1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Finska motståndsrörelsen patrullerar Helsingfors gator – skyddar folk från invandrarvåld

FINLAND. Aktivister från Finska motståndsrörelsen har patrullerat Helsingfors gator efter att en våg av invandrarvåld har riktats mot finska ungdomar. Responsen på detta har varit kraftfull.

I lördags förra helgen patrullerade Finska motståndsrörelsen Helsingfors gator. Bilden får användas om källa och sammanhang uppges.

Finska motståndsrörelsen rapporterar följande i ett pressmeddelande:

Under förra månaden publicerade vi flera nyheter om en serie våldsamma rån i centrala Helsingfors. Mainstreammedia behandlade dessa rån som separata incidenter. Stora nyhetstidningar valde också ofta att inte nämna det faktum att rånarna var zigenare och icke-vita invandrare.

För runt en vecka sedan blev det offentligt att en stor grupp icke-vita låg bakom alla dessa rån och en stor mängd annan brottslighet. Än mer intressant var det faktum att större delen av deras brottslighet inte var regelrätta rån. Enligt den finska polisen var brottslingarna inte lika intresserade av pengar som de var av att misshandla människor.

Ett sekretessbelagt meddelande skickat till polisen i Helsingfors läckte också nyligen. Enligt meddelandet var förövarna icke-vita och offren väldigt unga finnar. Det yngsta offren var bara 10 år gamla. Meddelandets autenticitet bekräftades av polisen.

Åtminstone 70 unga finnar har blivit utsatta för brott av de icke-vita brottslingarna. Brotten påminner mycket om det amerikanska “Knockout”-fenomenet, eftersom förövarna alltid letar efter de mest utsatta och svaga offren. Vissa av offren har till och med knivhuggits under attackerna.

Den finska polisen, mainstreammedierna och vänstervridna socialarbetare försökte övertyga den finska allmänheten att även om förövarna var icke-vita och offren vita finnar, så var dessa brott inte rasistiskt motiverade. Många “experter” säger till och med att anti-vit brottslighet per definition inte kan vara rasistisk. “Experterna” skyller på det finska samhället som påstås vara för hårt mot invandrarna och därigenom provocerar fram invandrarvåldet som riktas mot finska ungdomar.

Många finnar blev väldigt upprörda över den här våldsvågen och det faktum att media försökte tona ned den anti-vita karaktären som dessa brott har haft. På sociala medier började många tala om att arrangera medborgargarden som kunde patrullera gatorna för att skydda de utsatta finska ungdomarna i Helsingfors.

Den första gruppen att göra slag i saken och börja patrullera var aktivister från Finska motståndsrörelsen som gjorde det tillsammans med sympatisörer till organisationen. En Facebook-uppdatering om detta blev väldigt populär och lockade tiotusentals nya läsare till organisationens hemsida.

Själva patrullerande gick väldigt bra. Ett mindre slagsmål inträffade när aktivisterna blev fysiskt provocerade av en grupp vänsterextremister. Vänsterextremisterna togs dock lätt hand om och patrullerande kunde därefter fortsätta.

Till och med nationalister som tidigare sett oss som för radikala uttryckte sitt stöd för organisationen dagen efter: “Äntligen gick någon från ord till handling!”

Finska journalister, politiker och mediepersonligheter var däremot inte lika nöjda över vår aktivism. De talade om “1930-talets återkomst” och så vidare. Tre av de större politiska partierna i Finland fördömde vårt patrullerande i tidningen Helsingin Sanomat. Patrullerandet diskuterades vidare i många finska radiokanaler och webbtitdningar. Den stora dagstidningen Iltalehti fyllde en hel sida med en artikel om patrullerandet och Finska motståndsrörelsen. All publicitet har lett till tiotusentals nya besökare till vår hemsida. Vi har också fått in många nya medlemsansökningar.

Efter vår aktion har även några välkända parlamentariker börjat tala om behovet av att patrullera gatorna. Finska folket verkar vara trött på politisk korrekthet och kräver nu handfast agerande!

Den massmediala responsen på Finska motståndsrörelsens patrullerande har varit stor.

Den massmediala responsen på Finska motståndsrörelsens patrullerande har varit stor. Här en bild från tidningen Iltalehti (“Kvällstidningen” på svenska) som är Finlands tredje största dagstidning.

Läs mer på finska:
Helsingin katupartio puhuttaa suomalaisia
Vastarintaliikkeen katupartio Helsingissä
Vastarintaliikkeen aktivisteja partioi Helsingin kaduilla tänä iltana!
Maahanmuuttajaväkivalta raaistuu pääkaupunkiseudulla

Titel:Finska motståndsrörelsen patrullerar Helsingfors gator – skyddar folk från invandrarvåld Författad av:Redaktionen Publicerad:2014-10-15 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: