1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Saxlind tillbaka från semestern – offentligt i Umeå!

UMEÅ. Nordfronts nyhetsredaktör Martin Saxlind är tillbaka från sin semester och deltar nu på en offentlig flygbladsutdelning i Umeå.

Under lördagen släpptes Nordfronts nyhetsredaktör Martin Saxlind ut i friheten igen efter att ha varit fängslad i drygt fyra månader för att ha agerat journalist under konfrontationen i Kärrtorp. Efter att ha kommit tillbaka från semestern var det dags för kamparbete igen och först på schemat står offentlig flygbladsutdelning i Umeå.

Aktivisterna ställde upp sig med fanor på Renmarkstorget och började dela ut flygblad till allmänheten. Västerbottens-Kuriren påstår att den offentliga flygbladsutdelningen är en ”motdemonstration mot den barnvagnsdemonstration RFSU arrangerade för att uppmärksamma mödradödligheten i världen”. I sin lögnaktiga artikel har man även kommit på ett nytt epitet till nationalsocialisterna som man nu kallar för ”zazister” istället för ”nazister”.

— Vi hade kunnat vänta oss att detta skulle ske. De är nazister och vi är feminister, men det är konstigt att de får står kvar, säger Viktoria Kassman, ordförande för RFSU i Umeå som är helt förbluffad över att mötes- och yttrandefriheten även gäller för frihetsälskande nordbor.

RFSU:s ”demonstration”.

Uppdatering 13:50:

Uppdatering 14:00:

Polisen är på plats och minst en vänsterextremist som betedde sig allmänt illa har blivit bortförd av poliserna. Flygbladsutdelningen är nu avslutad.

Titel:Saxlind tillbaka från semestern – offentligt i Umeå! Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-03-11 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: