1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Tidningsutdelning, banderollaktion och autografsignering i Finland

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 8 juli anlände Motståndsrörelsen till Björneborg i Finland, då man för dagen planerat att med fanor och banderoller stå på en bro ovanför en vältrafikerad väg samt att dela ut Vastamedia-tidningen i centrala delar av staden.

Den årliga Pori Jazz-festivalen hade precis börjat i staden, något som varje sommar drar tiotusentals festivalbesökare till staden. Vädret var på aktivisternas sida och Vastamedia-tidningarna bytte ägare i en stadig takt. Efter den lyckade aktionen och tidningsutdelningen samlades man för att äta och i god anda diskutera tillsammans.

Cirka klockan halv tre på eftermiddagen strålade deltagarna samman, varpå man till fots fortsatte till en gångbro i närheten. På bron höll några av aktivisterna i Tyr-fanor medan andra satte fast en stor banderoll. Banderollens budskap lämnade ingen kall eller osäker om Motståndsrörelsens mål. Efter ungefär en timme var det dags för att plocka ihop sakerna och bege sig mot stadens centrum.

Man började dela ut Vastamedia-tidningen på Eetunaukio vid fyratiden på eftermiddagen. Medan en del delade ut tidningen höll andra i fanor och en banderoll. Aktivismen väckte genast intresse hos folk som var ute och gick eller satt på terrasserna. Även polismyndigheten anlände till platsen med en styrka på två polisbilar och undrade om vi hade rätt till ”demonstrationen”.

Efter att en lång stund ha argumenterat med de omedgörliga konstaplarna lyckades man till slut övertyga de om att man meddelat om aktivismen i förväg, trots att detta enligt lagen inte ens är nödvändigt eftersom det inte var fråga om en ”demonstration” utan om en tidningsutdelning. Även den politiskt korrupta lokaltidningen Satakunnan Kansa rapporterade om vår aktivitet som en ”demonstration”.

 

En stund efter att vi kommit överens med polisen anlände en uppenbart berusad och i något trasiga kläder klädd man till platsen. Man hade lätt kunnat tro att han tillhörde vänstern, men efter att han hade pratat ett tag kom det fram att han stod för moderata idéer och värderingar. Han pratade rörigt och upprepade samma sak flera gånger.

Polisen beordrade mannen att avlägsna sig från platsen, och när han vägrade så fördes han till en polisbil och blev körd därifrån. Själv ville dock mannen ha ”vård”. Vid samma tidpunkt kom det också en ambulans till platsen. Den andra polisbilen blev kvar för att iaktta vår aktivism till slutet.

Aktivisterna fick under tidningsutdelningen många positiva kommentarer och tacksägelser. De negativa kommentarerna var tydligt färre. En viss person som det senaste året synts mycket i media blev också tillfrågad om sin autograf och människor ville skaka hans hand. Många förbigående berättade att de sympatiserade med vår organisation i många frågor.

Det krävs dock mer upplysningsarbete eftersom många nationalister inte heller förstår att det är en sionistisk elit som står bakom det globalistiska, kulturmarxistiska, mångkulturalistiska och extremkapitalistiska värdevakuumet.

En man konstaterade exempelvis att han inte trodde att media, kulturen, ekonomin och maktpolitiken kontrollerades av sionister. Han kunde dock inte presentera några motargument för aktivisterna, och vi hoppas att han fått mycket viktigt att tänka på av den Vastamedia-tidning som han tog emot.

Efter att aktivisterna delat ut tidningen i ett par timmar var det dags att förflytta sig till Centrala Björneborgs kyrka för att besöka det av Emil Cedercreutz designade minnesmonumentet för de som deltog på de vitas sida i det finska inbördeskriget. Vi besökte också minnesmonumenten för de döda som blev kvar i Karelen, de som stred för våra broderfolk samt den på hjältekyrkogården.

Efter detta samlades man för att äta och diskutera och maten smakade gott för de hungriga aktivisterna. Vid halv nio-tiden på kvällen började deltagarna sakteligen bege sig hemåt. Dagen var i det stora hela lyckad. Trots att Björneborg i flera decennier haft rykte om att vara en förfallen och DDR-liknande stad, så har nya och ständigt tilltagande friska vindar under de senaste åren börjat blåsa även där.

Vid Eetunaukio lyste kulturmarxisterna endast med sin frånvaro samtidigt som nationalsocialisterna spred sitt budskap till de uppenbart intresserade stadsborna.

Framtiden tillhör nationalsocialisterna! Björneborgs aktivistgrupp tackar alla deltagare för den fina dagen!

/Björneborgs aktivistgrupp

Ursprungligen publicerad på Vastarinta.

Titel:Tidningsutdelning, banderollaktion och autografsignering i Finland Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-07-15 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: