1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivister rensade Trelleborg på prideflaggor – inga flaggor kvar inför pride!

TRELLEBORG. Det verkar som att lokalbefolkningen i Trelleborg slipper se prideflaggor under söndagens prideparad. Detta efter att flitiga aktivister stulit alla kommunens prideflaggor.

Natten mot idag stals runt ett dussin prideflaggor i Trelleborg. Enligt hemliga, anonyma och obekräftade tips som nått Nordfront ryktesvägen är det människor anknutna till Nordiska motståndsrörelsen som konfiskerat kommunens propagandaflaggor.

Då det även tidigare stulits många flaggor i Trelleborg äger inte kommunen längre några prideflaggor och är därför tvungna att hissa vanliga kommunflaggor istället för regnbågsflaggorna på sina flaggstänger.

— 12 eller 13 flaggor har försvunnit. Och vi har dessvärre inte kunnat skaffa fram fler att hissa, så nu får de ersättas med kommunflaggor, säger parkchef Mark Huisman.

Detta innebär att kommunen inte kommer kunna hissa några prideflaggor under prideparaden som ska hållas under söndagen. De enda regnbågsflaggorna kommunen har att tillgå inför paraden är mindre varianter som ska sättas upp i marken inne i en rondell. Dessa flaggor vågar kommunen dock inte sätta upp innan söndagen då det är rätt så uppenbart vad för öde flaggorna hade kunnat se fram emot.

— Jag ser det som en kränkning, och ett ideologiskt brott. I 20 år har vi haft en flaggstång, men det här är första gången någon rör den. Jag blir ledsen. Det är verkligen ett tecken på att söndagens Pride behövs, gnäller kyrkoherde Gustaf Centervall vars kyrka blev bestulen på en av de okristliga flaggorna.

Uppdatering:

Aktionen är nu bekräftad av en kamprapport som publicerades under lördagen.

Bilder:

IMG-20160813-WA0000
Klicka för större bild.
1471027016837
Klicka för större bild.

Källa:
Efter nya stölder – nu är prideflaggorna slut

Titel:Aktivister rensade Trelleborg på prideflaggor – inga flaggor kvar inför pride! Författad av:Redaktionen Publicerad:2016-08-12 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: