1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)
test

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Ledarperspektiv #88: 88 helt enkelt och lite disclaimers och kultur

Ledarperspektiv #88: 88 helt enkelt och lite disclaimers och kultur

Här kommer det åttioåttonde avsnittet av podcasten Ledarperspektiv. Medverkande är Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg och Fredrik Vejdeland från organisationens riksledning i Sverige.

Diskussionsämnen:

  • Kulturkampen
  • Lindbergs betraktelse: Läsarbrev om Honom
  • Påståendet: Utan Honom – ingen nationalsocialism
  • Ideologisk/taktisk/filosofisk fråga: Honom

Diskussionsunderlag:

Folkdans i Näste 2: Kulturellt folkfrämjande samkväm

Titel:Ledarperspektiv #88: 88 helt enkelt och lite disclaimers och kultur Ämne:Övrigt Publicerad:2022-09-28 Uppdaterad:2022-09-28

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Ledarperspektiv #88: 88 helt enkelt och lite disclaimers och kultur

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Ostraffad 94-årig medlem i Motståndsrörelsen inför rätta för hets mot folkgrupp

Ostraffad 94-årig medlem i Motståndsrörelsen inför rätta för hets mot folkgrupp

”Brotten” hon stod åtalad för består av två stycken kommentarer skrivna på sidan nordfront.se år 2018. Anmälaren var rättshaveristerna i Juridikfronten som står bakom merparten av de anmälningar som görs i Sverige gällande hets mot folkgrupp och som med det tydligt visar att det sällan eller aldrig förekommer att minoritetsgrupper faktiskt känner sig kränkta eller hetsade mot i fall som detta, utan att lagen istället bara används som ett skattebetalt bollträ mot nationell politisk opposition.

Pär Öberg och Vera Oredsson tillsammans med hennes advokat.

Den första av de två kommentarerna som gick till rätten idag var ett tack från Vera Oredsson till sina kamrater som uppvaktade henne på hennes 90-årsdag. I kommentaren hyllade hon också segern med två svenska ord. Detta menar åklagaren visar missaktning mot judar och icke-nordiska etniciteter trots att inga sådana nämns i varken artikeln eller kommentaren överhuvudtaget.

I den andra kommentaren förmedlade Vera Oredsson att hon var arg för att politiker försvarar sådana som släpar med sina barn för att beskåda nakna människor i Pride-parader. Hon kallade dessa som släpar med sina barn för ”äckel”. Detta, menar åklagaren visar missaktning och är nedsättande mot homofiler trots att det mycket tydligt enligt kommentaren enbart handlar om ett fåtal av deltagarna i Pride-paraderna – de som tar med sina barn.

Bägge dessa harmlösa och över fyra år gamla kommentarerna tyckte alltså åklagaren att det var värt att dra en 94 år gammal tidigare ostraffad kvinna till rätten för. Enligt Vera Oredssons advokat är hon för övrigt den troligtvis äldsta människa som någonsin stått åtalad för något brott i Falu tingsrätts historia.

Även Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg fanns på plats för att visa sitt stöd.

Åklagaren gjorde en usel sakframställan som fullkomligt krossades av advokatens. Exempelvis hänvisade åklagaren till andra fällande domar som hade någon gemensam nämnare med detta fall, men som också hade betydande olikheter och sedan kunde advokaten hänvisa till fall som var betydligt mer lika detta fall och där den åtalade hade friats.

Advokaten lade också fram bevis för att Pride-rörelsen måste ses på som en politisk rörelse och inte bara som en förening för sexuella minoriteter och att de som en politisk rörelse måste få kritiseras. Att allt annat vore att inskränka yttrandefriheten alltför mycket.

Vera Oredsson blev förhörd och påpekade själv det totalt absurda i att det svenska etablissemanget klagar på andra länders, nu exempelvis Rysslands, brist på yttrandefrihet fast vi uppenbart inte har någon yttrandefrihet heller i Sverige.

Slutpläderingarna följde sedan samma mönster som sakframställningarna och det verkade som om åklagaren var ganska uppgiven, ungefär som att hon inte själv trodde, eller kanske ens ville, att detta skulle räcka för en fällande dom. Huruvida det blir en friande eller fällande dom meddelas om 14 dagar.

Efter rättegången blev Vera Oredsson intervjuad av ett filmteam för en pilot till en kanske uppkommande ny svensk tv-serie om juridik.

Sal 10 i Falu tingsrätt var uppbokad hela dagen för att försöka lagföra nationalsocialistiska kvinnor

Senare under dagen i Falu tingsrätt hölls också jury-lottningar för två andra uppkommande rättegångar angående hets mot folkgrupp. De åtalade den gången kommer vara den förra ansvariga utgivaren för motståndsrörelsen.se, Emma Karlsson, och den nuvarande ansvariga utgivaren för nordfront.se, Elin Reinhardt.

Motståndsrörelsen.se kommer med stor sannolikhet att återkomma i de olika fallen.

Titel:Ostraffad 94-årig medlem i Motståndsrörelsen inför rätta för hets mot folkgrupp Ämne:HMFVera Oredsson Publicerad:2022-09-26 Uppdaterad:2022-09-27

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Ostraffad 94-årig medlem i Motståndsrörelsen inför rätta för hets mot folkgrupp

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Månadsmöte och studiecirkel i Näste 7

Månadsmöte och studiecirkel i Näste 7

Månadsmötet öppnade med att nästeschefen hälsade alla välkomna och sedan fastslog dagordningen, med studiecirkel som inledande moment.

Skriftens titel som avhandlades i studiecirkeln var ”Ras – Den avgörande frågan” skriven av Jürgen Rieger, där man studerade naturlagarna och den pågående kampen mellan raserna samt olika teorier om rasernas ursprung. Efter intressanta diskussioner och ett antal kaffekoppar senare var tiden inne för lunch. Svensk husmanskost bestående av köttbullar, potatis, gräddsås och lingonsylt inmundigades i goda kamraters lag.

Valkampen togs upp som första punkt i mötet och olika analyser diskuterades om hur snabbt normaliseringsprocessen av nationalsocialismen fortlöpte i Vetlanda kommun. Nordiska motståndsrörelsen blev ett vanligt och naturligt fenomen på Vetlandas gator och torg. Sedan gick man vidare med planering för framtida aktiviteter och avslutade sedan mötet.

I samband med månadsmötet monterade också medlemmar upp ett större tält som man har fått förvärva, detta för att göra en översyn av dess skick inför framtida användning. Först började man med att montera tältets ramverk och när samtliga delar av det 6x14m stora tältet var säkrade så var det dags att dra över tältduken. Genom att kasta över linor så kunde man snabbt och smidigt få tältduken på plats så man kunde börja surra fast gavlarna.

Tältet kan garanterat komma till pass under framtida aktiviteter som du givetvis kommer kunna följa här på Motståndsrörelsen.se.

Titel:Månadsmöte och studiecirkel i Näste 7 Ämne:MånadsmöteNäste 7 Publicerad:2022-09-25 Uppdaterad:2022-09-25

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Månadsmöte och studiecirkel i Näste 7

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Så var valkampen över också för denna gång

Så var valkampen över också för denna gång

Att jag skriver en artikel om valresultaten är väl nära nog en plikt som följer med min position och därför kommer den givetvis här. Vissa har kanske undrat varför inget hörts, men faktum är att jag har tänkt på att skriva denna artikel hela veckan nu, men jag har bara velat vänta in att de sista valresultaten fastställs. De inkompetenta tjänstemännen som har hand om räkning och uppdatering tycks ju dock aldrig bli klara, utan har fastnat på 15 av 16 distrikt i Ludvika nu i flera dagar och därför tar nu mitt tålamod slut och jag skriver denna artikel ändå.

Jag kommer fokusera på Nordiska motståndsrörelsens valkamp och inte på det svenska valet i stort. Vill man ha en bra analys av utgången av valet beträffande de övriga partierna rekommenderar jag varmt Simon Holmquists artikel Välkommen till det ”blåbruna” Sverige på Nordfront.

Så hur gick det då för Nordiska motståndsrörelsen?

Givetvis kom vi inte ens i närheten av att komma in i Riksdagen. Precis som förmodat kom vi inte heller in i någon av de kommuner där vi ställde upp. I Vetlanda och Munkedal fick vi sämre resultat än förväntat, medan det i Örkelljunga gick något bättre. I Ludvika var det såklart tråkigt att vi backade sedan förra valet, men med 0,9% av rösterna (eller vad det nu slutar på exakt när de ids bli klara) har vi ändå fått ganska bra resultat efter omständigheterna.

Även om man kan se detta ur en rad olika mer eller mindre positiva perspektiv, så menar jag ändå att det är hyfsat ointressant med sådana analyser. Och även om vi vet om att det förekommit valfusk genom att flera väljare har hört av sig och berättat om att just deras röst aldrig registrerades i vallokalen där de lade den, så är det ändå så att detta är en del av spelet som vi var medvetna om och tyvärr bara får acceptera och därför är det inte heller så otroligt intressant att spekulera i hur stor omfattningen varit.

Resultaten som helhet kunde helt klart ha varit bättre, men precis som vi sagt hela tiden är de ändå i stort sett oväsentliga. Istället finns det andra saker att vinna på att bedriva intensiv aktivism under en begränsad tidsperiod och mot ett mål på det vis som skett under valkampen.

I riksdagen så är det noll procents chans att vi kommer att komma in. I kommunerna är det mycket små chanser att vi kommer komma in. Vi gick in med förväntningarna att inte komma in någonstans där vi ställer upp och förväntningarna ligger väl fortfarande kvar där. Det vore fantastiskt roligt om vi lyckades ta ett mandat eller två någonstans. Det hade gett oss mycket positiv uppmärksamhet och det hade gett oss nya plattformar att föra ut vår politik ifrån. Men däremot förväntar vi oss inte att vi ska komma in.

Det är viktigt att påminna om det här igen, om vi har gjort ett lyckat valarbete eller inte, jag tycker inte det ska mätas inte i hur många röster vi får eller om vi kommer in någonstans eller inte. Istället är det vi siktar på att etablera vårt namn ännu mer, att rekrytera nytt folk, att knyta goda kontakter och kanske viktigast av allt under en valkampanj att normalisera vår verksamhet och att normalisera vår politik. Har vi lyckats med alla de punkterna så har det definitivt varit värt att lägga all den tid och alla dem resurser som vi har gjort på valkampen även om vi så skulle få sämre valresultat än i förra valet. För det är nämligen så mycket annat som spelar in i valresultat eller inte.

Jag och övriga personer i Motståndsrörelsens ledning kommer inte bli det minsta besvikna om vi inte kommer in någonstans och jag både hoppas och vill verkligen att alla våra kandidater och medlemmar ser på valet på samma vis.

Citat från podcasten Ledarperspektiv 87 som utkom den 1 september.

Jag anser att vi klart och tydligt i Ludvika, Munkedal, Vetlanda, Örkelljunga och på en del andra orter har etablerat vårt namn ännu mer under valkampen. Vi har rekryterat en del nya personer och fler lär med största sannolikhet vara att vänta. Vi har fått nya nyttiga kontakter som vi kommer att ha nytta av även nu efter valet. Vi har definitivt normaliserat vår närvaro på gator och torg i samtliga fyra kommuner där vi ställde upp i kommunvalet.

Utöver detta har både jag och många andra fått en kraftig boost i vårt engagemang och minnen för livet eftersom det varit så fantastiskt roligt att stå på gatorna dag ut och dag in och framföra vårt budskap. Eller som jag skrev i en artikel två dagar innan valet:

Det har varit en fantastisk gemenskap när man fått infinna sig bland de eldsjälar som verkligen gett allt för kampen nu under denna tid. Det har varit helt otroligt att få uppleva det enorma stöd vi uppenbarligen har bland folket. Om Morgan Johansson eller Annie Lööf vore en fluga på väggen runt våra valtält eller banderoller på stan så är sannolikheten stor att de emigrerat till något annat land där folket var mer duperade och sugna på globalistisk folkutbytespolitik.

Många av våra fiender kommer försöka använda valresultaten mot oss. Att vi inte har något stöd. Att vi nu är modfällda som aldrig förr. Att vi nog kommer lägga ned vår verksamhet eller splittras nu och så vidare.

Jag står dock fast vid varenda ord jag sagt och skrivit före och under valkampen. Att vi har ett enormt mycket större stöd än det som visar sig i valresultaten, det vet precis varenda en av våra aktivister som stått upp för vår sak på gator och torg. Sedan att folk trots sin sympati med oss ändå väljer att rösta på Sverigedemokraterna eftersom dessa redan är etablerade – det är lite trist, men ändå bara till att acceptera. Vi har ingenting att skämmas över eller vara modfällda kring. Vi har i många avseenden bedrivit en helt strålande valrörelse i samtliga kommuner där vi ställt upp och på vissa orter även till Riksdagsvalet.

Efter valet 2018 för fyra år sedan gick vi in i en annan fas där vi fokuserade mindre på utåtriktad aktivism och mer på interna aktiviteter så som kampsport och utbildningar. Även om inte alla beslut ännu är definitivt tagna så är väl oddsen stora att vi också nu kommer ha en period med åtminstone något mindre utåtriktad aktivism än vad vi haft under valkampen.

Lika säkert som alltid är dock att kampen går vidare – så länge vi inte har segrat eller den sista nationalsocialisten ligger död och begraven så kommer vi utan rast och ro att fortsätta kämpa för vårt folks resning!

Avslutningsvis vill jag återigen rikta ett stort tack till alla våra valbara kandidater. Ett tack också till alla medlemmar och sympatisörer som hjälpt till under valkampen. Slutligen tack till alla där ute som har röstat på oss. Ni är de få som inte kastade bort er röst i valet 2022. Ni är de få som med ert bröst fyllt av stolthet kan deklarera vad ni röstade på i valet 2022 när frågan kommer på tal i olika sammanhang fram till nästa val. Och till nästa val har ni kanske rent av anslutit er, för som vi alla vet går inte de ofantliga problem vårt land och folk står inför att rösta bort.

Nordiska motståndsrörelsen gick till val under parollen Ett revolutionärt val. Nordiska motståndsrörelsen fortsätter också nu efter valet att kämpa under samma paroll. Även om den politiska valcharaden är över för denna gång så kvarstår vi på gator och torg i en stad nära dig och uppmuntrar dig fortsatt att göra det där revolutionära valet som du egentligen aldrig kommer kunna göra med någon valsedel.

Titel:Så var valkampen över också för denna gång Ämne:Ett revolutionärt valValresultat Publicerad:2022-09-23 Uppdaterad:2022-09-24

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Så var valkampen över också för denna gång

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Isländsk polis har enligt egen uppgift avvärjt terrordåd – media försöker koppla det till Motståndsrörelsen

Isländsk polis har enligt egen uppgift avvärjt terrordåd – media försöker koppla det till Motståndsrörelsen

Polisen har offentliggjort att de utreder om de gripna kan ha ”högerextrema” kopplingar och därför har viss media på Island redan vilt spekulerat och desperat försökt koppla det till Nordiska motståndsrörelsen genom att hänvisa till en rapport som Isländsk polis publicerade förra året där dessa påstår att organisationen har kapacitet att begå terrordåd på Island. En liknande rapport som SÄPO släpper också i Sverige varje år och som trots den illavarslande rubriken egentligen inte innebär någonting alls och där flertalet nationellt sinnade grupper ingår.

Skärmbild från Frettabladid.is.

Motståndsrörelsens isländska gren har nu i ett officiellt uttalande tydliggjort att det inte finns några kopplingar mellan de gripna och organisationen. Man skriver bland annat att man inte har kontakt med några terrorister eller har några medlemmar som önskar begå några terrordåd, samt att man enbart använder våld i självförsvarssyfte.

Titel:Isländsk polis har enligt egen uppgift avvärjt terrordåd – media försöker koppla det till Motståndsrörelsen Ämne:Övrigt Publicerad:2022-09-22 Uppdaterad:2022-09-22

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Isländsk polis har enligt egen uppgift avvärjt terrordåd – media försöker koppla det till Motståndsrörelsen

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Chefen för Motståndsrörelsen i Danmark åtalas efter polisanmälan från organisation som kämpar mot omskärelse av barn

Chefen för Motståndsrörelsen i Danmark åtalas efter polisanmälan från organisation som kämpar mot omskärelse av barn

Chefen för Nordiska motståndsrörelsens danska gren har åtalats för brott mot §266b och 266b punkt 2; mer känd som rasismparagrafen, Danmarks motsvarighet till den svenska lagen om Hets mot folkgrupp.

Gummiparagrafen 266b lyder:

Den som offentligt eller med avsikt att sprida det till en vidare krets, gör ett uttalande eller sprider ett annat meddelande där en grupp personer hotas, hånas eller förnedras på grund av ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung, tro eller sexuella läggning, straffas med böter eller fängelse i högst 2 år.

Stycke. 2. Vid utdömande av straff måste det anses som en synnerligen försvårande omständighet och att omständigheterna har karaktären av propagandaverksamhet.

Jacob Vullum anklagas för att ”År 2020 ha spridit information om en pannordisk Yom Kippur-kampanj”.

Det är lobbygruppen Intact Denmark som står bakom anmälan. De arbetar mot omskärelse av barn, och genom uttalanden och artiklar via deras hemsida tydliggörs det att de ofta blir rasist- och antisemit-anklagade av muslimer och judar. Anmälan verkar därför göras som ett led i att försöka bevisa för världen att dessa anklagelser inte stämmer. Med anmälan försöker de skapa sig ett alibi där de kan visa att om de hade varit rasister eller antisemiter så hade de inte anmält den rasistiska och antisemitiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen.

Intact Denmark har också tidigare officiellt via sin hemsida tagit avstånd från Nordfront och Nordiska motståndsrörelsen och då meddelat att man är ”en mångkulturell förening” och att man bland deras medlemmar hittar allt ifrån ”ofrivilligt omskurna judar, kristna och muslimer”.

Åtalet lyder enligt följande:

Den 27 september 2020 kl 16:34 har den åtalade hånat, förnedrat och bedrivit propagandaverksamhet mot det judiska samfundet i Danmark genom att som Riksordförande/Landschef för föreningen Nordiska motståndsrörelsen och ansvarig för föreningens hemsida www.nordfront.dk ha spridit eller att ha varit ansvarig för att sprida information om en pannordisk affischeringskampanj i Danmark, Sverige, Island och Norge, som i ett odokumenterat rasdiskriminerande inlägg på hemsidan benämner Yom Kippur och omskärelse av pojkar. Inlägget gör odokumenterade påståenden om att rabbiner i Danmark när de utför Metzitzah b’peh flockas för att suga blod från den nyomskurne pojkens penis, liksom som att det propagerar för att det enligt Talmud, judarnas heligaste text, är tillåtet för judar att ha sex med barn som är tre år gamla, varvid de också anklagar det judiska samfundet för pedofili genom dessa handlingar.

Yom Kippur-aktionen och rapporteringen om denna hotade, hånade eller förnedrade dock ingen grupp vilket alla som tagit del av den med enkelhet borde kunna instämma kring. Istället utfördes aktionerna över Norden för att informera och utbilda det nordiska folket om de judiska seder som finns och utövas av judar runt världen. Där ingår både metzitzah b’peh (uppsugning av blod från nyomskurna pojkars penisar) och innehållet i Talmud om det som i vårt samhälle av idag kan räknas som pedofili.

Jacob Vullum håller tal i Köpenhamn.

Nordfront.dk har talat med Jacob Vullum som säger följande om åtalet:

2020 var jag inte chef för den danska grenen, som det står i åtalet, så jag har svårt att se hur jag skulle kunna vara ansvarig för att sprida information om aktionen, men jag tycker oavsett inte heller att det är något problematiskt med Yom Kippur-aktionen i sig. Affischer sattes upp över hela Norden med citat från olika rabbiner och där man sedan drog slutsatsen att det är pedofili när en vuxen man har ett barns penis i munnen, detta alldeles oavsett om det är en del av en tradition eller inte.

Det finns gott om exempel i gamla judiska texter på att samlag och äktenskap med mycket unga flickebarn kan ske utan åtminstone något betydande straff för förövarna. Jag tycker att det låter väldigt märkligt att omnämnande av och information om denna kultur och dessa seder ska vara olagligt samtidigt som själva skrifterna varifrån citaten hämtats och kulturen som predikar texterna inte är det.

Jag tänker lägga fram underlag för allt som står på kampanj-affischerna för rätten och sedan får domstolen ta ställning till om det är förbjudet att sprida fakta om judiska seder eller inte.

Det finns ännu inget datum för rättegången, men nordfront.dk följer utvecklingen.

Titel:Chefen för Motståndsrörelsen i Danmark åtalas efter polisanmälan från organisation som kämpar mot omskärelse av barn Ämne:Intact DenmarkMetzitzah b'pehOmskärelseRasismparagrafenYom Kippur Publicerad: Uppdaterad:2022-09-24

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Chefen för Motståndsrörelsen i Danmark åtalas efter polisanmälan från organisation som kämpar mot omskärelse av barn

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Valslutkamp i Munkedal

Valslutkamp i Munkedal

Efter en idog vardagsvecka av offentlig revolutionär opinionsbildning där bland annat valfoldrar delats ut i stora mängder till Munkedals-borna samlades kamraterna på lördagsförmiddagen på torget strax utanför Munkedals kommunhus.

Dagen till ära hade man tagit ut specialflygblad för att inbjuda lokalbefolkningen till det stundande turnéföredraget om folkutbytet med Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg.

Efter cirka 2 timmars flygbladsutdelning begav sig aktivisterna i samråd med flera intresserade icke-anslutna individer till lokalen där föreläsningen skulle äga rum.

Föreläsningen som handlade om det oåterkalleliga folkutbytet förlöpte väl där också en fikapaus avhölls halvvägs där åhörarna bjöds på kaffe och hembakt. När föredraget var till ända tackades Lindberg för sitt föredrag av deltagarna med klangfulla applåder. Likväl resulterade föreläsningen i nya medlemsansökningar.

Efter Lindbergs föredrag höll Samuel Johansson en kort presentation av den politik Nordiska motståndsrörelsen hade önskat driva i Munkedals kommun om de fick möjligheten.
Simon Lindberg tillsammans med Nordiska motståndsrörelsens kandidater i Munkedals kommunval. Förste kandidat, Riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland och andre kandidat, Samuel Johansson.

Dagen avslutades med en frågestund till Lindberg, Vejdeland och Johansson.

Söndagen därpå anordnade kamraterna en offentlig aktivitet i form av flygbladsutdelning och torgmöte med inbjudan till diskussion efter de två anförandena som skulle hållas.

Dagens förste talare var Samuel Johansson. Johansson framförde i sitt tal sina visioner för Munkedal samt vilka motioner han skulle sträva efter att genomföra om han blev invald i kommunalfullmäktige.

Rösta mot korruptionen! Nej till: Utomeuropeisk invandring, gängkrig och brinnande städer, import av varor vi själva producerar, NATO och andra överstatliga pakter och exploatering av djur och natur – Ett revolutionärt val.
Rakryggade aktivister uniformerade i organisationens färger.

Nästa anförande hölls av Fredrik Vejdeland. Vejdeland förmedlade likväl vad han önskade åstadkomma om han blev invald i kommunfullmäktige och riksdagen. Jämväl förklarade Vejdeland varför en röst på 8-klövern är ett fullkomligt slöseri. Detta med motiveringen att samtliga av dessa partier inte verkar för vad som är bäst för oss etniska svenskar.

Då Sverigedemokraterna har ett starkt fäste och inflytande inom Munkedals kommun, uppmanade Vejdeland Munkedalborna att förkasta även dessa folkförrädare och istället ansluta sig till vår kamp mot det rådande folkfientliga systemet.

Då anförandena var till ända hölls flera intressanta och trevliga diskussioner med flera individer som önskade Motståndsrörelsens representanter välgång i de båda kommande valen samt att somliga av dessa angav att de ämnade ansöka om medlemskap i organisationen.

Så småningom avslutades aktiviteterna och samtliga kamrater tackade varandra för ett mycket väl utfört kamparbete under valtiden och såg fram emot kommande inbjudande offentliga aktiviteter. Detta då Nordiska motståndsrörelsen till skillnad från de övriga pompösa och försoffade etablerade partierna, bedriver radikal revolutionär aktivism 365 dagar om året!

Gör det enda sunda och revolutionära valet – ansök till Nordiska motståndsrörelsen!

Titel:Valslutkamp i Munkedal Ämne:FlygbladMunkedalNäste 2 Publicerad:2022-09-21 Uppdaterad:2022-09-24

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Valslutkamp i Munkedal

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan En sammanställning av Simon Lindbergs föredrag om det oåterkalleliga folkutbytet

En sammanställning av Simon Lindbergs föredrag om det oåterkalleliga folkutbytet

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg höll i sluttampen av valet en föredragsturné där han besökte Vetlanda, Ludvika och Munkedal. Denna text baserar sig på den öppna föreläsning som hölls i Munkedal dagen före valdagen. Bilderna i artikeln är också från detta tillfälle.

Min tanke från början och innan jag hört föredraget var att skriva en klassisk rapport, men då föredraget i sin helhet med dess många konstruktiva detaljer gjorde alltsammans så onekligen innehållsrikt fann jag det svårt att urskilja och lyfta fram de viktigaste beståndsdelarna. Istället blev det denna text som fritt och sömlöst blandar sådant Lindberg sa med mina egna tankar kring det hela. En unik och förhoppningsvis intressant text, men som ändå inte avslöjar allt och tar bort hela nöjet för dig utifall du får tillfället att höra det själv någon gång i framtiden.

I första delen av Lindbergs föredrag utgjordes en djupare och tydliggörande analys av hur den mångåriga fortlöpande massinvandringen av utomeuropeiska rasfrämlingar till Sverige och övriga nordiska länder, slutligen kommer resultera i att vi etniska nordbor successivt kommer att bli en grav och existentiellt avgörande minoritet i våra egna respektive länder. Detta kunde obestridligen konstateras genom grundliga granskningar av etablerade forskningsbaserade mätningar över gången och nuvarande inhemsk kontra invandrad icke-vit barnafödsel som uppvisade att den inhemska markant understiger snittet för att bibehålla befolkningsmässig majoritet.

En sanningsenlig och minst sagt beklämmande kalkyl också då denna förödande situation inte bara råder i hela Norden utan likväl i samtliga vita europeiska länder. Med hänseende till dessa vetenskapliga statistiska beräkningar påvisades att det i snitt föds färre vita europeiska barn än vad vita europeiska åldringar avlider årligen. Samtidigt som de europeiska länderna fylls till bredden med icke-vita immigranter med betydligt större antal födda barn, vilket ger resonemanget om folkutbytet ofrånkomlig legitimitet.

I föreläsningens andra del redogjorde Lindberg åtskilliga möjliga omständigheter varför och vilka som kan tänkas bära ansvaret för att vi nordbors födelsetal från sekelskiftets början, gradvis per generation sjunkit till de katastrofala siffror som presenteras idag. Ett förslag som framlades var att det kunde bero på industrialismens epokgörande implementering i de dåvarande nordiska bondesamhällena, vilket ledde till massförflyttningar från de öppna landsbygderna in till de större centraliserade bruksorterna och huvudstäderna vars bostäder i form av sparsamma och trånga lägenhetshus försvårade drastiskt möjligheterna för folk att bilda flerbarnsfamiljer. Vilket istället så småningom ersattes med mindre familjekonstellationer, varav begreppet ”kärnfamiljen” uppdagades.

Samtidigt växte de kapitalistiska och socialliberala politiska strömningarna fram som samfällt önskade kvinnor ut i arbetslivet, vilket socialdemokratin i framtiden som en bidragande del i denna statliga acklimatisering inrättade utbyggnationen av dagisverksamheter över hela landet. Med den renodlade röda socialismens frammarsch och uppkomsten av feminismen, löd den nya ”frigörelse”-propagandan att kvinnor skulle eftersträva ”fulltalig självständighet” och ”bejaka sig själva” vilket med andra ord det framväxande etablissemanget högfärdigt åsyftade att kvinnan inte förmådde i egenskap som ”simpel” hemmafru och flerbarnsmor.

Vad dagens otillräckliga barnafödsel beträffar, framhävdes aspekten av de rådande depraverande ideologiska levnadsassociationerna av materialism, nyliberalism och individualism. Där den allmänna ”oberoende fria individen” helst ska ha rest jorden runt för att ”landa i sig själv”, skaffat sig en högklassig/utmärkande utbildning från högskolan och universitet, bli fastanställd på ett välavlönat arbete, alternativt starta eget företag med slutmål som att uppnå ”ekonomiskt oberoende”, införskaffat sig en flådig bostad och flashig bil innan dess att man ens skänker en sekunds tanke kring familjebildning. Likafullt tillkommer den absurda drömvisionen om på vilket sätt man bör träffa en partner, vikten av hur ”emotionellt och intellektuellt synkade man måste vara”, hur Hollywood-romantiska och porrfilms-aktiga respektive partner ska vara och så vidare.

En ytterligare möjlighet varför fertilitetsnivån sjunkit hos både män och kvinnor kunde bero på flertaliga miljögifter, exempelvis PFAS, PCB, DDT, läkemedelsrester, klorerade aromatiska kolväten, halogener med mera. Likväl poängterades det frekventa förbrukandet av antibiologiska preventivmedel som p-piller, hormon/kopparspiraler, dagen efter-piller och ansvarslösa abortingrepp. Vilka som av ren bekvämlighet tillgodoses istället för att individer brukar sunt förnuft, lär in och förlitar sig på kroppens naturliga preventivcykler.

Vidare betonades den utnötta så kallade ”klimat-skammen” som en bidragande faktor till det framtida än mer sänkta födsloantalet. Detta då den självbelåtna, hycklande globala, tillika nationella miljö-hetsar skaran bedyrar att nordbor och övriga vita européer resolut må upphöra reproduktion till världen då den i nuet är tungt överbefolkad. Samtidigt som vita europeiska länder ska agera som en universell omhändertagande allmoder till hela 3:e världens allehanda befolkningar genom enorma finansiella och materiella donationer från globala välgörenhetsorganisationer, vars existens, verkan och lobbyism bedrivs på våra (vita européers) bekostnad samtidigt som man tvingas utstå och bidra med sina egna skattemedel till den kolossala ekonomiskt havererande asylinvandringen för att dessa rasfrämlingar ska kunna försäkras ett tryggt, komfortabelt leverne att reproducera i.

I nästa punkt avhandlades ur ett historiskt perspektiv hur Sverige från andra världskrigets slut gick ifrån en strikt brödrafolksbaserad arbetskraftsinvandring till den fullskaliga multikulturella massinvasionen vi står inför idag. Den första större utomnordiska invandringen från Iran och Chile till Sverige skedde i början av 70 till mitten av 80 -talet under den socialdemokratiske statsministern Olof Palmes regim. Där motivet till denna invandring kan åses som ett svenskt första godhetssignalerande till omvärlden ur en ideologisk/politisk synvinkel samt ett möjliggörande för de svenska kapitalistiska industrimagnaterna att tillvinna högre förtjänst genom att anställa dessa med lägre löner.

Något som än mer skulle kunna betraktas som närmandet till en storskaligare invandring ägde rum på 90-talet då inbördeskriget i (det numera upplösta) Jugoslavien bröt ut. Dock bestod denna invandringsvåg till stor del av sydslaviska européer vilket därav inte utgjorde något större hot i den kulturella bemärkelsen samt att antalet av dessa flyktingar inte var i närheten av de främmande utomnordiska flyktingströmmarna av idag. Det var först vid början av 2000-talet när Irakkriget bröt ut som den första omfattande kritiska flyktingströmmen tillkom av irakiska folkgrupper bestående av araber, kurder och assyrier, vilket gav upphov till den begynnande polariseringen i landet i den kulturella aspekten.

Kring 2010 ökade asylinvandringen markant från Somalia, Afghanistan och Syrien, fem år senare flyktingkrisen 2015 då Sverige välkomnade det största antalet asylflyktingmottagandet någonsin ”hittills” som landade sammantaget på över 162.000 människor. ”Våra kära folkvalda representanter” hävdar att man sedan 2015 stängt gränserna till Sverige, vilket vem som helst som ännu inte fullkomligt systemindoktrinerats kan begripa endast är formidabelt förljuget skitsnack. Eftersom att Sverige redan 2016 emottog till och med större och efterlöpande likartade höga antal flyktingar än idag. Detta trots den världsomvälvande Corona-krisen 2020-2021 som förbjöd vita européer att resa utanför deras respektive hemländer på grund av risken för ”pandemins gravt allvarliga smittspridning”.

Lindberg efterfrågade därefter om åhörarna kunde utröna ett mönster av de samtliga flyktingländerna bortsett från Iran och Chile under 70 och 80-talen. Den gemensamma nämnaren var den att i resterande länder hade världspolisen USA (Amerika) som i sin vanliga och historiska ordning tillsammans med sin svurna bundsförvant Israel gått in i utförandet av ”militära operationer för humanitära insatser” men som i själva verket var de som både fullkomligt och delvis bidrog till att tillintetgöra möjligheterna för de drabbade människorna att stanna kvar i sina respektive hemländer. Detta var det som ledde till de gigantiska och påtagliga flyktingströmmar till övriga Europa vi ser idag. Medan Amerika och Israel exploaterade dessa länder och erhöll enorma materiella tillgångar i form av värdefulla naturresurser och marknadsstrategiska landvinningar.

Vad afrikanska ekonomiska flyktingar beträffar, passar det förstås utmärkt att ta del av den välfärd som vårt folk generation efter generation rustat upp genom enträget och hårt arbete. Vilket våra lismande etablerade politiker instiftat för att bemäktiga sig valboskap samtidigt som världens välbärgade finansmän finner det ypperligt då dessa rasfrämlingar försedda med oerhörda summor pengar utgör ett enormt utökningsantal i egenskap som konsumenter.

I föredragets tredje del berördes vilka som kunde tänkas ligga bakom detta folkutbyte. Kunde det vara så enkelt att det är de socialliberala jämställdhetsivrande och ärelystna politikerna, sammangaddade med de samvetsbefriade vinstgiriga kapitalisterna som är de skyldiga? Eller fanns det en eventuell tredje part som ännu inte bringats fram bakom kulissens draperier?

Lindberg ombad därefter åhörarna att föreställa sig att det en gång fanns ett särskilt kännetecknande folk i ett fjärran land, vilka som för flera tusen år sedan frambringat och idkat en religion som över allt annat blint trosvisst och lidelsefullt förfäktade att endast deras folk var gudasänt. Ett folk som i alla lägen satte sig själva på den förgyllda himmelshöga piedestalen under alla andra världens folk som enligt deras heliga skrifter adelsstolt deklarerade att dessa enbart existerade för att tjäna detta egna särpräglade ”härskarfolk”.

Dock fanns det även där en hake, innan dess att detta ”utsedda” släkte skulle förmå uppnå sitt profetiska världsvälde skulle de vara tvungna att förinta ett annat signifikant dristigt folk som skulle komma att stå i deras väg. Genom millennier av bittra nederlag i att försöka erövra det land deras tro hävdar vara ”herrefolkets rättmätiga rike” hade detta folk åtminstone lyckats förhatligas i och förvisats från de samtliga länder i deras närområden där dessa febrilt försökt nästlats sig in med sina kulturchauvinistiska budord.

Men så plötsligt fick de en intrigant idé. Att istället för att försöka öppet pådyvla andra närliggande folkslag deras ”berättigade gudomliga särställning” skulle de nu verka för sin agenda i det fördolda och således styrde kursen mot deras trosbedyrande ärkefienders urhem, västerlandet. Under upplysningstiden och modernismens tidsålder hade denna arts ättlingar mångenstädes i Europa tillvällt sig platser i de aristokratiska finrummen, riksbankernas kammare, upprättat belånings och spekulationsverksamheter samt övertagit de större delarna av entreprenörskapet för opaler och ädelmetaller.

Inte långt där efter hade de nu lyckats avancera ytterligare genom att börja monopolisera tidningsväsendet och vinna avgörande inflytande i fackföringsverksamheterna och i det övriga etablissemanget. Idag rår den moderna generationens arvingar över ett globalt nätverksimperium som innehar på snudden till total kontroll över alla västerländska bankväsenden, börsmarknader, nyhetskoncerner, sociala medier, internationella hälsoorganisationer och samarbetsinstitutioner, krigsmakter med mera. Trots förfogandet över alla dessa hjälpredskap för att fullgöra sitt ändamål väljer de att istället för att förklara krig mot den förutbestämda fienden, att försöka blanda ut fiendefolket genom orkestrerad import av fogligare folkstammar för att bespara sitt egna blod och svett samtidigt som man inte önskar uppvigla några eventuella misstankar om vad som faktiskt pågår.

Ändamålet helgar ALLTID medlen i den tydliga etnocentrismen!

Simon Lindberg

Vidare frågade Lindberg deltagarna om det då kunde vara globalister som kunde ligga bakom alltsammans? I vilket ur ett personligt perspektiv Lindberg ansåg vara fullt möjligt, jämväl som han poängterade att samtliga parters sammansvärjning är det som utgjort och utgör grunden till den alarmerande världsdelstäckande etniskt vita befolkningsminskningen som råder och samtidigt pådriver massinvasionen av miljoner rasfrämlingar som ersättare av ideologiskt strategiska och motivbaserade överenskommande skäl.

Därpå konstaterades att sannolikheten för att världshistoriens största folkförflyttning tog vid exakt samtidigt av en ren tillfällighet, där 9 av 10 europeiska länder agerade fullkomligt enhetligt och därefter omstörtat belastades av precis samma allvarliga svårigheter, gör den milt talat gruvligt marginell.

I den fjärde och slutliga delen av föreläsningen redovisade Lindberg genom den tidigare ovannämnda vetenskapliga befolkningsstatistiken att vi etniska svenskar rentav redan inom 15-20 år kan komma att befinna oss i minoritetsställning i vårt eget land. Såvida inte drastiska åtgärder vidtas omedelbart. Detta då det allaredan är realitet att flera av Sveriges storstäder och tätorter, synnerligen i den södra delen av Sverige, bebos till mer än 50% av icke-vita rasfrämlingar. Därmed utgör i nuläget dessa mer än en fjärdedel av Sveriges befolkning totalt.

Vidare ställdes frågan till publiken vad denna demografiska omställning resulterat i, varvid bland annat en stor mängd nya uppdagade destruktiva samhällsbegrepp, såsom exempelvis no go-zoner, gruppvåldtäkter, förnedringsrån, gängskjutningar, vårdköer och fattigpensionärer angavs. Följdfrågan som uppkom löd huruvida vår generella trygghet i gemenskap som den än mer förminskande vita minoriteten i vårt eget land skulle komma att se ut då vi endast utgör 10-20% av befolkningen. Något man obestridligen och självfallet kunde konstatera skulle se avsevärt mycket värre ut än vad det gör idag och stegvis resultera i vårt folks fullkomliga likvidering.

Nog kan man ställa sig frågan, vad skulle det göra om de vita folken i Norden och övriga Europa samt om inte i hela världen skulle försvinna? Skulle inte världen klara sig utan vita människor? Varpå man skulle kunna svara ”-Det beror på hur man önskar att världen ska se ut.” För att vidareutveckla resonemanget kan man alltid hänvisa till att ingen annan så framträdande ras i världshistorien har stått för så ofantligt många revolutionerande upptäckter, etablerad vetenskaplig/medicinsk forskning, uppfinningar, månghundrade seklers fungerande och välutvecklade civilisationer som den vita kaukasiska rasen. Om vi nu skulle dö ut, skulle jorden förstås bestå, men frågan som kvarstår lyder hur den resterande mänskligheten skulle befinna sig därefter, förutan den erkända ras som både historiskt betydande bidragit och än bidrar till dess välbefinnande.

Avslutningsvis summerade Lindberg att Nordiska motståndsrörelsens genuina ideologiskt förankrade och väl utarbetade politik, redan innehar samtliga svar och genomförbara lösningar som berör vår allvarliga situation. Varvid han belyste att dessa högst oumbärliga och radikala reformer enkom kunde genomföras om vi (etniska svenskar) i egenskap som ett enat folk utgör det sammansvetsade motståndet för att avsätta folkförrädarna som fullt medvetet och aktivt driver vårt folk mot dess undergång. Lindberg avslutade således föreläsningen med följande kampglödsväckande lydelse:

Anslut dig till kampen! Gå med och gör skillnad på riktigt! Hjälp oss att skriva kapitlet i framtidens historieböcker om hur den vite mannen och kvinnan reste sig och tog tillbaka kontrollen över sitt levnadsöde!

Simon Lindberg

Titel:En sammanställning av Simon Lindbergs föredrag om det oåterkalleliga folkutbytet Ämne:FolkutbytetFöredragSimon Lindberg Publicerad:2022-09-20 Uppdaterad:2022-09-28

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan En sammanställning av Simon Lindbergs föredrag om det oåterkalleliga folkutbytet

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Valslutspurt i Örkelljunga: En kraft att räkna med

Valslutspurt i Örkelljunga: En kraft att räkna med

Motståndsrörelsens aktivister hade full närvaro i Örkelljunga ända in i det sista innan valet. Under hela veckan närvarade vi i centrum och pratade politik med i stort sett hela byn. Utöver detta så har det satts upp plakat varenda dag, delats ut flygblad och valfoldrar. Man har besvarat alla frågor och påståenden i Facebook-grupper och på andra forum och predikat nationalsocialism 24 timmar om dygnet. 

Här lyder en sammanfattning av en del av den aktivism som utförts de sista dagarna innan valdagen. 

På torsdagen delades flygblad ut och aktivisterna exponerade sig själva i centrum. 

Natten till fredag sattes plakat upp och valfoldrar delades ut i massor. Under dagen fortsatte man att sätta upp plakat och höll sedan en offentlig flygbladsutdelning vid Coop inne i centrum.

Under valveckan och även efter valdagen har det publicerats flera artiklar om Motståndsrörelsens närvaro i Örkelljunga. Ett exempel på en artikel som publicerats är den smått sinnessjuka lögnartikel som Aftonbladet släppte, som kunde bemötas och smulas sönder i en egen artikel. Ett annat exempel är i Helsingborgs dagblad är en artikel där författaren beklagar sig över att Motståndsrörelsens propaganda fullständigt dominerar i hela Örkelljunga.

Skärmdump från Helsingborgs dagblad.

Natten till lördag sattes flera banderoller upp, både inne i centrala Örkelljunga, men även över E4:an. 

På lördagen gjorde man en favorit i repris och kopierade i stort sett föregående lördag med släpvagnsaktion, torgmöte och flygbladsutdelning i centrum. Även den här gången stal man showen från de övriga partierna.

Sebastian Elofsson talar återigen till Örkelljunga-borna i ett sista tal innan valet för att försöka väcka det sovande folket.

 

Släpet som åkte genom hela kommunen två lördagar i rad.
Hispiga socialdemokrater håller hårt i försvarssprayen när Motståndsrörelsen intog torget.
Moderaterna, Sossarna och Centern byter flygblad med varandra och har kul tillsammans.

Under valet 2022 i Örkelljunga var det tydligt att det inte var blåa mot röda, Socialdemokraterna mot Moderaterna, Centerpartiet mot Sverigedemokraterna och så vidare utan att de alla var en enad folkfientlig kraft. Det fanns bara två läger: etablissemanget mot Nordiska motståndsrörelsen.

Borgarna fruktade den verkliga oppositionen mer än något annat parti.

Efter att Elofsson hållit tal delade man in sig i olika grupper för att maximera spridningen av nationalsocialismen till det yttersta.

En konfrontation uppstod med förmodade vänsterextremister och två kamrater sitter efter detta häktade i väntan på rättegång.

Banderollaktion över E4.

Under söndagen fortsattes det med att lägga ut valsedlar vid samtliga vallokaler och man hade även grupper vid vallokalerna under hela dagen och natten för att försöka se till att det valfuskades något mindre än det gjorts annars. På plats vid samtliga vallokaler fanns även flera poliser och ordningsvakter som enligt Helsingborgs dagblad skulle skydda valprocessen från att bli ”störd av NMR”. Ett grundlöst påstående.


Skärmdump från Helsingborgs dagblad.

Motståndsrörelsens Näste 3 har under valrörelsen visat att de är en kraft att räkna med i Örkelljunga. Fastän man gav sig in i valrörelsen med få resurser jämfört med de etablerade partierna fick man mer medial uppmärksamhet än alla de andra och de flesta Örkelljunga-borna har nu fått chansen att diskutera politik med radikala och fanatiska nationalsocialister.

Näste 3 har rört om i grytan i kommunen och fått flera förut politiskt ointresserade att bli det. Aktivisterna har tagit emot enorm positivitet och kärlek – från långt många fler människor än vad som syns under valresultaten, men har även blivit attackerade och påhoppade från alla möjliga håll. Trots detta har man visat att inget kan stoppa oss och att de som försökt har fått ångra det efteråt.

Även om valteatern är över så fortsätter nu frihetskampen för fullt hälsar Näste 3:s aktivister!

Titel:Valslutspurt i Örkelljunga: En kraft att räkna med Ämne:NMR2022Örkelljunga Publicerad:2022-09-19 Uppdaterad:2022-09-19

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Valslutspurt i Örkelljunga: En kraft att räkna med

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Ludvika taget med storm – revolutionär valspurt i Näste 5

Ludvika taget med storm – revolutionär valspurt i Näste 5

Lördag veckan innan valet

Inför den då stundande valveckan arrangerade nästet en lördag fylld med aktiviteter, där två föredrag kring folkutbytet och den lokala valrörelsen stod i centrum. På förmiddagen genomfördes en offentlig flygbladsutdelning i Grängesberg där ett valtält fyllt av propaganda mötte de förbipasserande. Efter två timmar av diskussioner med lokalbor packade aktivisterna på plats ner tältet och begav sig vidare till den plats som föredragen skulle hållas på.

Föredragen kom senare att hållas på en sjönära plats i en trevligt rustik lokal. Efter lite allmän information hälsade konferencier Pär Sjögren upp Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg till talarbordet. Lindbergs föredrag argumenterade för folkutbytets existens utifrån allt ifrån demografiska till genetiska perspektiv. När väl tankarna om folkutbytet som en ”högerextrem konspirationsteori” hade blivit nedgjorda och de församlade hade uppmanats till kamp mot det samma så lämnade konferencieren över till riksrådsmedlemmen Pär Öberg.

Folksamlingen fick nu en sammanfattning av de kandidater som ställde upp i val i Ludvika kommun. När lyssnarskaran blivit introducerade till Motståndsrörelsens representanter fortsatte Öberg med att beskriva organisationens kommunpolitik. Till sist så skedde det en diskussion och redogörelse över den korruption som försiggår i kommunen.

Måndag till torsdag

Den största delen av valveckan bestod av offentliga flygbladsutdelningar. Med valtält, fanor, plakat och banderoll spred rörelsens aktivister och medlemmar propaganda till kommunens invånare. I princip hela kommunen har haft offentliga representanter från organisationen på plats. Propaganda har spridits ända från Fredriksberg till Nyhammar och Grängesberg.

Mängder av diskussioner med förbipasserande genomfördes under valspurten. En blandning av valtider och att Motståndsrörelsen ses som ett vardagligt inslag i kommunen gjorde att faktiskt politik fick diskuteras. Allt ifrån rörelsens mest basala ideologiska övertygelser till kommunala detaljfrågor fick möjlighet att dryftas på Ludvikas gator.

Fredag

Fredagen följde i största allmänhet samma spår som veckans tidigare aktiviteter. Enda skillnaden var att ett suspekt filmteam smög sig på dem aktivister och medlemmar som var på plats. Med den ökände mediejuden Jan Scherman i spetsen filmades aktivitetens deltagare efter att Scherman haft en kortare diskussion med Pär Öberg. Samma dag genomförde oberoende nationalsocialistisk media en intervju med Öberg gällande händelsen.

Lördag dagen innan valet

När väl lördagen hade kommit var det aktuellt med valkampens sista och avslutande aktivitet. Efter många dagars kringresande i kommunens olika hörn samlades nästet åter igen i Ludvika centrum. Gatunärvaron var starkare än vanligt denna dag då ett gäng kamrater från närliggande nästen hade kommit på besök för att delta i valspurten.

Denna dag innehöll dock en överraskning i form av ett valinspirerat torgmöte. Lite efter lunchtid förberedes den tekniska utrustningen och Pär Sjögren började kort därefter att tala. Under mötets gång ställdes det frågor till valkandidaterna Nicklas Norling och Pär Öberg gällande situationen i kommunen. Radikal, nytänkande och nationalsocialistisk politik fördes nu ut på Ludvikas torg när rörelsens representanter fick säga sitt.

Efter lite avslutande trubadur intill valtältet begav sig deltagarna bort från centrum för en gemensam måltid. I goda kamraters lag tackades samtliga för allt arbete under valkampen och på vägen hem såg man helt oavsett valresultat hoppfullt på nationalsocialismens framtid i landet!

Titel:Ludvika taget med storm – revolutionär valspurt i Näste 5 Ämne:FöredragLudvikaNäste 5NMR2022 Publicerad:2022-09-18 Uppdaterad:2022-09-18

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Ludvika taget med storm – revolutionär valspurt i Näste 5

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Aftonbladets lögner besvaras punkt för punkt

Aftonbladets lögner besvaras punkt för punkt

Aftonbladet inleder sin hetsartikel på följande vis:

En kraschad socialdemokratisk grillkväll, pedofilanklagelser mot Centerpartiet och en sverigedemokrat som jagades till bilen. För att säkra valrörelsen fattade kommunalrådet blixtbeslut om att sätta in ordningsvakter i Örkelljunga. Nu sitter NMR:s två kandidater häktade misstänkta för misshandel mot en 16-årig flicka.

Skärmdump från Aftonbladet.se.

Artikeln fortsätter:

Tumultartad grillfest
En vecka före den nattliga misshandeln anordnade Socialdemokraterna en grillkväll som fick påhälsning av NMR-medlemmar.– Det blev lite tumultartat. En kvinna, som hade en knallröd jacka på sig men som inte är medlem hos oss, råkade duktigt i luven på dem. Det var så att det hade kunnat smälla, men jag uppfattade aldrig att det gjorde det. Annars var det bara okvädesord, svordomar, de kallade oss för landsförrädare och så. 

Lugn aktivist och aggressiva sossar.

Bemötande:

Om Socialdemokraterna inte vill möta Örkelljungabor med andra åsikter än de själva har eller diskutera politik så råder vi dem att inte gå ut offentligt med inbjudan till sina grillfester i framtiden. Precis som vi rapporterat om tidigare blev det lite hetsigt vid ett par tillfällen när våra aktivister var på plats för att just diskutera politik, men all aggression var från socialdemokraternas sida. En galen kvinna ville till och med inleda ett handgemäng, men aktivisten som stod närmast lyckades dock lugna ned henne efter ett tag. Oavsett om denna kvinna var medlem eller inte så tog hon tydligt socialdemokraternas parti och var extremt aggressiv och otrevlig helt i onödan.

Pedofilrop mot Centerpartiet
Företrädare för Centerpartiet har vid flera tillfällen fått verbala påhopp när de delat ut flygblad. Efter historien med en närstående till Fredrik Federley, som ledde till C-toppens avgång, har NMR framställt Centerpartiet som ett pedofil-parti.– De har ju skrikit det verbalt, tycker att såna som vi inte borde få gå lösa på gatan, och allt vad man nu kan komma på i otrevlighetsord, säger Martin Gustafsson, gruppledare och ordförande för Centerpartiet i Örkelljunga.

När centerpartisterna blivit ansatta har de lämnat platsen. Något som känts fel men varit det enda rätta, enligt ordföranden.– Man låter ju i stunden de mörka krafterna vinna, och det känns väl inte så positivt. Men samtidigt har vi en säkerhetsaspekt att tänka på.

Pedofil-centern (?) flyr fältet utan att ens öppna munnen.

Bemötande

Centerpartisterna i Örkelljunga har inte en enda gång tagit avstånd från sina pedofil-kollegor, vilket självklart är anmärkningsvärt. När de har konfronterats angående hela Federley-grejen så har de stått som fån utan att säga ett enda ord, nästan som att de känt sig avslöjade själva. Motståndsrörelsen har sedan, precis som de flesta vettiga människor borde göra, klargjort att människor som försvarar pedofiler inte är välkomna i Örkelljunga. Det stämmer dock inte att man skrikit vid något tillfälle utan istället har Motståndsrörelsens aktivister diskuterat civiliserat och ifall Centerpartiet velat få ett slut på det hela hade det räckt att de som lika civiliserade människor hade svarat och tagit avstånd från pedofili istället för att springa och gömma sig.

Sverigedemokrat förföljdes till bilen
Det var en sverigedemokrat som blev förföljd till sin bil. Sedan var det några andra som stod vid vårt tält någon vecka tidigare, som NMR hade varit på. De hade uppträtt nedsättande och skrikit saker, säger Niclas Bengtsson, oppositionsråd och gruppledare för SD i Örkelljunga.

Bemötande

Den här punkten är kanske den mest anmärkningsvärda. Sverigedemokraterna har under hela sin existens blivit smutskastade av Aftonbladet, Expressen och alla de andra tidningarna. Trots detta tar de varenda möjlighet de får att göra precis samma sak mot andra partier som Nordiska motståndsrörelsen, ja rent av i samma tidning som tidigare samma vecka hetsade mot SD i flera artiklar.

Sverigedemokraterna har gjort det tydligt många gånger förut att de inte är ett parti som vill rädda svenska folket. När de dessutom väljer att göra såhär, att helt fräckt ljuga om Motståndsrörelsen i en tidning som smutskastar dem själva dagligen, så visar det hur ryggradslösa även de sverigedemokratiska lokalpolitikerna i Örkelljunga är.

Att aktivister ska ha följt efter en sverigedemokrat till sin bil och skrikit ”otrevligheter” är totalt nonsens. Det skedde en gång under valrörelsen att en kvinnlig sverigedemokrat gick ut från affären som ett antal aktivister stod utanför och delade flygblad. En aktivist frågade då den kvinnliga sverigedemokraten om hon ville diskutera politik varpå hon svarade ”Nej, jag har inte tid med det” innan hon snabbt hoppade in i sin bil och körde iväg.

Att ”NMR ska ha varit på Sverigdemokrater vid deras tält och skrikit nedsättande saker” kan med enkelhet illustreras som följande då det inte vid ett enda tillfälle varit hetsigare eller konstigare än så här:

Sebastian Elofsson försöker diskutera politik med Sverigedemokraterna.

Ordningsvakter behövde sättas in då polis inte behagar dyka upp
Incidenterna fick kommunalrådet Christian Larsson att för första gången fatta ett ordförandebeslut om att sätta in ordningsvakter i centrala Örkelljunga. – Det var för att vi skulle få någon form av dräglig tillvaro när NMR härjar som värst, utifrån att jag i min roll inte var nöjd med polisens insatser. Det är inte okej när man ringer 112 och får besked att man inte kan skicka en bil från polisens sida, säger Christian Larsson (M)

Bemötande

Christian Larsson tyckte inte att de oliktänkande aktivisterna från Motståndsrörelsen skulle få bedriva aktivism i samma stad som han själv och ringde därför efter polis som givetvis inte kan komma till platsen när inget brott på något vis begåtts. Polisen kom dock utan fördröjning för att utreda när tumult och bråk faktiskt hade skett som när motståndsmän blev attackerade och utsatta för rånförsök – något angriparna fick ångra.

Olika sidor av samma mynt – en sådan typ av diskussion som Moderaterna i Örkelljunga verkar kunna hantera utan att ringa efter polis.

Motståndsrörelsen har haft hög närvaro i Örkelljunga under hela valrörelsen. Aktivister har diskuterat politik med människor från alla möjliga partier när dessa väl faktiskt velat diskutera.

16-årig flicka misshandlas
– Jag känner väl ärligt att ger man sig på en 16-årig tjej och misshandlar henne har man en ganska låg nivå för hur man ser på andra människor, säger Christian Larsson.

Bemötande

Exakt vad som hänt och inte hänt i detta fall är fortfarande långt ifrån säkert då inte våra inblandade aktivister kunnat uttala sig eftersom de varit arresterade sedan händelsen. Det kan såklart låta anmärkningsvärt om det nu ens stämmer att en 16-årig flicka har blivit misshandlad. Det finns dock också en hel uppsjö med omständigheter man kan föreställa sig som skulle göra det förståeligt. Klart är i varje fall att det trots Christian Larssons uttalande och Aftonbladets rubriker också finns män inblandade på målsägandesidan. Det rör sig alltså knappast om en misshandel mot en ensam 16-årig flicka som det framstår som. Vidare skrev Nordiska motståndsrörelsens riksledning ett uttalande om saken där de låter meddela (att):

Nordiska motståndsrörelsen har fullt förtroende för de bägge häktade männen. De har tidigare visat sig vara lojala och offervilliga aktivister med gott omdöme. Om de begått någon våldshandling har de haft goda skäl till det liksom att de inte heller skulle använda mer våld än nödvändigt.En enda röst
I ingressen såväl som i slutet av Aftonbladets artikel vill tidningen få det att låta som att Motståndsrörelsen bara fick en röst i hela kommunen.

Bemötande

I själva verket verkar det ha varit en röst i just den vallokalen, och förmodat var det också den enda lokalen där vi bara fick en röst varför den var noggrant utvald av Aftonbladet som exempel. Rösträkningen har ännu inte redovisats officiellt, men Motståndsrörelsen fanns på plats under räkningen i flera lokaler där man fick fler röster.

Summering

Sammanfattningsvis kan man säga att vi bevisat att ett mindre parti med fanatiska aktivister kan ta en hel by med storm och fullständigt dominera hela valrörelsen trots knappa resurser jämfört med etablissemangets partier.

Nästeschef Daniel Gerdås kommenterar hela Aftonbladets artikel enligt följande:

Vi stod ofta tillsammans med både moderater, SD, KD och sossar och det var aldrig några otrevligheter från något håll. Tvärtom så hade vi ofta trevliga samtal med flera av dem. Centern körde vi iväg en gång, men det är ju lite äckligt att stå bredvid människor som vägrar ta avstånd från pedofiler. Sverigedemokraterna var det väl aldrig några otrevligheter med alls, så de verkar ljuga rakt ut.

Skärmdump från Helsingborgs dagblad.

Valkampen i Örkelljunga blev lyckad med tanke på all den uppmärksamhet och spridning som man lyckats få. Det är förövrigt första gången Motståndsrörelsen ställde upp i kommunval i en skånsk kommun. De övriga åtta partierna blev nog chockerade över det arbete och den närvaro som Motståndsrörelsen haft och hur mycket vi har synts. Därför försöker de nu i efterhand skademinimera genom att ljuga ihop historier om att organisationens aktivister ska ha varit våldsamma i hopp om att slippa oss som konkurrenter i framtida kommunval och för att försöka se till att inga Örkelljungabor ska ansluta sig till kampen.

Åtta-klövern försökte få den sanna oppositionen bortkörda, men misslyckades.

De åtta riksdagspartierna gjorde allt de kunde för att få Nordiska motståndsrörelsen bortkörda så att de kan hålla på med sin valteater i fred. Så att de kan sprida sina falska vallöften, sin folkfientliga politik och sina lögner ostört, men ingenting stoppar sanningen i Nordiska motståndsrörelsens politik och givetvis är det inte sista gången Örkelljunga besöks av organisationens aktivister.

Titel:Aftonbladets lögner besvaras punkt för punkt Ämne:AftonbladetNMR2022ÖrkelljungaSverigedemokraterna Publicerad:2022-09-17 Uppdaterad:2022-09-19

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Aftonbladets lögner besvaras punkt för punkt

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Aktion utanför Sveriges riksdag: Kasta ut folkförrädarna

Aktion utanför Sveriges riksdag: Kasta ut folkförrädarna

Första anhalt var Sveriges riksdag, där motståndsmännen ställde upp med en banderoll med budskapet – Kasta ut folkförrädarna.

Budskapet fick många tummar upp och flera av de personer som tog emot flygblad och samtalade med motståndsmännen tog även emot valsedlar. Efter en timme avrundades denna del och aktivisterna gick Drottninggatan upp till Sergels torg, där det ställdes upp med fanor utanför ett stort varuhus och ytterligare en flygbladsutdelning tog vid.

Även här var responsen god och nyfikna svenskar och rasfrämlingar kom fram för att diskutera och ställa frågor om Nordiska motståndsrörelsens politik.

En person från Eritrea visade sig vara så pass förstående för Motståndsrörelsens politik att han förklarade det naturliga i den för andra främlingar. Han var själv rasmedveten och sa att det var självklart för honom att välja en kvinna från samma land att bilda familj med istället för med en svensk kvinna.

En grupp med vänsterblivna, könsförvirrade individer som dykt upp vid riksdagen släpade sig med upp till denna plats. De gjorde dock inte mycket väsen av sig utan nöjde sig med att stå bredvid och se på och av någon outgrundlig anledning ge sig i kast med att äta ett flygblad (!).

När de medhavda flygbladen nästan tagit slut och klockan nu övergått till kväll och folkströmmen minskat rejält avslutades aktiviteten för denna gång.

Titel:Aktion utanför Sveriges riksdag: Kasta ut folkförrädarna Ämne:Stockholm Publicerad:2022-09-16 Uppdaterad:2022-09-17

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Aktion utanför Sveriges riksdag: Kasta ut folkförrädarna

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Valfinal i Vetlanda – en hel vecka full av aktivism

Valfinal i Vetlanda – en hel vecka full av aktivism

Måndag

Denna dag började med att Näste 7:s aktivister ställde upp med valtält på stora torget i Vetlanda. Efter en kort stund stod tältet rest i solskenet och Tyrrunefanorna svajade i vinden mittemot Vetlandas kommunhus där folk sprang in och ut för att förtidsrösta, vilket drog till sig uppmärksamheten från bilister såväl som fotgängare och gav upphov till många intressanta samtal med kommunens invånare om alltifrån världspolitik till kommunpolitik.

Bord ställdes fram med foldrar och flygblad och man hann inte stå uppställda länge innan en väldigt glad kvinna kom fram till tältet för att prata med aktivisterna på plats och kort efter detta passerade en äldre herre som beklagade sig över att kommunen inte lyssnar på sina medborgare och att han hade gett upp hoppet om kommunen.

Anledningen till detta var att han hade skickat in förslag till kommunen om åtgärder som han uppmärksammat som skulle göra staden mer attraktiv för dess medborgare, men där kommunen slagit dövörat till. Efter att aktivisterna samtalat med mannen om Nordiska motståndsrörelsens kommunpolitiska program för Vetlanda kommun blev han mycket positiv och frågade hur han skulle göra då han redan varit och röstat, varpå han fick till svar att han kunde rösta igen på valdagen. Han tackade och begav sig vidare.

Ytterligare en man anmärkte på hur hårt ansatt kommunen har blivit av alla rasfrämlingar och att man inte tillåts att visa sitt missnöje mot detta utan att bli kallad för ”rasist”. Här fick mannen till svar att: ”Man ska inte bry sig om vad andra tycker, huvudsaken är att man gör det som är rätt”.

Samtalen fortsatte under hela dagen. Förbipasserande bilister hälsade även på aktivisterna och visade sin uppskattning med en tumme upp. Efter många samtal och morgon började att lida mot eftermiddag så blev det till slut dags för aktivisterna att börja packa ihop för denna dagen med konsensus att ”Det hade varit många givande samtal under dagen, och att man ser fram emot nästkommande aktivitet”.

Onsdag

Aktivisterna möttes upp vid ICA Maxi i Vetlanda, en utav de större matvarubutikerna i staden, för att dela ut valmaterial till förbipasserande. Även denna dag i Vetlanda bjöd på intressanta samtal och positiva kommentarer. En könlös hen-individ tog dock väldigt illa vid sig på förfrågan från en av aktivisterna om denne var intresserad av en valfolder – så till den milda grad att denne började skrika om att aktivisterna var ”Nazister, sexister och homofober” och fortsatte att gorma hela vägen bort från aktivisterna, något som gav upphov till muntra skratt.

När man befunnit sig på platsen en god stund så passade man på att sprida valmaterial intill närliggande bostadsområden och se över de valplakat man satt upp runt om i kommunen.

Torsdag

Under torsdagen bedrevs offentlig aktivism på Biblioteksgatan i Vetlanda och trots det gråmulna vädret denna dag så var det folk som rörde sig fram och tillbaka på stadens gator och valfoldrar innehållande Nordiska motståndsrörelsens kommunpolitiska program och röstsedlar bytte händer under aktiviteten. Man återvände även till ICA Maxi och uppehöll sig där under delar av dagen för ytterligare offentlig aktivism.

Tisdag och Fredag

Dessa dagar nyttjades till fullo med att förbereda för all aktivism under veckan, foldrar förbereddes innehållande valsedlar, inventeringar utfördes och de sista smådetaljerna ombesörjdes. Nästets arrangörsgrupp arbetade även med alla förberedelser för helgen så att aktivisterna kunde hålla igång under de långa dagarna och långt in på kvällarna. Dessa dagar sågs även saker som valplakat över och olika typer av aktivism och förberedelser skedde i Vetlanda kommun och på andra håll i Småland.

Lördag

Under lördagen fick man förstärkning av en del kamrater från andra nästen. Tidigt under förmiddagen intog aktivisterna centrum och reste valtältet på Stortorget. Trots att det regnade under hela dagen var folk ute på stan och människor kom förbi för att ta emot valmaterial och samtala med aktivisterna och valkandidaterna.

Efter en stund skickades en grupp aktivister iväg till till Bibliotekstorget för att bedriva aktivism bakom fiendens linjer. Direkt när motståndsmännen tågade in på torget förargades en av Kristdemokraternas kommunpolitiker och sa till sina partikumpaner att Motståndsrörelsen inte hade tillstånd att vara på platsen. Hon sågs sedan ringa ett samtal samtidigt som hon stirrade argt på aktivisterna. Aktivisterna ställde upp med banderoll och fana bland alla politikernas tält och började dela ut valmaterial till förbipasserande samtidigt som man väntade på att polisen skulle dyka upp. Polisen syntes cirkulera runt platsen i både bilar och bussar, men höll sig undan torget.

En annan grupp aktivister gick bort till ICA Maxi för att dela ut flygblad. Där dök polisen upp och gnällde lite grann på aktivisterna, men stod sedan avsides och iakttog flygbladsutdelningen. Även vid ICA togs flygbladen emot i hög takt.

Polisen kommer för att trösta Kristdemokraterna.

Runt 13-tiden började partierna att plocka ned sina tält och avsluta för dagen. Aktivisterna återvände då till sitt egna tält för att ta kaffepaus. Sedan avslutade man den offentliga aktiviteten och fortsatte med flygbladsutdelning i brevlådor.

Under eftermiddagen hade man uppehåll med aktivismen. Några begav sig hem till nästeschefen där det bjöds på köttfärssås. Senare under eftermiddagen åkte några aktivister ut för att reparera de valplakat som hade vandaliserats.

På kvällen samlades man igen för att affischera i centrum och sätta upp banderoller i utkanten av staden. Senare åkte man ut till en parkering där svenska ungdomar brukar samlas på helgkvällarna för att agitera och dela ut klistermärken. Efter detta tog sig aktivisterna en natts sömn och vilade upp sig inför morgondagen.

Söndag

På valdagen gick upp man upp tidigt och samlades hemma hos nästeschefen. Aktivisterna delades in i grupper om två som blev tilldelade flera olika vallokaler. Grupperna åkte runt till dessa vallokaler för att lämna valsedlar. Sedan återvände man några gånger för att kontrollera att valsedlarna fortfarande låg kvar. Man satte även upp affischer runt vallokalerna för att varna om valfusk.

Under kvällen satt grupperna i varsin vallokal för att granska rösträknarna och aktivisterna blev föga förvånade bemötta på ett oerhört otrevligt och respektlöst sätt av valförrättarna, som motvilligt fick acceptera att alla har rätt att observera rösträkningen.

Med detta avslutades en intensiv vecka och valkamp i Vetlanda och aktivisterna låter hälsa att de oavsett valresultat ser fram emot den fortlöpande kampen i Småland!

Titel:Valfinal i Vetlanda – en hel vecka full av aktivism Ämne:Näste 7 Publicerad:2022-09-15 Uppdaterad:2022-09-19

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Valfinal i Vetlanda – en hel vecka full av aktivism

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Två av Motståndsrörelsens aktivister häktade

Två av Motståndsrörelsens aktivister häktade

Detaljerna är i nuläget mycket få även om kammaråklagare Cecilia Andersson har uttalat till media att bråket har politiska förtecken och på något vis involverat Nordiska motståndsrörelsens valaffischer. Det ska röra sig om tre fall av misshandel, ett något tidigare på dagen och två stycken fall senare på kvällen. De bägge kamraterna nekar till brott.

I övrigt går det mycket rykten och spekulationer. Exempelvis har en vänsterextremistisk sajt, trots att inte några medier skrivit om det, gått ut med att en av de misshandlade är en ung kvinna som fått tänder utslagna. Denna rapportering tyder, oavsett sanningshalt, på att de påstått misshandlade personerna är aktiva i den ”antifascistiska” miljön.

Nordiska motståndsrörelsen har fullt förtroende för de bägge häktade männen. De har tidigare visat sig vara lojala och offervilliga aktivister med gott omdöme. Om de begått någon våldshandling har de haft goda skäl till det liksom att de inte heller skulle använda mer våld än nödvändigt. Har de använt den mängd våld som extremvänstern påstår har det alltså funnits goda skäl också till det.

Vi kommer att återkomma med mer information när det finns tillgängligt. Tills dess uppmanas alla Nordiska motståndsrörelsens medlemmar och sympatisörer att lita på vårt ord och stå upp för våra kamrater, samt om möjlighet finnes, att donera till Fånghjälpen så att de bägge häktade kan få det stöd de förtjänar.

/ Nordiska motståndsrörelsens Riksledning

Titel:Två av Motståndsrörelsens aktivister häktade Ämne:Övrigt Publicerad:2022-09-14 Uppdaterad:2022-09-14

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Två av Motståndsrörelsens aktivister häktade

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Skogsvistelse i Näste 1

Skogsvistelse i Näste 1

Allt började tidigt på lördag morgon vid en samlingsplats söder om Stockholm, varifrån alla hoppade in i en bil och åkte till startpunkten för vandringen. Dagens vandring skulle bli av den enklare varianten, då helgens aktivitet inte ämnade vara någon hårdare utmaning.

Efter en timmes vandring genom skog och längs grusvägar var man framme vid den tänkta lägerplatsen, som låg intill en sjö. Med hjälp av snöre och presenning satte man direkt upp skydd från regnet som väderprognosen hade lovat. Tanken var att alla skulle sova på backen utan tält eller liknande, men skydd från regnet var ändå en nödvändighet.

Nästa steg var att förbereda eldstaden. Stenar samlades ihop för att säkra marken från eld, och fallna stockar bars från skogen för att göras om till bänkar, så att alla skulle få plats intill elden. Det fanns gott om dött virke runt omkring, och detta samlades ihop för elden som senare skulle ta form. Mycket stora stockar sågades och klövs med yxa tills man kände att man hade tillräckligt för att laga mat och hålla elden igång åtminstone till kvällen.

Efter mycket fysiskt arbete passade vissa på att ta ett svalkande dopp i den intilliggande sjön. Solen sken tidvis mellan molnen, men något tecken på regn tycktes inte kunna skymta för tillfället i alla fall. Naturlivet var desto synligare; grodor som kom fram bakom var och varannan sten, gott om fisk i vattnet, ettriga larver, trollsländor som flög omkring både ensamma och tillsammans och ett ständigt fågelkvitter.

Deltagarna passade nu på att äta något lätt, som inte krävde eld, för att få tillbaka krafterna. Mer ved samlades sedan in och sågades, samt torrt mindre material för att kunna få fyr på allt med tändstål. Alla fick prova på att använda tändstål, vilket inte alltid är det enklaste, men till slut träffade en gnista rätt och elden började ta form. Denna eld skulle sedermera hållas vid liv under hela natten, för att fortsätta användas morgonen därpå.

Under resterande delen av kvällen hölls många diskussioner intill elden, vissa plockade blåbär i områdena intill och ytterligare gånger badades det i sjön. När solen hade gått ned och mörkret lagt sig över sjön såg man slutligen skymten av ovädret som hade utlovats. Otaliga ljusglimtar som lyste upp himlen kunde ses längst bort på horisonten. Aldrig förut hade någon i sällskapet sett så många blixtar på så kort tid, som faktiskt var så långt borta att åskan inte ens kunde höras. Runt en blixt var tionde sekund kunde ses på avstånd ända in på natten, men att fånga dessa på foto visade sig tyvärr vara lönlöst utan professionell kamera.

Då regnet trots detta inte verkade vilja uppenbara sig över kamraterna, tog man tillfället i akt och lade sig ned för att sova under bar himmel utan presenning. Elden hölls successivt igång under natten och kunde enkelt startas om ordentligt när förste man steg upp på morgonen.

Dagens frukost skulle tillagas på en så kallad svensk fackla, så tillverkningen av denna övades det därför på. En trästock klyvs i fyra lika stora delar, hörnen som pekar mot mitten täljs ned för att skapa ett tomrum i mitten av stocken, och sedan sätts alla fyra delarna ihop igen, och man försöker få stocken att brinna inifrån och ut.

Efter uppäten mat plockades all utrustning ihop i ryggsäckarna, lägret städades upp och allt skräp togs med i påsar. På vägen tillbaka till parkeringen fylldes himlen med betydligt fler moln än föregående dag, men det var inte förrän man kommit fram och alla satt sig i en bil som ösregnet man blivit lovad dagen innan infann sig. Kamraterna åkte från platsen nöjda med att ha fått ta del av den fantastiska nordiska naturen och kopplat av från det annars väldigt stressiga vardagliga samhället.

Titel:Skogsvistelse i Näste 1 Ämne:Övrigt Publicerad:2022-09-12 Uppdaterad:2022-09-17

Klicka här för att återgå till den vanliga sidan Skogsvistelse i Näste 1