1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Statsministern upprörd över Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration: ”Stör mig väldigt mycket”

1 MAJ/FALUN. Nu beklagar sig Stefan Löfven över att Nordiska motståndsrörelsen fått demonstrationstillstånd i Falun när Socialdemokraterna fått flytta sin tid. Det är "konstigt" och "stör mig väldigt mycket" menar statsministern.

Det är i en intervju med Aftonbladet som Stefan Löfven ger uttryck för en vilja att stoppa Nordiska motståndsrörelsens opinionsbildande verksamhet i såväl Almedalen som i Falun den 1 maj.

Att Nordiska motståndsrörelsen får hyra mark i Almedalen och att Nya tider får ställa ut på bokmässan är något som Stefan Löfven har åsikter om.

– Det finns inget i rättigheten att yttra sig som gör att arrangören måste ge tillträde till dem som bekämpar demokratin, säger en besviken Stefan Löfven över att civilsamhället valt att föregå med gott exempel och tillåta fri opinionsbildning.

Löfven är ännu mer besviken över att det parti han leder inte har möjlighet att bestämma hur mötesfriheten ska regleras under 1 maj i Falun, där Nordiska motståndsrörelsen var först ut med en demonstrationsansökan och där polisen uppenbarligen tagit detta på allvar. Löfven vill istället att Socialdemokraterna, inte polisen, ska få välja tid och plats.

— Det är konstigt om det är så att vårt parti som gått där i årtionden helt plötsligt får flytta tid på grund av en rörelse som motverkar demokratin. Det stör mig väldigt mycket, säger han.

Dalarna mot rasism, vars möte förpassats till en parkeringsplats under 1 maj i Falun, har också gnällt i media. Enligt DMR är deras påstående om att “vi kommer bli flest” skäl nog att bestämma tid och plats, trots att nätverket inte hade varit på plats om det inte hade varit för Nordiska motståndsrörelsen.

Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration går av stapeln under morgondagen på bästa tid och plats. Läs mer om demonstrationen och slut upp i Falun.

Källa:
Löfvens kritik: “Måste inte ge dem tillträde

Titel:Statsministern upprörd över Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration: ”Stör mig väldigt mycket” Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-04-30 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: