1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Skola och utbildning

Ett av skolans mål måste vara att ge alla elever en grundläggande allmänbildning och viktig basal kunskap, men nästan lika […]

Ett av skolans mål måste vara att ge alla elever en grundläggande allmänbildning och viktig basal kunskap, men nästan lika viktig är skolans roll som karaktärsdanande institution. I bägge dessa målsättningar misslyckas skolan fatalt idag.

Elever får inte heller de resurser och den hjälp som krävs för att enligt sina individuella förutsättningar kunna utvecklas. Varken elever som har det svårt i skolan eller särskilt begåvade elever får idag rätt undervisning för att kunna utvecklas utifrån sina behov.

Ett av många problem som splittrar folket är att de som studerar på högre nivå och sedermera arbetar intellektuellt oftast saknar praktisk arbetslivserfarenhet. Detta skapar oförståelse, klyftor och klassförakt.

Därför vill vi:

  • Ersätta skolans politiska indoktrinering (den ”demokratiska” värdegrunden) med en grund byggd på karaktärsdaning, folkgemenskap och respekt för natur.
  • Dela upp klasserna efter kunskapsnivå redan i mellanstadiet för att mer resurser ska kunna läggas på de elever som behöver särskild hjälp och för att på riktigt kunna utnyttja potentialen i de särdeles begåvade.
  • Införa arbetstjänst med minst sex månaders praktiserande av hårt grovarbete för de som vill gå i högskola, universitet eller bli statsanställda.
Titel:Skola och utbildning Författad av:Officiell sida Publicerad:2018-02-08 Uppdaterad:2020-03-16

Läs också: