1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)
test

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Pär Öberg 50 år

Pär Öberg 50 år

Det är inte direkt var dag jag åker över 80 mil tur och retur för att delta på en fest. Och det är också ganska sällsynt att jag skriver en renodlad hyllningsartikel tillägnad en person överhuvudtaget (undantaget nekrologer för personer som avlidit). Men när nu Pär Öberg fyller 50 år idag och hade en 50-årsfest i helgen så har jag gjort undantag i bägge fallen.

Pär Öberg öppnar presenter efter att ha överraskats med en födelsedagsfest i hans ära.

Jag träffade Pär Öberg första gången när jag var 17 år (vilket innebär att årtalet borde ha varit 95-96 och att Öberg själv måste ha varit runt 24 år vid den tidpunkten) under en konsert i Sundsvall där Pär som en representant för Riksfronten hade ett försäljningsbord. Jag var där för att spela musik, Pär för att försöka få fulla skinnskallar att börja göra något vettigt.

Det var nog första gången jag träffade en kändis inom den nationella rörelsen som inte var musiker utan en del av den politiska kampen. Det var den första riktiga ”nazistledare” jag träffade på. Det var dessutom en person som jag respekterade redan då och gör än idag.

Det jag visste om Pär var att han efter en synnerligen ful uthängning (de hade fotat hans lägenhet och ringat in hans fönster och i stort sett uppmanat till attentat) fått sparken som lärare, men att han ändå fortsatt kampen. Personer som offrar – helst också att de likt Pär inte gnäller om det – har alltid imponerat på mig. Dessutom uppskattade jag verkligen Riksfrontens tidning som var sådär härligt rakt på sak-antisemitiskt.

Några år förflöt och jag själv anslöt mig till vad som då hette Svenska motståndsrörelsen. Pär hade fått se sitt Riksfronten gå under sedan något år tillbaka, Nationella Alliansen hade försökt fylla tomrummet men misslyckats och gått under. Istället hade Motståndsrörelsen seglat upp som en sol till en början, men sedan drabbats av en allvarlig splittring. Under ett midsommarfirande i Stockholm några månader efter att jag gått med susade Pär Öberg förbi. Mitt i allt manfall och organisationskaos kom Pär att ansluta sig till organisationen.

Pär kom in i rörelsen i förhoppning att han lite grann skulle spela rollen som en räddare i nöden, och det var också så det blev i praktiken. Jag blev en del av den nya riksledningen, även om jag hade en mer tillbakadragen roll. Pär fick en mer framstående roll och blev även nästeschef över Näste 1. Med Pär fick riksledningen in en massa kompetens som inte riktigt fanns tidigare, vare sig det gällde förmågan att få vår tidning Nationellt Motstånd tryckt eller organisera det egna nästet och få igång verksamheten runt om i landet. Han var också en exceptionell föredragshållare och debattör.

Pär har haft många strängar på sin lyra. Här företräder han undertecknad i ett fall som togs ända upp i Högsta domstolen. I rättssalen dominerade han såsom en Göring under Nürnbergrättegångarna.

Förutom de mer organisatoriska färdigheterna och kompetensen så var det några mer mentala egenskaper som jag uppskattade redan från början. Dessa visade sig i samband med att Öberg klättrade rekordsnabbt i hierarkin – vilket baserades på tidigare meriter och den situation vår organisation befann sig i. Att klättra snabbt har jag i sig inte har några som helst problem med, men jag vet också att sådant kan förändra en person på ett negativt sätt. Pär visade dock aldrig, någonsin, upp några divafasoner utan arbetade istället ständigt för att få människor att bli bättre versioner av sig själva.

Det andra är att Pär hela tiden haft en positiv inställning till kampen. Han har aldrig sett kampen som en börda – eller åtminstone aldrig visat det utåt – utan snarare som en önskvärd och naturlig del av livet. Alltid positiv, alltid hittat lösningar på problem, aldrig kapitulerat inför motgångar. Jag vågar påstå att det var denna mentalitet som räddade organisationen under de år då organisationen höll på att gå under, då denna inställning fungerade som en motvikt till personer vars mentalitet var raka motsatsen.

Pär Öberg har också ett gott sinne för humor, vilket inte minst hans alla 1 april-skämt vittnar om. Under helgens överraskningsfest håller Pär ett födelsedagstal där han skämtade om att fler kom på hans födelsedag än vad som kom på Karls Marx begravning. Med tillägget att många av oss gärna hade kommit på Karl Marx begravning. Typisk Pär Öberg-humor.

Genom alla år har jag sett Pär som en mycket god kamrat men också som en vän. Jag själv är extremt restriktiv när det kommer till att ha vänner och jag håller mig oftast till ett ytterst litet fåtal i taget. Pär har alltid varit en av dem. Det var därför en självklarhet för både mig och Paulina (som också känt honom väldigt länge) att åka upp när vi väl blev inbjudna.

Det är dock förmodligen inte bara jag som ser Pär som en god vän. Jag vet inte om Pär vill ha den här stämpeln, men han har nog uppfattats som en pappafigur av många. Detta har sin orsak i att han ofta hjälper till om det är några problem i privatlivet, vare sig det handlar om att ge tips, medla eller hjälpa till med det ena eller andra. Han har därför mycket stort förtroende bland våra medlemmar.

Där väljer jag att avsluta denna hyllningsartikel så att vi sparar lite tills att han trillar av pinn, vilket förhoppningsvis är om 50 år till. Eller så stupar vi bägge två sida vid sida, jag kan ta det också.

Grattis på 50-årsdagen, Pär!

Titel:Pär Öberg 50 år Ämne:Övrigt Publicerad:2021-07-28 Uppdaterad:2021-07-28

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Pär Öberg 50 år

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Grattis på födelsedagen Pär Öberg

Grattis på födelsedagen Pär Öberg

Pär Öberg är förmodligen ett väldigt välkänt namn för de flesta av våra läsare. Förutom att han är en fast del i ensemblen i Radio Nordfront varje söndag är han också känd för att vara otroligt social och en kamrat som ställer upp i vått och torrt. Han är också en van talare och föredragshållare, samt en av rörelsens tveklöst bästa politiska debattörer – antagligen den allra bästa.

Öberg har runt 30 år bakom sig i den nationella kampen, varav 20 år i Motståndsrörelsens riksledning. Innan Motståndsrörelsen var han bland annat engagerad i organisationen Riksfronten.

Riksmedlem och lokalpolitiker Pär Öberg talar i Ludvika 1:a maj 2018

Han var också en av de första personerna som uppmärksammades när han blev avskedad med anledning av sina politiska åsikter då han fick sluta arbeta som datalärare på en skola under 90-talet.

Historia skrevs när han som första person någonsin fick representera Nordiska motståndsrörelsens parlamentariska gren i kommunfullmäktige från åren 2014 – 2018.

Födelsedagen firas med barn och fru i Dalarna. Stort grattis gamle kämpe, kamrat och föredöme!

Vill du som läsare gratulera Pär Öberg kan du skicka ett e-brev till honom här: [email protected]

Titel:Grattis på födelsedagen Pär Öberg Ämne:Övrigt Publicerad: Uppdaterad:2021-07-28

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Grattis på födelsedagen Pär Öberg

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Utbildning och social aktivitet i Näste 2

Utbildning och social aktivitet i Näste 2

Kamraterna träffades i Bohuslän, närmare bestämt i närheten av Munkedal. Planen för dagen var att tillsammans fördjupa sina kunskaper i saker som exempelvis stress och dess olika påverkan, traumavård och mentala förberedelser.

Utbildningens samlade namn kallas taktiska operationer och hölls av Martin Engelin. Han genomförde utbildningen genom att varva kunskap med personliga erfarenheter och frågeställningar till gruppen.

Det diskuterades även runt olika situationer som kan uppstå under offentliga aktioner och hur man där med vissa hjälpmedel kan behålla lugnet i stressade situationer. De olika aktivisterna tog också upp olika historier där de berättade om situationer de har upplevt och kring hur alla dessa olika situationer med rätt anpassning löstes.

Efter ungefär tre timmar av teoretisk kunskap och diskussion rundade man av och det blev istället tid för att umgås och samtala under lättare former. Grillen tändes och maten lades fram.

Medan kamraterna åt kantades samtalen av goda skratt varvat med mer seriösa politiska samtal. Dagen avslutades senare in emot kvällen och alla lämnade med nya kunskaper och tankar.

Titel:Utbildning och social aktivitet i Näste 2 Ämne:MunkedalNäste 2 Publicerad:2021-07-27 Uppdaterad:2021-07-27

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Utbildning och social aktivitet i Näste 2

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Vildmarksvandring på Brattforsleden

Vildmarksvandring på Brattforsleden

Brattforsheden är ett av Sveriges mest välbevarade isälvsdeltan med geologiskt intressanta områden som dödisgropar, åsar, raviner, dyner och meandrande vattendrag. Fälten med sanddyner hör till de största i sitt slag i landet. Ett flertal myrar inom området betecknas som riksintressanta.

Naturen längs Brattforsleden är variationsrik och intressant, förutom det ovannämnda finns även hedtallskog, brandfält och mossar. Brattforsleden går på en av Sveriges största isälvsavlagringar som bildats av en stor isälv och där finns även ett rikt djurliv i form av bland annat många intressanta fågelarter som till exempel nattskärra. Men även andra djurarter finns, gruppen hade turen att få se bland annat sandödla, kopparödla (eller ormslå som den också kallas) och långbensgroda.

Vandringen delades upp i två etapper, första dagen gick gruppen 1,25 mil och när man var framme vid övernattningsplatsen som var ett vindskydd med grillplats till så var det dags för lite mat.

Rastplatsen låg vid en sjö, vilket innebar både bad och fiske. Senare på kvällen spelades det kubb. Innan det blev läggdags fram på natten hade man en lättsam stämning med många goda skratt. Under natten höll en av medlemmarna en eld igång, natten var nämligen kall. En del av fågellivet kom också fram då, storlom var en av de fåglar som hördes.

Dagen därpå på lördagen den 24 juli började man morgonen med ett träningspass där olika moment ingick och innan alla tog sig ann etapp två av vandringsleden tog man varsitt dopp i sjön. Vandringen tillbaka till Brattfors, som även den var 1,25 mil, gick man genom ungefär samma landskap som dagen innan, fast en helt annan väg.

Dessa två dagar var mycket givande och gruppen hade en trevlig tillvaro tillsammans i gemenskapens tecken. Gör som medlemmar från medlemsgrupp 2 i Näste 5, gå Brattforshedens vandringsled!

Titel:Vildmarksvandring på Brattforsleden Ämne:BrattforshedenNäste 5Värmland Publicerad:2021-07-26 Uppdaterad:2021-07-26

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Vildmarksvandring på Brattforsleden

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Simon Lindberg intervjuad av nationell italiensk sida

Simon Lindberg intervjuad av nationell italiensk sida

Nedan följer den skriftliga intervjun i sin helhet, översatt till svenska. Vill du hellre läsa originalet på italienska finner du det här.

Tack för att du kunde ställa upp på intervjun. Vill du börja med att förklara vad Nordiska motståndsrörelsen är för något?

Nordiska motståndsrörelsen är en pan-nordisk, revolutionär och nationalsocialistisk kamporganisation som varit aktiv sedan 1997. Vi bedriver verksamhet i alla nordiska länder och i Sverige är vi också ett registrerat politiskt parti som ställer upp i val.

Vårt fokus är dock framför allt på den utomparlamentariska verksamheten där vi arbetar med att sprida propaganda, träna kampsport, vildmarksaktiviteter, föredragsverksamhet, studiecirklar och mycket, mycket mer. Vi driver också flertalet olika webbsidor och podcasts – ja, faktiskt vårt eget lilla medie-imperium.

Det absolut viktigaste målet med allt vi gör är att säkra existensen och friheten för de etniskt nordiska folken.

Stämmer det att ni vill skapa en nationalsocialistisk republik som består av alla de nordiska länderna, det vill säga Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island?

Ja, det stämmer. Vi menar att våra länder ensamma inte har en chans att hävda sig i den allt mer gränslösa och globalistiska världen. Med ett enat Norden skulle vi däremot kunna vara självförsörjande och stå självständiga även om så resten av hela världen stod emot oss.

Det kan och bör, nämnas också att de olika nordiska folken är väldigt lika varandra både när det kommer till etnicitet och kultur och att de olika landsgränserna inom Norden förändrats vid flertalet tillfällen under historiens gång.

Målet med ett enat Norden är också den främsta anledningen till varför vi redan nu arbetar pan-nordiskt – redan idag försöker vi inom vår organisation verka som vi önskar att hela Norden ska styras när vi tagit makten.

Ni pratar om att etablera ett folkstyre. En fråga som uppstår kring detta är om det är möjligt att integrera den nationalsocialistiska ideologin med ett demokratiskt system?

För att kunna svara på frågan måste vi egentligen först definiera vad demokrati är för något. Är det demokrati att ha vidöppna gränser och tillåta homofiler äktenskap? I sådana fall är vi verkligen inga demokrater.

Tittar vi istället på det antika Greklands demokrati skulle jag säga att nationalsocialismen är betydligt närmre det systemet än vad dagens så kallad demokrati är. Vi tror på ett auktoritärt, men inte totalitärt, system där det tas stor hänsyn till folkets vilja. Vi tror till fullo på yttrandefrihet och religionsfrihet – ja, faktiskt till och med i högre utsträckning än vad dagens system gör.

Vi vill också ge folket den, enligt mig, mest demokratiska rättigheten som finns – rätten för folket att vara beväpnade. Denna rättighet som dagens ”demokrati” förvägrar sina medborgare gör både att folket kan försvara sig själva och att de skulle ha faktisk möjlighet att handgripligen kunna avsätta ett korrupt och dåligt ledarskap.

Symbolen för er organisation är Tyr-runan. Vad betyder den för er?

Tyr-runan är en gammal nordisk krigar-runa som står för styrka, ära, rättvisa och offervilja för den högre saken – alla viktiga egenskaper som vi önskar ska definiera både hur vi önskar att vår organisation och våra medlemmar ska framstå och faktiskt verka.

Finns det någon koppling mellan er organisation och den gamla nordiska paganismen?

Svaret är både ja och nej. Ja, för att vår organisation i mångt och mycket bygger på samma trossystem som våra förfäder trodde på när det kommer till saker som etik och moral. Vår ideologi speglar vårt folks rasliga egenskaper precis som den nordiska paganismen gjorde.

Nej, för att vi är för religionsfrihet och accepterar att våra medlemmar är kristna, ateister eller vad de nu vill identifiera sig som och tro på. De flesta av våra medlemmar är nog ateister eller agnostiker, men vissa är kristna och några är också asatroende.

När det kommer till kultur och tradition är det däremot en annan sak. Ser vi exempelvis till kläder och assessorer är det nog väldigt många fler av våra medlemmar som ser ut att vara paganister än vad det faktiskt är. Många hedrar våra förfäder och vårt folks kulturtradition med exempelvis tatueringar och smycken utan att de faktiskt är troende på asagudarna och den gamla nordiska religionen.

Nordiska motståndsrörelsens medlemmar har ofta blivit anklagade för att vara våldsamma nynazister. Vad tänker du om det?

Vi är absolut inga pacifister, men vi tillåter bara våldsanvändning i självförsvar. Om någon ger sig på oss fysiskt, eller kränker oss över en viss grad, kommer vi att slå tillbaka och det tillräckligt hårt för att angriparen förhoppningsvis både ska ångra sig efteråt och sprida till sina smutsiga vänner att de ska passa sig för oss.

Det är inte så att vi vill slåss, utan istället att vi känner att vi har en plikt att slå tillbaka om vi blir angripna. Om vi inte hade slagit tillbaka under åren hade vi blivit totalt överkörda av ”vänstern” för länge sedan. Istället har vi slagits för våra rättigheter och vunnit möjligheten att kunna stå stolta med våra fanor på gator och torg i hela Norden och det utan att särskilt ofta behöva använda något mer våld.

Sedan var det nynazister med, ja. Vi är helt öppna och väldigt tydliga med att vi är nationalsocialister – allt annat än detta är egentligen skällsord.

Det är inte så att vi vill slåss, utan istället att vi känner att vi har en plikt att slå tillbaka om vi blir angripna. Om vi inte hade slagit tillbaka under åren hade vi blivit totalt överkörda av ”vänstern” för länge sedan. Istället har vi slagits för våra rättigheter och vunnit möjligheten att kunna stå stolta med våra fanor på gator och torg i hela Norden och det utan att särskilt ofta behöva använda något mer våld.

Vi har tidigare uppmärksammat den amerikanska alternativ-högern. Har ni några kontakter med den amerikanska rörelsen?

Vi arbetar ständigt för att skapa bra kontakter med nationella världen över och vi har således även kontakt med en del amerikanska grupper. USA är dock ett väldigt stort land och den amerikanska rörelsen har infiltrerats hårt och drabbats av många splittringar under åren och är därför svårare att överblicka än vad exempelvis den nordiska eller italienska är.

Titel:Simon Lindberg intervjuad av nationell italiensk sida Ämne:Övrigt Publicerad:2021-07-25 Uppdaterad:2021-07-25

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Simon Lindberg intervjuad av nationell italiensk sida

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Materiellt välstånd förslavar dig

Materiellt välstånd förslavar dig

Ursprungligen publicerad på Nordfront.se.

Materialism förhindrar revolution

Människan har alltid konkurrerat om resurser för att i slutändan tävla om fördelar när det kommer till parning. Detta har gjort att kvinnor över hela världen lägger stor vikt vid hur mycket resurser eller status en man har när hon väljer partner. Både kvinnan och mannen arbetar på det här sättet för att öka sin avkommas chanser att överleva. Förståeligt har naturen format människan till detta i generationer, för om vi leker med tanken på att det var tvärtom, att kvinnan istället valde män som inte var bra på att anskaffa sig resurser i högre grad. Ja då blir det större risk att deras avkomma dör ut eller att de utkonkurreras av grupper som är bättre på att samla ihop dessa resurser. I Afrika, Australien, Asien och Nord- och Sydamerika (alltså i princip hela världen) skedde detta när den vite mannen många gånger tog över samhällena från urininvånarna för dessa hade i princip inga resurser eller hade inte samlat på sig tillräckligt med resurser eller kunskaper för att stå emot den vite mannens militärmakt.

Den vita mannen är alltså bra på att skaffa sig resurser och detta har dagens kapitalister använt sig av i sitt kommersiella tänkande under 1900-talet. Dagens elit, väl medvetna om hur människan fungerar, använder sig av dessa mekanismer för att förhindra ett nödvändigt uppror mot dem nu när de (!) försöker samla på sig majoriteten av jordens resurser. 1% av jordens befolkning äger idag cirka 50% av jordens resurser. Detta har de ofta gjort genom att fuska, såsom att skapa pengar ur tomma intet och låna ut det till de arbetande människorna.

Det räcker oftast att bara hota om att ta materiella ting av den aspirerande revolutionären för att denne ska gå ned på knä och kröka ryggen inför makten. Speciellt om denne redan har en familj eller vill skapa en, biologin skriker inom dem att de går en väg som försämrar deras livskvalitet och chansen till en bra partner. Den statusberövade fattige mannen får inte de bästa kvinnorna, punkt.

Om en förälder känner att den själv endast kan vara med i kampen om den samtidigt minst får ha en villa, två bilar och två semesterresor varje år – då behöver makten bara ta bort en av dessa saker för att den individen ska hoppa av. Om en person känner att den minst måste äga en dyr villa, ja då behöver makten bara ta bort jobbet för denna så att räkningarna inte kan betalas och kampen blir då bortprioriterad. Trots att makten har behandlat individen så illa, väljer individen att ty sig till det materiella. Andra kanske inte orkar sitta i fängelse, då kommer makten försöka få reda på det och sätta eller hota om att sätta personen i fängelse.

Den som inte tyr sig till det materiella blir en farlig person

Men om personen är beredd att bli fängslad och är beredd att bo i ett tält, kanske till och med beredd att förlora hela sin familj, vad ska då makten göra med en sådan individ? Det enda som egentligen är kvar är livstidsfängelse, tortyr eller mord. Tänk nu om det hade funnits 10 000 sådana svenskar som var beredda att leva i en sådan här livsstil med sina familjer och samtidigt är villiga att göra uppror. Det hade verkligen varit något som staten darrat åt. För även om staten har polisen och militären vid sin sida så är dessa individer själva försvagade av materialismen och är inte individerna det så är deras familjemedlemmar det.

Ett utmärkt exempel på detta är USA, där människor beklagar sig (!) över att ha förlorat runt 4 500 personer i Irak och runt 2 500 i Afghanistan. Folk tar dessa människors argument om att många amerikanska soldater har dött i krigen seriöst, de skulle egentligen blivit utskrattade. Att en del människor känner att de inte kan avvara 7 000 soldater i en stat med 300 miljoner invånare tyder på en degenerering i viljan att dominera! Det bör dock inte glömmas bort att dessa krig är sionistiska krig, vilket gör att jag inte stödjer dem överhuvudtaget.

Eliten håller också nere mängden revolutionära aspiranter genom att muta folket med materiella ting för att hålla nere offerviljan. Att muta befolkningar eller ledare för befolkningar i syftet att vinna deras stöd är en beprövad metod genom hela historien. Idag sker detta på samma vis, men folk tänker inte i sådana mönster längre och blir därför hemmablinda.

Hundratusentals svenskar ser hur den här nationen faller samman framför deras ögon och att det bara kommer bli värre. De har det dock fortfarande för bra, för bekvämt, för mycket materiella saker de inte vill offra. Dessa människor väljer då att aktivt lura sig till irrläror som tanken på en demokratisk lösning, något som inte kommer lösa deras upplevda problem.

Hur kan vi lösa det här då? Jag är ingen marxist och därför tror jag inte att människors naturliga arv helt kan utbildas bort. Men man skall ändå inte underskatta miljöns (utbildningens) påverkan på människor. Jag tror ett bra sätt framåt för vita européer är att stilla individens materiella begär så mycket som möjligt och sedan kanalisera begäret som finns inom oss att tillskansa oss resurser i en gemensam sammanhållning.

Det kan vara att en grupp köper in ett gemensamt hus för att sedan hyra ut det till andra vita i sammanhållningen. Inkomsterna för uthyrningen går till mer husköp. Likadant blir det med affärsverksamheter, produktionsanläggningar och områden i byar för att sedan successivt expandera tillsammans för att ta över hela byar, städer och våra länder helt tillbaka för oss själva. Lev snålt för att ha resurser till aggressiv expansion. Istället för att kvinnor väljer män efter deras tillgångar kommer de välja män efter deras hierarkiska status inom denna sammanhållning.

Titel:Materiellt välstånd förslavar dig Ämne:Övrigt Publicerad:2021-07-24 Uppdaterad:2021-07-24

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Materiellt välstånd förslavar dig

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Alla sympatisörer hälsas varmt välkomna till Nordendagarna

Alla sympatisörer hälsas varmt välkomna till Nordendagarna

Den 14 augusti går årets upplaga av Nordiska motståndsrörelsens traditionella tillställning av stapeln. I år arrangeras det i Mälardalen och alla nationellt sinnade män och kvinnor oavsett organisationstilhörighet (eller brist på sådan) är varmt välkomna tillsammans med sina eventuella barn.

Som vanligt kommer en femkamp gå av stapeln där Årets nordman ska koras. Du som deltagare kan antingen själv delta för att försöka kamma hem titeln eller finnas på plats i publiken för att heja på. Det kommer också bli marknad, tal och trubadurkväll, samt givetvis aktiviteter för alla barn. Vi utlovar en tillställning i folkgemenskapens tecken som du sent kommer att glömma!

Tal under Nordendagarna 2020.

Anmälan är bindande och sker via e-post till [email protected] senast den 7 augusti. Inträdet är 300 kr för vuxna och gratis för alla barn och då ingår måltider för hela dagen. Möjlighet till övernattning i tält finns.

Önskar du delta i tävlingen Årets Nordman ska detta framgå i samband med din anmälan och du rekommenderas då också att medta ombyte, oömma kläder och tandskydd.

Årets nordman 2020, Martin Saxlind, tar emot pris av Nordiska motståndsrörelsens ledare.

Bilar kommer avgå från flera platser i landet och är du nyfiken på att kolla upp möjligheter till samåkning rekommenderas du att ta kontakt med Motståndsrörelsen i ditt område via e-post som du finner här.

Avslutningsvis återpubliceras nedan två filmer från förra året.

Titel:Alla sympatisörer hälsas varmt välkomna till Nordendagarna Ämne:Övrigt Publicerad:2021-07-22 Uppdaterad:2021-07-24

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Alla sympatisörer hälsas varmt välkomna till Nordendagarna

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Bad och brännboll Näste 1

Bad och brännboll Näste 1

Man slog läger med filtar, grillar, badstolar med mera vid en badstrand och de mindre i sällskapet hade svårt att bärga sig med att kasta sig ut i vattnet. Temperaturen på stranden var betydligt behagligare än den gassande hettan som den betongprydda storstaden bjuder på, tack vare både skugga och fläktande vindar. Ett och annat icke-ariskt jämrande över att det nu inte var tillräckligt varmt kunde dock höras från några, som för att få ha hedern i behåll, skall förbli anonyma.

Medan barn och vissa vuxna plaskade runt i vattnet, tände andra grillarna och började tillaga dagens middag. Det var ett brett utbud av olika sorters korv och kött som hamnade på grillen och det var knappast någon som gick hungrig därifrån.

Som alltid under sociala aktiviteter var fokus mindre på kampen och diskussionerna flödade istället fritt om allt från gamla taxiresor tagna i berusat tillstånd, till mindre trevliga besök på restaurang som resulterat i pinsamma efterspel.

När alla ätit klart, och grillarna brunnit ut, var det slut på badandet och sällskapet begav sig till en stor gräsplan i närheten.

Här skulle nu en brännbollsmatch avgöras, trots brokiga lag och flertalet skadade/oförmögna att springa. Reglerna och poängen gicks igenom, vilket snart skulle visa sig vara föga till hjälp, i organisationens hittills kanske mest kaotiska brännbollsmatch.

Till en början var ute- och innelaget relativt jämna till antal och åldersspann. Detta ändrades dock redan vid förste man som skulle slå. Efter en ordentlig träff med slagträet och en sprint som hette duga, så stapplade plötsligt slagaren redan innan han kommit till andra konen. En oerhörd smärta genom hela låret innebar att detta blev det första och sista försöket för medlemmen att delta för lagets ära för detta tillfället.

Innelaget var nu en vuxen spelare mindre, men fortsatte bäst de kunde. Ett av de yngre barnen i innelaget, vars riktiga lojaliteter redan nu kunde ifrågasättas, gjorde sitt bästa för att hålla matchen intressant. Efter en träff med bollträet sprang barnet själv efter bollen, tog bollen i handen, och fortsatte med att göra ett frivarv, medan brännaren förvånat tittade på.

Detta var dock bara början. När det nu var de andra barnens tur, fortsatte föregående barn med att leka apport, vilket barnet nu tycktes tro var själva syftet med matchen.

Efter mer av samma blev det till slut dags för ytterligare en av de vuxna att hoppa av innelaget, denna gång för att kunna hålla koll på ett av de mindre barnen som inte deltog.

När det blev dags för sidbyte visade det förutnämnda barnet sina rätta färger genom att begå myteri och byta lag till det som redan var i numerärt överläge. Man kan däremot inte beskylla barnet för brist på engagemang, utan det var med en hänsynslös beslutsamhet som bollen till varje pris skulle fångas, trots att barnet, nu med bytet, fortfarande var i laget som försökte slå iväg bollen.

Efter flertalet ogiltiga slag långt åt sidan, som innelaget och domare betraktade som acceptabla, fler än tre försök per person att få iväg bollen, samt fler barn som deltog i att förvilla bort bollen från brännaren, började innelagets tid att rinna ut. Detta verkade dock inte besvära varken domare eller någon i innelaget, så lagens platser förblev oförändrade tills i alla fall dubbla tiden hade passerat.

Med hälften så många spelare i utelaget, och trots tappert löpande, och flertalet snygga lyror, så ska det mycket till för att kunna bränna ut ett lag med dubbelt antal spelare, där hälften på grund av sin ringa ålder bara behövde springa en bråkdel så lång sträcka som de vuxna.

När domaren slutligen ropade ut slutet på tiden, var det dags att räkna poäng och kora en vinnare.

Domarens slutliga utlåtande var att inget av lagen hade vunnit, då han antingen inte hade förstått reglerna, eller hade glömt bort att ens räkna poängen.

Trots allt detta var dock alla nöjda med en trevlig kväll i naturen tillsammans med kamrater. En sällan skådad mäktig solnedgång väntade sedan sällskapet vid parkeringen, vilket var den perfekta avslutningen på kvällen.

Titel:Bad och brännboll Näste 1 Ämne:Näste 1 Publicerad: Uppdaterad:2021-07-22

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Bad och brännboll Näste 1

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Kanotpaddling och skogsövernattning i Näste 7

Kanotpaddling och skogsövernattning i Näste 7

Målet för dagen var att paddla över tre olika sjöar och slå läger vid den sista utav dessa. För att ta sig mellan sjöarna var man tvungna att paddla genom tjock vass och smala åar.

När man tagit sig över den första sjön paddlade man rakt in i vass för att komma vidare. Gruppen kämpade sig genom vassen bland mygg och annan ohyra och kom till slut äntligen ut till en å.

Paddlingen uppför ån försvårades av många olika hinder. Stora stenar gjorde att man många gånger var tvungna att noga planera hur man skulle positionera kanoten för att komma förbi. Dessutom låg det stockar tvärs över ån som man behövde ta sig under, eller i värsta fall över.

”Tolir reste stenen efter Osniken, sin broder” lyder runristningen.

Man stannade till vid en runsten som låg längs med ån. Runstenen hade rests av en man vid namn Tolir till sin bror Osniken. Namnet Osniken betyder frikostig eller generös, och på ett plakat intill stenen kunde man läsa följande:

”Frikostighet var en mycket viktig egenskap under forntiden. Den visade dels på rikedom, dels på att man värdesatte medmänniskor och var ett socialt kitt som skapade samhörighet.”

Gruppen tog detta som ett bevis på att smålänningar inte alls är så snåla som fientliga krafter vill framföra, och fortsatte sedan muntert med den svåra paddlingen uppför ån. När man kommit ut till den andra sjön kunde man pusta ut och vila en stund under den relativt lätta färden över den öppna sjön. Men vilan blev inte långvarig för det var snart dags att återuppta kampen mot de blodsugande parasiterna när man skulle ta sig genom vassen för att komma till den tredje och sista sjön.

Väl framme, trötta och utslitna efter en hel dag av hård paddling, slog man läger vid sidan av sjön och åt lite mat. Men dagens aktiviteter var inte över ännu. Det sista som återstod på schemat innan man kunde lägga sig var att träna livräddning i vatten. Gruppen fick lära sig olika sätt att simma säkert med och bogsera medvetslösa människor genom vatten. Sedan fick man träna på hjärt- och lungräddning.

Kamraterna tävlade om vem som kunde tälja den bästa skeden.

Vid skymningstid satt man och småpratade runt en öppen eld innan man en efter en somnade. Dagen efter packade man ihop och paddlade en lite kortare rutt tillbaka till samlingsplatsen, och sedan avslutades aktiviteten.

Titel:Kanotpaddling och skogsövernattning i Näste 7 Ämne:Övrigt Publicerad:2021-07-21 Uppdaterad:2021-07-21

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Kanotpaddling och skogsövernattning i Näste 7

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Det finns ingen rätt tidpunkt för att ansluta sig till kampen

Det finns ingen rätt tidpunkt för att ansluta sig till kampen

Översatt från Frihetskamp.net.

Det har nu gått ett år sedan jag bevittnade surrealistiska videor av brinnande städer och polisstationer i USA efter att brottslingen, tillika USA:s nya skyddshelgon, George Floyd, förklarats död. BLM-upplopp i god bolsjevistisk anda representerade en eskalering av anti-vitt hat. Samma polis som rutinmässigt förtrycker fredliga vita amerikaner som demonstrerar för sina rättigheter föll på knä för anarkister och svarta radikaler.

Det var vid tiden, när dåvarande president Donald Trump gömde sig i en bunker under Vita huset samtidigt som en medieunderstödd laglöshet omfamnade ”världens friaste land”, som jag insåg att jag inte längre kunde rättfärdiga att sitta kvar vid sidan om som passiv åskådare.

Som många andra hade jag mina egna ursäkter, men i slutändan var det just det – ursäkter.

”Jag blir av med mitt jobb.”
”Jag blir av med mina vänner.”
”Jag är rädd för hur det ska drabba mina barn.”
”Det är inte rätt tidpunkt för mig just nu.”

Jag är ledsen att jag måste säga detta, men det finns ingen ”rätt tidpunkt” för att bli en politisk dissident. Att konfrontera den rådande makten kommer alltid att kosta och det kommer alltid att innebära en hel del självuppoffring från dig som individ.

När det gäller resten av ursäkterna har de olika grad av legitimitet, där det mest förståeliga utan tvekan är rädslan för vad som kan hända med dina barn. I slutändan är dock inte heller detta en tillräckligt bra ursäkt, för om du väljer att inte kämpa för dina efterkommandes framtid kommer den uppenbarligen inte att se ljus ut och förr eller senare kommer du då förlora dina barn till systemet.

San Francisco Gay Men Choir släppte nyligen en låt där de klart och tydligt bekräftar det du redan visste – de är ute efter dina barn. Kulturmarxismen handlar om att påverka dina barn negativt och det har den alltid gjort. Den enda skillnaden är att vi nu har nått en Weimar-punkt där de i allt högre grad känner att de har tillräckligt med makt för att släppa vänlighetens mask och helt öppet berätta om sin agenda och håna oroliga föräldrar.

Så ja, du kan fortsätta att vara passiv och sticka huvudet i sanden om du vill. I bästa fall, utan att välja kampen, kanske du kommer att uppnå att det blir ditt barnbarn istället för din egen son eller dotter som kommer att bli helt indoktrinerad med HBTQP och anti-vit ideologi, såväl som hjärntvättat till att hata sina egna föräldrar. Du kommer som bäst bara att lyckas skjuta upp smärtan till en annan tidpunkt.

Kom ihåg att den pro-sionistiska och nyliberala regimen är desperat att isolera och atomisera vita eftersom så mycket av dess maktstruktur beror på att skrämma och förtrycka oss som individer. Befolkningsersättning är nödvändigt för dem eftersom ultrakapitalism och kulturradikalism helt enkelt inte kan åläggas en homogen befolkning – den skulle då istället mötas med ett organiserat motstånd. Exempelvis får homolobbyn bedriva sin agenda i hård motvind i Östeuropa just för att demografin där fortfarande till stor del är intakt.

Även om det ser relativt dåligt ut i Västeuropa skulle du nog bli förvånad över vad en liten grupp vita kan åstadkomma så länge de är målinriktade, hyperpolitiska och solidariska med varandra. Vi har varken de resurser eller kopplingar till makten som våra motståndare har, men vad vi har som du aldrig bör underskatta är att det vi tror på är sanningen och att vi arbetar med, och inte mot, människans djupa instinkter. Det gör det möjligt för oss att åstadkomma väldigt mycket med väldigt lite.

Som vita har vi en sak att lära oss av judarna och det är folklig organisering. Genom att se till att en klar majoritet av deras befolkning har varit politiskt aktiv har denna lilla grupp kunnat ta kontrollen över väst, men det enda skälet till att de har lyckats är att de är ensamma om att spela på denna nivå. Om vita började spela samma spel (som nationalsocialisterna gjorde i Tyskland 1933) skulle den sionistiska världsordningen bryta samman på bara några år och detta är något de själva är högst medvetna om.

Detsamma är fallet på nationell nivå i Norge. Några tiotusentals nyliberala kosmopoliter från Oslo och Bergen kan bara påtvinga resten av landet sina värden eftersom de inte har någon större organiserad opposition emot sig. De som är i stånd att kunna organisera denna opposition, sådana som Helge Lurås, Hans Rustad, Sylvi Listhaug och Vidar Kleppe (Reds anm. Politiskt ”oppositionella” ledare i Norge) vägrar att göra det trots att de egentligen har alla de följare de behöver bakom sig. Som kontrollerad opposition kommer de aldrig att göra det heller.

Den svåraste sanningen jag någonsin tvingats möta är att ingen frälsare uppifrån är på väg. Det var alltid jag. Och det var alltid du. Du är personen som måste befria dig själv och dina barn, annars gör ingen det. Oavsett om det handlar om ödet eller om det var ren tillfällighet som gav dig de specifika psykologiska egenskaper som ledde dig hit är i slutändan irrelevant. Den svåra sanningen är att om du läser detta är DU bland de få som har utsetts till att vara en del av avantgardet som kommer att bana väg för en bättre framtid. Du kan antingen acceptera detta eller fortsätta att gömma dig.

Oavsett vem du är, har du något att erbjuda och det finns många roller i Nordiska motståndsrörelsen att ta sig an. Varje bidrag är bättre än passivitet. Tiden att vara nöjd med att dela memer på Telegram är över.

Rätt tidpunkt att du tar din plats kampen är nu!

Titel:Det finns ingen rätt tidpunkt för att ansluta sig till kampen Ämne:Övrigt Publicerad:2021-07-20 Uppdaterad:2021-07-20

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Det finns ingen rätt tidpunkt för att ansluta sig till kampen

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Självklart ska också nationalsocialister få jaga älg!

Självklart ska också nationalsocialister få jaga älg!

I slutet av juni segrade motståndsmannen Tobias Lindberg i Högsta förvaltningsdomstolen och återfick de vapen som polisen tidigare tagit i beslag från honom. Det var en lika banbrytande som logisk och självklar dom – den fastslog att ett medlemskap i det fullt legala och registrerade politiska partiet Nordiska motståndsrörelsen inte ska leda till att man per automatik bedöms olämplig som vapenägare.

Tobias Lindberg håller föredrag på ett möte arrangerat av Motståndsrörelsen.

Tobias Lindberg berättade, i en otroligt intressant intervju på denna sida tidigare i veckan, att han redan fått tillbaka sina vapen. Jag kan också personligen berätta att jag varit i kontakt med fler medlemmar som också fått tillbaka sina. Dessa trakasserier som systemet utsatt oss som oliktänkande för i många år har med domen nått sitt slut. Det är därför domen är banbrytande.

Författaren George Orwell skrev att ’i en tid av bedrägeri är det en revolutionär handling att tala sanning.’. I en tid av bedrägeri är det banbrytande när detta system i något sammanhang agerar korrekt också mot reell politisk opposition.

En bedragare som är mycket upprörd över att svensk lagstiftning faktiskt fortfarande i vissa sammanhang värnar yttrande- och föreningsfrihet är riksdagsledamoten Fredrik Malm. Ironiskt nog representerar han Liberalerna och påstår sig alltså vara frihetlig.

Skärmdump från Expressen 2020-07-18.

I ett sammelsurium av förtal och lögner går han till angrepp mot oliktänkandes friheter i en debattartikel som publicerades av Expressen i fredags. Jag tänkte här lista tre citat från artikeln:

”NMR är inte bara nazister som vill störta demokratin, det är också en sluten och hårt styrd gruppering där medlemmarna förväntas visa total lydnad. En rad ideologiskt motiverade grova våldsbrott har begåtts av medlemmar i NMR, inklusive en serie bombdåd.”

”Det här hotet är på riktigt. Judar, hbtq-personer, muslimer och människor med svart hudfärg är några av de grupper som idag utsätts för hot och våld av radikalnationalister.”

”Det är inte rimligt att det ska krävas individuella överträdelser av våldsbenägna extremister för att deras vapenlicenser ska dras in. Redan att man ansluter sig till en sekt som predikar våld och hat, och vars företrädare inte heller tvekar att ta till våld, måste tas med i bedömningen.”

Bara i de tre ovanstående citaten kan jag räkna till sju stycken regelrätta och otvivelaktiga lögner och fem stycken påståenden som åtminstone kan (och i detta sammanhanget ska) tolkas som oriktiga. Tolv lögner på sex meningar!

Exempelvis kan det nämnas att Nordiska motståndsrörelsen inte på något vis eller ens i närheten är en sekt där medlemmarna förväntas visa total lydnad. Givetvis predikar vi inte våld inom organisationen – även om vi nu av någon anledning skulle önskat detta hade vi med största sannolikhet suttit i fängelse för uppvigling om vi gjort det. Organisationen har aldrig begått några bombdåd och huruvida ledningen tvekar att ta till våld eller inte är väl öppet för diskussion då exempelvis ingen i riksledningen dömts för några våldsbrott under åtminstone de tio senaste åren.

Den mest intressanta lögnen jag finner är dock den i det andra citatet. ”Judar, hbtq-personer, muslimer och människor med svart hudfärg är några av de grupper som idag utsätts för hot och våld av radikalnationalister.” Det ska alltså vara dagligen förekommande att nationella både hotar och brukar våld mot individer ur dessa grupperingar.

Bortser vi från Malms fantasier och ser till verkligheten skulle jag förvånas kraftigt om det i snitt ens sker mer än en gång om året att någon aktiv nationell döms för något sådant hot eller offensivt våld. Något som för all del kan jämföras med hur ofta hot och våld används mot etniska svenskar där gärningsmännen är ”judar, hbtq-personer, muslimer och människor med svart hudfärg”, eller i varje fall någon av de två sistnämnda grupperingarna.

Den som vill ha ett mer grundligt bemötande av dessa och andra lögner rekommenderas att läsa någon av dessa artiklar:
* Är våra medlemmar kriminella?
* Wikipedias sida om Motståndsrörelsen – vilka lögner sprids och varför?

Liberalernas Sverige?

Nej, systemet måste bestämma sig. Antingen lever vi i en yttrandefrihetsvänlig demokrati eller i något som mer liknar en diktatur, någon slags demokratur. Och Liberalerna måste bestämma sig. Antingen står de för en frihetlig och liberal ideologi eller så står de för ett totalitärt samhälle där de som har avvikande åsikter ska nedkämpas.

Antingen får man hysa vilka åsikter man vill och även engagera sig civilt och legalt för att få spridning för dessa, utan att drabbas av repression, eller så får man bara lov att uttrycka och engagera sig i sådant som regimen först godkänt.

Högsta förvaltningsdomstolen har kommit fram till att givetvis också laglydiga nationalsocialister, liksom socialdemokrater och liberaler, ska få jaga med sina egenägda vapen om de i övrigt lever upp till de krav som ställs för att få vapenlicens i Sverige. Fredrik Malm menar i motsats till detta och Sveriges grundlag att detta ska vara en lyx förunnat de som ”tycker rätt”.

Jag och Nordiska motståndsrörelsen står för en utökad yttrandefrihet för folket gentemot idag och tycker självklart också att nationalsocialister ska få jaga älg om de vill!

Titel:Självklart ska också nationalsocialister få jaga älg! Ämne:LiberalernaLögnpressenVapen Publicerad:2021-07-18 Uppdaterad:2021-07-25

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Självklart ska också nationalsocialister få jaga älg!

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Vildmarksvandring i Näste 6

Vildmarksvandring i Näste 6

Efter att siste man anlänt påbörjades marschen ut efter skogsstigar och ganska snart anslöt sig många bromsar som surrade obönhörligen och gav sig på större delen av sällskapet.

En faktor som bidrog till att göra vandringen extra utmanande var det mycket varma vädret som maximalt uppgick till 27 grader (i skuggan) under dagen i den bländande solens sken. Detta väder är inget som faller särskilt många norrbottningar i smaken och det blev ganska kämpigt för en del. Mycket av det medhavda vattnet dracks upp under vandringen.

Några timmars vandring senare nådde sällskapet det berg som var den huvudsakliga destinationen för färden. Berget föreföll vara mycket brant, varvid vissa ur sällskapet vandrade runt det med barnen i släptåg för att hitta en enkel väg att bestiga det på, medan andra i sällskapet trotsade branterna och klättrade upp för dessa med full packning.

Bestigningen påbörjas.

Efter att hela sällskapet åter sammanstrålat på toppen togs en välbehövlig paus där medhavd lunch och mängder av vatten förtärdes, innan det var dags att vidare utforska berget – något som bjöd på många slående vyer över den kringliggande norrbottniska naturen.

Utsikten från toppen av berget.

När berget inspekterats kunde det konstateras att det var för stenigt för att slå upp allas tält på, samt att de branta stupen gjorde det olämpligt att ha barnen kring, varvid det beslutades att gå ned i skogen vid bergets fot för att hitta en lämplig plats att resa tälten på.

Väl nere i skogen hade vid denna tid bromsarna gett vika för ett betydligt mer påfrestande flygfä: de norrbottniska myggen. För att undfly dessa, samt svalka sig från den gassande solen, tog sällskapet ett dopp i ett vackert beläget vattendrag.

Ett svalkande bad i en närliggande å.

När alla torkat och tälten väl blivit uppresta beslutades det om att återigen bege sig upp för berget för att tända en eld och grilla middag på, vilket också gjordes. Många i sällskapet hade vid det här laget hunnit bli ganska utmattade av all vandring och värme. Vilan och energipåfyllningen var mycket välbehövlig.

Falukorv och kaffe, vad kan vara bättre?

Denna bekvämlighet blev dock inte långvarig, då man snart insåg att i princip allt medhavt vatten var slut och man var tvungen att lösa detta. Huvudansvaret på detta föll på David Nilsson som fick guida sällskapet till att bygga vattenfilter med hjälp av hans medhavda kopia av militärens Överlevnadshandbok.

Konstruktion av vattenfilter.

Detta åstadkoms genom att sällskapet samlade upp kol ur den slocknade brasan och sedan åter vandrade ned för berget för att hitta en myr där man kunde samla på sig torv. Efter detta åstadkommits vandrade de åter tillbaka till det vattendrag det tidigare badats i för att här samla på sig grus och sand till filtret och inhämta vatten att dra genom filtret. Medan detta pågick passade några deltagare på att ta sig ytterligare ett dopp, om inte annat för att undfly myggen för en kort stund. Väl på land igen hade en del vatten hunnit filtreras, varvid det kokades och man äntligen kunde släcka sin törst återigen.

Vattnet kokas efter att det filtrerats.

Vid denna tidpunkt hade det hunnit bli ganska sent och man begav sig tillbaka till tälten för att barnen skulle få sova. Medan detta pågick och efter att barnen somnat, besteg några av de vuxna återigen bergets topp för att ägna sig åt samkväm och beskåda midnattssolen vid en brasa, innan det var dags även för dessa att avsluta dagen.

Utsikten från andra sidan av berget.

Morgonen efter vaknade man tidigt efter en god natts sömn, tillagade frukost och packade ihop allt medhavt innan det var dags att påbörja den långa vandringen tillbaka till bilarna. Ganska snabbt efter påbörjad vandring var vattnet slut igen och solens hetta i toppform, vilket gjorde just denna etapp extra mödosam. Till slut nådde sällskapet en bondgård, där bonden i folkgemenskaplig anda fyllde på allas dryckeskärl med iskallt och uppfriskande vatten – något som gav den sista energin som behövdes för att nå i mål.

Väl tillbaka på kamratens gård kunde ett trött, men nöjt sällskap, konstatera att ännu en mycket lyckad vildmarksaktivitet åstadkommits av Näste 6.

Vill du också ta del av liknande äventyr? Gå då med i Nordiska motståndsrörelsen!

Titel:Vildmarksvandring i Näste 6 Ämne:Näste 6Vildmarksaktivitet Publicerad: Uppdaterad:2021-07-18

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Vildmarksvandring i Näste 6

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Repellering i Näste 7

Repellering i Näste 7

Då det var en del nya som deltog fick alla först lära sig hur man spänner fast och säkrar repet. Var och en fick prova att knyta repet och förankra det i ett träd och sedan fästa repet i sin sele. Sedan var det dags att trotsa höjdrädslan och börja gå nedför bergsväggen.

Man repellerade ned på olika platser och provade att använda flera olika redskap och tekniker. Bland annat provades att gå i sidled längs med bergväggen.

När alla kände sig nöjda med aktiviteten återvände man till samlingsplatsen för att äta korv och småprata innan man begav sig hemåt.

Arrangören för aktiviteten kommenterar dagen:

– Idag har vi övat på olika repellerings-metoder samt hur man fäster repet på ett säkert sätt. Det har gått bra trots den brutala värmen.

En annan deltagare kommenterar:

– Detta är tredje gången jag repellerar och jag känner redan att jag är mycket mer bekväm med det nu än den första gången. Höjdrädslan som jag hade då är nu mer eller mindre borta.

Titel:Repellering i Näste 7 Ämne:Övrigt Publicerad:2021-07-17 Uppdaterad:2021-07-17

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Repellering i Näste 7