikhet ha perioder med betydligt mer utåtriktad verksamhet och perioder med betydligt mer interna aktiviteter.

Att synas och att sprida propaganda är en viktig del av organisationens verksamhet, men minst lika viktig är också den internt uppbyggande verksamheten som sker fortgående runtom i Norden med bland annat sociala träffar, studiecirklar och föredrag, praktiska utbildningar, fysisk träning och vildmarksaktiviteter.

Offentlig aktion i Falun förra helgen.

Vi är inte på långa vägar nära någon seger för vår sak, men att vi har en hög energinivå och håller oss relevanta är ändå ett måste för att kunna staka oss framåt på den brokiga stigen och skulle vi också få tillgång till DIN handlingskraft kan vi utföra ännu större dåd.

Även om det vi sett nu den senaste månaden alltså mest troligt varit en tillfälligt mycket hög nivå av utåtriktad aktivism, så visar det ändå med tydlighet vad organisationen är kapabel till och att den i högsta grad är vital. Motståndet lever!

Titel:Nordiska motståndsrörelsen är hyperaktiv Ämne:1 majEU-valetOffentlig flygbladsutdelning Publicerad:2024-05-18 Uppdaterad:2024-05-18

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Nordiska motståndsrörelsen är hyperaktiv

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Två offentliga flygbladsutdelningar i Näste 7

Två offentliga flygbladsutdelningar i Näste 7

Dagen började i ett soligt Tranås där det pågick en loppis och därmed var det väldigt mycket folk i staden. På Storgatan ställde sig motståndsmännen och började dela ut flygblad till folket och blev bemötta på ett positivt vis.

Motståndsrörelsen var dock inte ensamma på plats om att sprida propaganda utan också etablissemangsföreträdare i form av Moderaterna och Miljöpartiet var där.

Många flygblad delades ut och flera samtal avhölls. Efter en bra stund begav sig kämparna tillbaka till bilarna för att bege sig Eksjö och fortsätta aktiviteten därvid.

Väl i Eksjö begav sig motståndsmännen till Systembolaget då det (tyvärr) var det mest trafikerade stället i Eksjö under dagen. Flygbladen gick åt här med och det uppstod flertalet intressanta samtal. Ett av samtalen var med vad som framstod som en gammal pundare, som kom fram och var ganska irriterad över Motståndsrörelsens närvaro och att flygbladen för dagen var mot EU. Tyvärr gick det inte att få in något vett i honom utan det slutade med att han gick ifrån platsen och var ytterligare lite mer irriterad än när han kom dit.

När den ansvarige på plats var nöjd gick nationalsocialisterna tillbaka till bilarna och tackade av varandra innan de skiljdes åt igen för denna gång!

Titel:Två offentliga flygbladsutdelningar i Näste 7 Ämne:EksjöNäste 7Offentlig flygbladsutdelningTranås Publicerad:2024-05-17 Uppdaterad:2024-05-18

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Två offentliga flygbladsutdelningar i Näste 7

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Dubbla offentliga aktioner i Dalarna

Dubbla offentliga aktioner i Dalarna

Dagen började i ett soligt Falun där nästet ställde upp i de centrala delarna med två stycken fanor och ett antal flygbladsutdelare. Just denna dag var det fullt med folk på stan som passade på att njuta av det fina vädret.

Även andra politiska aktörer var på plats; de spred dock en globalistvänlig världsbild. De förbipasserande var på överraskande bra humör och aktivisterna lyckades dela ut en hel del flygblad.

Flygbladen som delades ut är en del av den pågående EU-kampanjen där organisationen uppmanar nordbor att bekämpa Europeiska unionen och dess globalism.

”Att gå med i EU är bland de värsta besluten vi tagit i Sverige.”

”Det mest allvarliga med EU är att det utgör ett direkt hot mot vår suveränitet, vår säkerhet samt vår överlevnad som folk.”

Utdrag från flygbladet ”Nej till EU & globalism!”

Aktiviteten fortsatte sedan i Borlänge där man ställde sig utanför Systembolaget. Även här var det ett rätt bra flöde av folk där det uppstod ett antal längre diskussioner med förbipasserande.

Medan vissa stod och delade ut flygblad var några andra ute och lappade bilar. Även här uppkom det en del diskussioner, till exempel med några raggare och fordonsintresserade ungdomar.

Efter flera timmar i majsolen började folkflödet att sina och man valde att avsluta aktiviteten. Efter att ha haft en kortare eftersamling tackade man för sig och hälsade varandra farväl för denna gång.

Titel:Dubbla offentliga aktioner i Dalarna Ämne:BorlängeFalunNäste 5Offentlig flygbladsutdelning Publicerad: Uppdaterad:2024-05-17

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Dubbla offentliga aktioner i Dalarna

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Näste 7 samlades på landsbygden för månadsmöte och föredrag

Näste 7 samlades på landsbygden för månadsmöte och föredrag

I ett soligt Småland samlades kamrater från Näste 7 för att genomföra månadens möte. I vanlig ordning intog konferenciern David Wåhlander podiet för att gå igenom ordningsreglerna som gällde för dagen.

Efter Wåhlanders genomgång fick nästeschef Victor Johansson inta podiet för att utse månadens kämpe. Månadens kämpe är en vandrande pokal inom nästet där den som deltar på och utför mest aktivism blir utsedd till månadens kämpe och får äran att ta hem pokalen tills nästa möte. Detta är då givetvis en stor ära att få, då det är ett bevis på att medlemmen eller aktivisten verkligen har gjort nytta för vårt folk.

Efter utnämningen intog Wåhlander återigen podiet, denna gång skulle han hålla ett föredrag om hur en motståndsman både bör och ska bete sig vid olika sorters aktiviteter. Detta ledde till ganska många intressanta diskussioner och för de nytillkomna medlemmarna blev det även väldigt lärorikt.

När föredraget var över ställdes borden iordning och lite mingel uppstod innan maten blev klar. Maten som blev serverad denna dag var hamburgare.

Mätta och glada fortsatte minglet tills nästeschefen inledde själva månadsmötet där månaden som gått gicks igenom.

Man diskuterade och gick igenom allt från rivningen av det vidriga lägret som var byggt på våra förfäders mark i Stockholm och blixtdemonstrationen den 20 april i Göteborg, till regionala aktiviteter som aktiviteten i Kalmar där det för första gången på nästan 5 år arrangerades en offentlig flygbladsutdelning och aktiviteten som ägde rum onsdagen 1 maj där en sossekärring gick till attack mot motståndsmännen i Gislaved och blev tillrättavisad.

Det pratades också om månaden som kommer och om man vill delta på de kommande aktiviteterna är det bara att skicka in en medlemsansökan och göra något vettigt med sitt liv, istället för att sitta på arslet och läsa om vad andra gör för något i kampen för vårt folk!

Titel:Näste 7 samlades på landsbygden för månadsmöte och föredrag Ämne:FöredragNäste 7 Publicerad:2024-05-16 Uppdaterad:2024-05-17

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Näste 7 samlades på landsbygden för månadsmöte och föredrag

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Även rödingar går att övertala – Offentliga aktiviteter i Västerås och Eskilstuna

Även rödingar går att övertala – Offentliga aktiviteter i Västerås och Eskilstuna

På vad som skulle kunna kallas sommarens första dag befann sig kamrater i Västerås för att utföra en offentlig flygbladsutdelning. Knappt ett moln på himlen och snudd på samma temperatur som man förknippar med sommaren. Det var tänkt att man skulle ta sig till Sigmatorget, där man så sent som första maj höll ett tal, men efter så lite som halva vägen dit dök farbror blå upp och började följa efter.

På torget fanns representanter uppställda för en grupp som sysslade med sjukdomsupplysning av en väldigt specifik sort och dessa ville absolut inte bli förknippade med nationalsocialister och bönade och bad om att motståndsmännen inte skulle stå alltför nära deras utställning. Man föreslog då att man kunde ställa sig mitt i gång- och cykelbanan, och således få ännu bättre exponering för fanorna, vilket polisen tyckte lät som en strålande idé.

Vad skorna hade med sjukdomen att göra var inte uppenbart av utställningen.

Till skillnad från första maj kunde polisen nu uppföra sig, kanske för att de var i numerärt underläge, och aktiviteten kunde fortgå utan några hinder. En stor mängd flygblad bytte ägare under dagen, och flera intresserade människor stannade till för att prata.

Man kunde märka att just ämnet EU var något som väldigt många hade starka känslor om. Även äldre tanter som i vissa fall kan vara hysteriska när de ser Motståndsrörelsens fanor, stannade till och uttryckte sitt förakt för globalistunionen. De flesta av dessa förstår dock inte att det finns alternativ till att rösta på ett av 8 likadana alternativ i frågan, att morgondagen inte behöver bli likadan som gårdagen.

Även väktarna fick ta del av ett flygblad.
En nyfiken kvinna ställer frågor om Motståndsrörelsens politik.

Efter en längre tid på platsen med god respons kände man sig nöjda då man hade mer att göra under dagen. Precis som förra gången följde polisen efter till bilarna och vidare ut ur staden, men denna gång gjordes inga ytterligare försök till trakasserier. Färden gick sedan vidare till Eskilstuna på andra sidan Mälaren, där det om möjligt var ännu varmare och minst lika fantastiskt väder.

I Eskilstuna anser man tydligen att regnbågsflaggan mest duger till att köra bil på.

Fristadstorget blev målet för dagen, där man stått flera gånger tidigare och förkunnat nationalsocialismen. Från platsen kunde Palestina-fanor skymtas, knappt 200 meter bort, men trots detta uteblev ordningsmaktens närvaro ett bra tag.

Trots, eller kanske just på grund av, att Eskilstuna demografiskt sett såg betydligt värre angripet ut av mångkulturen jämfört med Västerås, så var inställningen bland folket i staden ännu mer positivt till Motståndsrörelsens närvaro. Kan det vara så att man blir mindre positiv till mångkultur ju närmare den man befinner sig?

Strax efter att man ställt upp kom en ung skinnskalle fram för att skaka hand med en kamrat och mottaga ett flygblad. En väldigt liten gest för en motståndsman, men säkert en betydelsefull upplevelse för en ung svensk man som tvingas växa upp i det mångkulturella helvetet.

Inte bara de redan frälsta hölls det dock längre konversationer med, även folk som till synes var kamraternas raka motsats kunde man samtala med. En äldre man som själv deltagit på Palestina-manifestationen intill passerade en aktivist på vägen hem och blev tillfrågad om han inte ville ha ett flygblad. Mannen var självklart djupt skeptisk till en början, då han en gång i tiden hade varit en del av 68-vänstern och fredsrörelsen, och även arbetat i Palestina på 80-talet. Ju mer han lyssnade på kamraten desto mer märkte han dock att de två inte var så olika trots allt, och det hela slutade med att båda skrattandes tog varandra i handen och skiljdes åt som kamrater.

Från 68-vänster till nationalsocialist på en kvart?

Detta var inte den enda till början skeptiska människan som sedermera blev övertalad om att medias skräckbild av Motståndsrörelsen inte på något sätt var verklighetsförankrad. Den gamla vanliga klyschan att ”du är ju trevlig, men alla andra är galna” hördes inte bara vid ett tillfälle under dagens gång.

När statens knektar till slut förstod att det liberala skitsystemets värsta fiender fanns i staden dök de upp med tre fordon, men kunde även här uppföra sig för ovanlighetens skull. Dessa höll sig mest på kanten efter att först ha hälsat och begav sig slutligen från platsen då de märkt att det inte fanns något att göra när alla var så glada över kamraternas närvaro.

Hur många poliser behövs för att övervaka en systemkritisk flygbladsutdelning?

Även rasfrämlingar som logiskt sett torde vara väldigt positiva till EU:s existens, då denna union innebär nästintill fri tillgång till västvärldens välfärdssystem och allt runtikring, uttryckte stor avsky mot både EU och Nato. En mörk rasfrämmande kvinna som arbetade för UNHCR var väldigt imponerad över kamraternas närvaro och höll med om allt som sades angående EU.

Den enda direkt negativa personen för dagen i Eskilstuna var en judinna som självklart led av grov sinnesförvirring angående situationen i Palestina, men trots detta skulle fortsätta argumentera i minst 20 minuter om varför judar aldrig kan göra fel.

En mörk kvinna informeras om EU:s verkliga innebörd.
Judinnan var inte lika imponerad av fakta som andra människor.

Med tillräckligt många flygblad utdelade och många positiva diskussioner rullade man ihop fanorna och begav sig åter till bilarna. Därefter återsamlades man på en annan plats och tackade varandra för en väldigt lyckad dag innan man skiljdes åt för denna gång.

Titel:Även rödingar går att övertala – Offentliga aktiviteter i Västerås och Eskilstuna Ämne:EskilstunaEU-valetNäste 8Offentlig flygbladsutdelningVästerås Publicerad:2024-05-15 Uppdaterad:2024-05-16

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Även rödingar går att övertala – Offentliga aktiviteter i Västerås och Eskilstuna

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Den demokratiska rättigheten att angripa oliktänkande

Den demokratiska rättigheten att angripa oliktänkande

Jag är nationalsocialist, heterosexuell och vit, av nordisk börd. Jag är engagerad i Nordiska motståndsrörelsen med målet att skapa en nationalsocialistisk nation – den bästa tänkbara för heterosexuella vita av nordisk börd.

Föreställ er med denna vetskap att jag imorgon skulle springa allt vad jag orkade in i en banderoll som hölls upp av socialdemokrater så dessa tappade den och således dra banderollen med mig när jag springer vidare. Jag skulle alltså på ett våldsamt manér stjäla banderollen från sossarna.

Media skulle troligtvis reagera med avsky mot mitt tilltag. Säkert ett angrepp på både yttrandefriheten och demokratin. Socialdemokraterna som misshandlade mig för att ta sin banderoll tillbaka skulle med stor sannolikhet hyllas som hjältar av pressen och etablissemangets politiker.

Föreställ er sedan att jag dagen efter det skulle ta mig till en plats där socialdemokrater höll tal. Jag skulle barskt gå rakt mot talaren och angripa denne fysiskt.

Media skulle då garanterat ha löpsedel upp och ned i en vecka om min ”terrorhandling” och jag skulle fördömas av samtliga partiledare. Sossen som knuffade undan mig och avbröt attacken skulle ligga bra till för att få medalj och blommor av statsministern på bästa sändningstid på tv.

Jag skulle för dessa bägge dåd beskrivas som en våldsbejakande extremist, terroristernas terrorist. Inte nog med att jag som individ skulle hängas ut och fördömas, det skulle också talats högt och brett om att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen och om att sätta in extra resurser till polis, myndigheter och skola för att förhindra sådana som mig i framtiden.

Gammal löpsedel som får stå fram som exempel på hur det mycket troligt skulle kunna se ut.

Men, om saken varit den motsatta då? Om det istället var socialdemokrater som angrep oss nationalsocialister och enkom med anledning att vi är oliktänkande, hur hade etablissemanget reagerat då?

Det behöver vi inte ens fantisera kring, utan det vet vi med facit i hand, eftersom dessa bägge händelser faktiskt inträffade under den 1 maj i år. I Västerås sprang en socialdemokrat rakt in i en banderoll som hölls av våra medlemmar i ett försök att stjäla banderollen och i Gislaved angreps Nordiska motståndsrörelsens talare fysiskt av en socialdemokratisk kärring. Anledningen? För att vi är oliktänkande och framförde våra åsikter.

Mannen som sprang in i banderollen hyllades av lokaltidningen VLT för att han ”ingrep i kaoset”. Han fick uttala sig till tidningen och säga att ”det här hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle”. Konstigt nog syftade han inte på sitt eget agerande där han angrep oliktänkande, utan alltså istället antingen på att nationalsocialister får lov att stå med en banderoll eller att de tog tillbaka den banderoll som stulits ifrån dem. Antingen är det alltså yttrandefrihet eller äganderätt som enligt den hyllade mannen inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle och som artikeln är skriven tycks VLT hålla med honom.

Skärmdump från vlt.se den 1 maj 2024.

Mannen hyllas också av fackförbundet Byggnads där han tydligen var förtroendevald. Han målas här fram som hjälten som skyddade Anders Ygeman och som en som är särskilt utsatt för att han är just förtroendevald och ”tillhör vänstersidan”. Mannen framställs alltså som denna hjälte för att han med våld stal oliktänkandes egendom och ”skyddade” Anders Ygeman från att behöva ta del av ett budskap som gick emot Socialdemokraternas.

Mig veterligen har ingen media och inget parti fördömt den socialdemokratiske tjuven.

Kärringen som attackerade Nordiska motståndsrörelsens talare har fått stora snyftreportage skrivna om sig av diverse lokaltidningar och även SR P4 Jönköping. Trots att det var hon som alltså från ingenstans gick till fysiskt angrepp, riktas alla reportage mot hur synd det är om kvinnan som ”knuffades omkull av en nazist”.

Skärmdump från sr.se den 3 maj 2024.

Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson uttrycker också sitt stöd till den våldsamma angriparen och säger att det är ”förfärligt” att hon knuffades och således inte fick gå lös på talaren som hon ville utan mothugg. Andersson menar också att det är fruktansvärt att inte kvinnan fick nyttja sin demokratiska frihet utan att bli angripen. Det går svårligen att tolka på något annat vis än att det enligt socialdemokraterna är en demokratisk frihet att angripa oliktänkande fysiskt.

Mig veterligen har ingen media och inget parti fördömt den socialdemokratiske våldsverkaren.

Bägge händelserna togs för övrigt också upp av politiker i samband med maktelitens krismöte efter ”förintelsen i Gubbängen” då en välkänd antifascist angreps av maskerade män. Att inte kriminella socialdemokrater får attackera oliktänkande utan repressalier utgör enligt de närvarande på mötet en ”våg av högerextrema attacker”.

Skärmdump från Expressen.se den 24 april 2024.

Det är inte min mening att stå med offerkoftan och försöka få dig som läsare att tycka synd om oss för att vi som politiskt oliktänkande behandlas orättvist. Mitt syfte med den här artikeln är istället att försöka få dig att förstå att nästa gång du ser en arg riksdagspolitiker fördöma något politiskt våld från ”högern”, eller nästa gång du ser etablerad media skrika ut om våldsbejakande extremister – förstå då deras hyckleri, för samtidigt är det nämligen uppenbart att de ser det som en demokratisk rättighet att angripa oliktänkande hur och när de vill.

Titel:Den demokratiska rättigheten att angripa oliktänkande Ämne:1 majMediaSocialdemokraternaTerrorVåldsbejakande extremism Publicerad:2024-05-14 Uppdaterad:2024-05-22

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Den demokratiska rättigheten att angripa oliktänkande

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Motståndsrörelsen i Västerås glömmer aldrig Tommie Lindh

Motståndsrörelsen i Västerås glömmer aldrig Tommie Lindh

Man valde att inta position vid en bro som går över E18 i Västerås. Det var en behaglig vårkväll och det var en hel del trafik när kamraterna vecklade ut både fanor och banderoll.

Omgående efter att aktiviteten påbörjats började man höra uppmuntrande tutningar, man såg ett par ungdomar som hängde ut från de öppna bilfönstren och hälsade, man kunde urskilja flera stiliga högerarmar som vinklades olagligt perfekt, samt tummar upp.

Det dröjde inte många minuter innan man började se de första polisbilarna svänga av från E18. Snart stod en liten uppsättning konstaplar runt kamraterna. Kanske hade de inga mord att lösa, inga våldtäkter att stoppa och inga gängkriminella att ta in till stationen? Hur som haver valde de att stanna till just här och just då.

I och med polisens närvaro vågade sig en skeptisk rasfrämling fram. Han försökte ivrigt leta reaktioner från kamraterna, men fick istället sakliga svar och blev förhoppningsvis lite klokare, när han blev informerad om varför han måste lämna Norden. Han fick även förklarat för sig varför vita liv är värdefulla. När man hade sagt hejdå till rasfrämlingen möttes man snart av en av kamraterna som tillfälligt hade avvikit och nu kommit tillbaka. Kamraten berättade att han stötte på samma rasfrämling (som tydligen var muslim) på väg tillbaka och kom bra överens med honom, så snart denne fick veta att Nordiska motståndsrörelsen är för religionsfrihet.

Kamraterna hade även trevliga samtal med många vita människor, som nyfiket dröjde sig kvar, ställde frågor och diskuterade. Kort därefter mötte man 2 rasfrämlingar i 12-årsåldern som utbrast ”är ni nazister?” varpå de ville bli fotograferade tillsammans med några av motståndsmännen. Med vinkande armar ställde de sig fint intill kamraterna, fick sina bilder tagna och man önskade dem sedan en trevlig kväll och sa hejdå.

Sammantaget var Motståndsrörelsen ett uppskattat inslag och väldigt många passerande såg banderollen.

Efter att ha packat ihop började man röra sig ifrån platsen och varje lyktstolpe man såg var utsmyckad med klistermärken från Nordiska motståndsrörelsen.

GLÖM ALDRIG TOMMIE LINDH

Tommie blev brutalt knivmördad, efter att ha försökt rädda sin kvinnliga vän från en besinningslös rasfrämling vid namn Abubaker Mohamad Awad (då 23 år), som under hot att hugga ihjäl henne redan hade hunnit våldta kvinnan. Efter att Tommie Lindh blivit knivhuggen och medan hans kropp blev allt svagare valde rasfrämlingen att, med Tommies blod på sig, återigen våldta den skärrade kvinnan. Tommie blev bara 19 år!

Vi i Nordiska motståndsrörelsen kommer aldrig glömma Tommie Lindh och alla de andra vita män, kvinnor och barn som fallit offer för den förrädarpolitik som varit den faktiska orsaken till deras död. Vi kommer aldrig förlåta de politiker som fattat varje beslut som tagit oss närmare och närmare det helvete vi ser idag!

Tänker du bara se på, eller tänker du också ansluta dig och kämpa för ett fritt och enat Norden?

Tommie Lindh!
Närvarande!

Titel:Motståndsrörelsen i Västerås glömmer aldrig Tommie Lindh Ämne:BroaktionTommie LindhVästerås Publicerad: Uppdaterad:2024-05-13

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Motståndsrörelsen i Västerås glömmer aldrig Tommie Lindh

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Offentlig flygbladsutdelning i Skövde och träning på uppsättning av militärtält i vårsolen

Offentlig flygbladsutdelning i Skövde och träning på uppsättning av militärtält i vårsolen

Under lunchtid på lördagen tågade aktivister ifrån Nordiska motståndsrörelsen in i centrala Skövde. Solen sken, himlen var blå och mängder utav folk hade samlats på uteserveringarna vid Hertig Johans torg.

Fanbärare ställde upp rygg mot rygg mitt på torget och aktivisterna påbörjade flygbladsutdelningen med information om det stundande EU-valet.

Många blev snabbt nyfikna och flera närmade sig och ville veta vad som pågick. Det diskuterades både EU-politik, invandringens negativa konsekvenser i Skövde, rasfrågor samt transor och dekadens i veckans Schlagerfestival i Malmö.

Efter ett par timmar kände man att aktiviteten började närma sig sitt slut och begav sig till parkeringen vid arenan för att upptäcka att flera picknickbesökare hade satt sig vid den lilla gräsplätten utanför, så en ny flygbladsutdelning tog vid tills samtliga medhavda flygblad tog slut.

Efter aktiviteten i Skövde bjöds det på mat och fika för de som varit med under dagen. Med det avklarat hölls det en introduktion i hur man sätter upp och tar ned stora militärtält med kamin på enklast sätt.

Titel:Offentlig flygbladsutdelning i Skövde och träning på uppsättning av militärtält i vårsolen Ämne:EU-valetNäste 2Offentlig flygbladsutdelning Publicerad:2024-05-13 Uppdaterad:2024-05-14

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Offentlig flygbladsutdelning i Skövde och träning på uppsättning av militärtält i vårsolen

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Aktivism och månadsmöte i Skellefteå

Aktivism och månadsmöte i Skellefteå

Lördagen den 11 maj samlades Näste 6 i centrala Skellefteå för att bedriva aktivism. Man begav sig in till ett torg där man planerat att stå, och upptäckte på plats att Vänsterpartiet stod på samma plats med en stor banderoll och delade ut flygblad. Så fort nationalsocialisterna ställt sig en bit ifrån med fana, packade vänsterpartisterna illa kvickt ihop sina grejer och skyndade sig att lämna platsen, av oklar anledning.

Då fick motståndsmännen hela torget för sig själva. Det var mycket fint väder denna dag, således var det väldigt mycket folk ute i rörelse i staden. De medhavda anti-EU-flygbladen gick åt som smör i solsken, och många diskussioner med förbipasserande uppstod. Förvånansvärt många var positiva till budskapet som framfördes som en fin kontrast till de fåtal negativa förbipasserande som harklade ur sig trötta invektiv.

När man stått där en längre stund och flygbladen nästan var slut, begav man sig från platsen för att samlas i en lokal utanför staden. Där bjöds man på en mycket välsmakande måltid bestående av ryggbiff, potatissallad och grönsaker, som uppskattades mycket av de hungriga kämparna.

Därefter hölls månadsmöte, och månadens kämpe utsågs av nästeschefen, där äran föll på Andreas Holmvall, där särskilt fokus lades på hans insatser som talare under 1 maj, bland hans många andra bidrag till kampen. Efter detta avrundades dagens aktiviteter och alla begav sig hem till sitt.

Månadens kämpe, Andreas Holmvall.

Vill du också vara med på liknande aktiviteter? Anslut då till Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

Titel:Aktivism och månadsmöte i Skellefteå Ämne:Skellefteå Publicerad: Uppdaterad:2024-05-13

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Aktivism och månadsmöte i Skellefteå

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan MÄO#225: Vi vet att vi vet bättre än alla andra

MÄO#225: Vi vet att vi vet bättre än alla andra

MER ÄN ORD. Denna söndag så sände våra aktivister live.

Ikväll kommer vi definitivt diskutera vår aktivism inför EU-valet.

Om du vill donera till Fånghjälpen kan du just nu donera via Swish: 0737877699.

I den mån du dyker upp och är med i Telegramchatten där alla hänger nuförtiden kommer du få ta del av avsnittet au naturel, de som missar livesändningen kommer få ta del av ett eventuellt aningen omklippt avsnitt som vi publicerar senare under kvällen.

Mer än ord är en aktivistpodcast som drivs av aktivister i Nordiska motståndsrörelsen. Det som sägs i podden är inte alltid exakt vad organisationen står för, utan medlemmars egna tankar.

Du kan prenumerera på programmet med RSS, och läsa mer om avsnittet på Nordisk Radio.

Titel:MÄO#225: Vi vet att vi vet bättre än alla andra Ämne:Övrigt Publicerad:2024-05-12 Uppdaterad:2024-05-13

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan MÄO#225: Vi vet att vi vet bättre än alla andra

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Episk film från sosse-fajten i Västerås

Episk film från sosse-fajten i Västerås

Det har också publicerats en skriftlig rapport med bilder från aktionen samt en film där man kan se och höra hela talet som hölls.

Titel:Episk film från sosse-fajten i Västerås Ämne:1 majMotdemonstrationMotståndsMediaSlagsmålSocialdemokraterna Publicerad: Uppdaterad:2024-05-20

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Episk film från sosse-fajten i Västerås

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Offentlig gatuaktivism i åtta olika städer idag

Offentlig gatuaktivism i åtta olika städer idag

Under lördagen har aktivister befunnit sig på gatan i Västerås, Falun, Skövde, Skellefteå, Tranås, Eskilstuna, Borlänge och Eksjö. På samtliga orter har man ställt upp sig centralt för att dela ut flygblad mot globalistunionen EU och diskutera med folk.

Dagens aktivism ska ses som ett led i en pågående kampanj med anledning av det uppkommande EU-valet där Motståndsrörelsen uppmanar dig att inte rösta utan istället organisera dig nationalsocialistiskt och kämpa för utträde. Senast i torsdags utfördes 53 olika kampanjaktiviteter i totalt 42 olika kommuner.

Nedan följer korta rapporter från dagens åtta offentliga aktioner. Längre rapporter och fler bilder från de olika städerna kommer du kunna ta del av här på motståndsrörelsen.se inom kort.

Västerås

På Stigmatorget ställde man upp sig med fanor och började dela ut flygblad till folk. Polisnärvaron var hög då det hölls en stöddemonstration för folket i Gaza bara 400 meter bort. Många positiva människor tog emot flygblad under dagen och det märktes att fler och fler personer börjar tröttna på överstatligheten och invandringen som kommer med EU.

Falun

Här ställde man upp sig med två fanor på gågatan i de centrala delarna av staden. Flera intressanta diskussioner hölls med lördagsflanörer.

Skövde

I centrala Skövde delades mängder av flygblad ut och flera diskussioner hölls med både sympatiska och negativt inställda människor.

Skellefteå

I centrala Skellefteå ställde man upp sig med en fana precis bredvid vänsterpartister som stod där med en banderoll. Av oklar anledning packade vänsterpartisterna ihop omedelbart och lämnade platsen i ilfart.

En hel del flygblad delades ut och man hade många samtal med nyfikna förbipasserande. Man satte även upp en mängd klistermärken i staden.

Tranås

I Tranås siktade Motståndsrörelsens representanter in sig på en välbesökt loppmarknad i centrum. Även Miljöpartiet och Moderaterna befann sig där under dagen. De flesta människor man fick samtala med uttryckte sig trots detta positivt och många tog emot flygblad.

Eskilstuna

Här valde man att ställa upp på Fristadstorget då det var mest folk som rörde sig där. Dessutom hölls en stöddemonstration för Palestina bara 100 meter bort.

Det var strålande sol och man träffade på många positiva människor, bland annat var det några yngre personer som kom fram för att skaka hand med motståndsmännen då de kände igen dessa från internet. Även till synes negativa meningsmotståndare ändrade till slut tonen efter att de tagit del av argumenten som presenterades, och man kunde skiljas åt å betydligt mer kamratliga vägnar.

Borlänge

Här ställde Motståndsrörelsen upp med en fana utanför Systembolaget, sorgligt nog för att det verkade vara den mest välbesökta platsen. Förutom den offentliga aktionen lappades många bilar med flygblad och klistermärken delades ut till glada fordonsintresserade ungdomar.

Eksjö

Även i Eksjö var det mest folk i rörelse till och från Systembolaget, varför motståndsmännen ställde upp sig där utanför. Förutom ett par uppenbara rödingar var alla människor antingen positiva eller neutrala till organisationens budskap för dagen.

Fick du inte möjlighet att träffa på Nordiska motståndsrörelsens aktivister idag kan du ta del av organisationens ståndpunkter kring EU-valet på kampanjsidan frittnorden.nu.

Titel:Offentlig gatuaktivism i åtta olika städer idag Ämne:EU-valetfrittnorden.nuOffentlig flygbladsutdelning Publicerad:2024-05-11 Uppdaterad:2024-05-12

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Offentlig gatuaktivism i åtta olika städer idag

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan En ökänd knuff i Gislaved och en fredlig offentlig flygbladsutdelning i Jönköping

En ökänd knuff i Gislaved och en fredlig offentlig flygbladsutdelning i Jönköping

Vid lunchtid höll sossarnas Annica Strandhäll tal i den småländska staden Gislaved och eftersom Strandhäll är en välkänd folkförrädare bestämde sig medlemmar och aktivister från Näste 7 för att protestera mot politikern.

I gemensam trupp tog sig nationalsocialisterna mot den utsedda platsen och ställde upp sig på en rad där aktivisten David Wåhlander började hålla ett tal om EU och vad Nordiska motståndsrörelsen vill ersätta globalist-unionen med.

Det är vidrigt att se att det finns politiker likt svinen där borta som idag vågat sig ut för att lura i människor att deras EU står på vår sida. Att se dem stå och ljuga för svenska folket om att EU skulle värdesätta frihet, arbetarnas rättigheter eller ens Europa.

EU styrs av den internationella storfinansen och dess korrupta representanter inom Europakommissionen samt understöds av de medlöpare som vi kallar för politiker. Deras union handlar om att exploatera Europa, inte värna eller beskydda.

Utdrag ur det tal som hölls och som kan ses framföras av andra här

Under talets gång tände motståndsmän eld på den flagga som symboliserar döden för vårt folk. Det kom då fram ett gäng sossefjollor i pensionsåldern som började fota, filma och ropa glåpord, men på ett behörigt avstånd. En troligtvis alkoholpåverkad sossekärring gick dock till fysiskt angrepp mot motståndsmännen och fick därmed en tillrättavisning som ledde till att hon blev så kränkt att hon valde att lägga sig i gräset och ta en tupplur.

Trots att det var sossen som alltså angrep motståndsmännen och inte tvärtom, gjorde det ändå sossepamparna galna och dessa började ropa efter polisen – hur kunde någon våga försvara sig själv när deras partikamrat gick till anfall?!

Efter Wåhlander var klar med sitt tal begav sig nationalsocialisterna tillbaka till bilarna i lugn takt. Nästa destination för dagen var Jönköping, men denna resa kunde inte genomföras utan att polisen stannade aktivisternas bilar och sökte igenom motståndsmännen och bilarna varpå de stal en fotografs kameror.

Då fotografen för dagen arbetade för motståndsrörelsen.se, som är en tidning med utgivningsbevis och det fanns källskyddat material på kamerorna, hade de enligt lagen inte lov att beslagta dessa, men liksom många andra tillfällen är det enligt systemet okej att bryta mot lagen när det förhindrar den enda oppositionen. Beslaget av kamerorna är för övrigt också anledningen både till varför denna artikel är sen och varför det inte finns fler och bättre bilder i den, då tjuvarna i blått fortfarande inte lämnat tillbaka vad de stulit.

När trakasserierna var över kunde kämparna bege sig in till Jönköping där de ställde upp sig vid Östra centrum med en fanborg och ett större antal flygbladsutdelare. Det uppstod intressanta dialoger med både sympatisörer och meningsmotståndare där det till skillnad från i Gislaved inte blev vare sig attacker eller en massa glåpordsutbyte. Den enda som inte kunde föra någon dialog utan mest tog kort på motståndsmännen var transgender-personligheten Gorlock the Destroyer som hade tagit sig ur sina föräldrars källare.

Skärmdump från Youtube.

Efter en stund dök polisen upp i en ovanligt stor mängd, men de avbröt ändå inte den grundlagsskyddade sammankomsten utan stod istället på avstånd och observerade kamraterna.

Flygblad delades ut, samtal ägde rum och en stund senare bestämde den ansvarige att fanorna skulle rullas ihop och vandringen tillbaka till bilarna påbörjades,. Vid ingången till parkeringshuset stannade poliserna promenaden och skulle fotografera några motståndsmän som var misstänkta för en olaglig demonstration – något som enligt grundlagen om demonstrationsfrihet inte är någonting som är möjligt.

När den andra åsiktsregistreringen för dagen var genomförd fortsatte promenaden till bilarna där dagen gicks igenom och kamraterna tackade av varandra innan de åkte hemåt igen för denna gång.

Titel:En ökänd knuff i Gislaved och en fredlig offentlig flygbladsutdelning i Jönköping Ämne:1 majGislavedJönköpingNäste 7Polistrakasserier Publicerad: Uppdaterad:2024-05-12

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan En ökänd knuff i Gislaved och en fredlig offentlig flygbladsutdelning i Jönköping