1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Judiske advokaten Silbersky: ”En skam” att Motståndsrörelsen får demonstrera

INRIKES. Den judiske advokaten Leif Silbersky tycker att det är "en skam" att Nordiska motståndsrörelsen får demonstrera i Göteborg.

Den svenskfientlige och judiske “stjärnadvokaten” Leif Silbersky är upprörd över att polisen överhuvudtaget har givit Nordiska motståndsrörelsen tillstånd att demonstrera i Göteborg den 30 september.

I programmet “Brottscentralen” som den judiskägda tidningen Expressen sänder sa Silbersky bland annat att han “inte förstår polisens agerande”.

— Polisen är också till för att förhindra brott, men här ger man en plattform till de som inte förtjänar det, löd ett av advokatens svårtydda resonemang.

Silbersky upprördes även över att hela världen kan ta del av Motståndsrörelsens demonstration:

— Vi skickar ut bilder över hela världen och folk sitter i Tyskland och Amerika och läser om det här. Vi borde skämmas som tillåter en våldsideologi att komma till tals på det här sättet som man nu får göra i Göteborg. Jag tycker det är en skam.

Hans främsta argument till att polisen helt borde strunta i grundlagen och förbjuda nationella demonstrationer var att ett “gammalt justitieråd” en gång ska ha sagt att “svensk lag aldrig kan stå i strid mot det sunda förnuftet”.

Eva-Maria Svensson som är professor i rättskunskap vid Göteborgs universitet och som även debatterade mot Silbersky kom till en annan slutsats:

— Vi har en väldigt långtgående demonstrationsfrihet. Det är egentligen bara ur ordnings- eller trafikhindersynpunkt som man får begränsa demonstrationsfriheten. När polisen ger tillstånd kan man bestämma vilken plats det ska vara på och då ska det vara ur ordningshänseende, konstaterade Svensson.

Källa:
Experter oense om nazisternas tillstånd

Titel:Judiske advokaten Silbersky: ”En skam” att Motståndsrörelsen får demonstrera Författad av:Redaktionen Publicerad:2017-09-29 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: