1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Den stundande segern hälsades av Kungälv

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 19 maj ägde den årliga Kungälvscruisingen rum – och Nordiska motståndsrörelsens andra näste var givetvis på plats för att bilda opinion för nationalsocialism och frihet. Nedan följer en rapport från dagen.

Det utbredda motorintresset i Norden sträcker sig från subkulturella raggare, som gärna framför fordon med höga chockvärden, till de som lagt ner ofantlig energi på att återskapa ett gammalt fordons glans. Dessa extremer – och alla de motorintresserade däremellan – sammanstrålar varje år bland annat i Kungälv för att umgås och för att visa upp sina bilar och motorcyklar. Hela tillställningen är milt uttryckt etniskt homogen och därtill rör det sig om ”vanligt folk”, alltså människor med fötterna på jorden som inte sällan får ta smällen från makthavarnas påtvingade mångkultur.

Med detta i åtanke, samt det faktum att Kungälv är en av de kommuner där Nordiska motståndsrörelsen ställer upp i höstens kommunalval, valde kamrater ur Näste 2 att bevista den välbesökta tillställningen. Tack vare god uppslutning delade man in sig i två grupper, där den ena begav sig till stadens största mataffär medan den andra begav sig till cruisingens epicentrum.

Bägge grupperna ställde upp med raka och tydliga banderoller: ”Stoppa folkutbytet! Nordfront.se”. Knappt hade man hunnit rulla ut banderollen inne vid den rondell som var cruisingens mittpunkt innan förbipasserande fordon gladlynt ropade ut webbadressen i kombination med ett flertal höjda högerarmar.

En polisman gick därefter fram till de som höll banderollen och hävdade att han nu utsett en av dem som ansvarig för dagens aktivitet. Mer intressant hade varit om konstapeln vågat sig på en impopulär brottsanmälan mot de som hälsat Motståndsrörelsen med förbjudna armrörelser, men så stursk var denne inte. Den polisiära störningen passerade obemärkt och aktiviteten fortlöpte mycket väl och det var inte förrän tämligen långt senare som en annan sinnesförvirrad polis snokade i vem som var den ansvarige ”ordningsstöraren”.

Dagen var alltigenom en succé! Många mottog flygblad och många uttryckte sig väldigt sympatiskt för såväl Nordiska motståndsrörelsen som sådan samt för det samhälle vi strävar efter att mejsla fram. Från båda de platser där man spred det nationalsocialistiska budskapet möttes man av ryggdunkningar, tummar uppåt, tutningar följda av uppmuntrande ord av såväl laglig som olaglig karaktär, och dylikt.

Vilket bemötande andra politiska aktörer fick på plats är svårt att avgöra, då de enda spåren som fanns av andra partier var Centerpartiet, som sponsrat med tillfälliga soptunnor – möjligen som kompensation för att deras politik är skräp – samt Socialdemokraterna. Detta sistnämnda ”framtidsparti” var däremot inte på plats för att sprida sina framtidsvisioner eller snacka politik, utan för att sälja billig korv till den som var vågad nog att lita på att Livsmedelsverket verkligen godkänt sossar i köket.

Diskussionerna fördes i viss mån efter prioritering, vilket innebär att många ville diskutera massinvandring och repatriering av alla dem som hör hemma bättre i sin egen del av världen. Ett flertal berättade om sina och sina bekantas oönskade upplevelser av mångkulturen och hur dessa möten i mångt och mycket varit det som fått bägaren att rinna över gällande synen på detta importerade problem.

En grupp ungdomar, som stått och förhört sig om hur det skulle gå till att ena Norden, gick därefter en ganska lång omväg hemåt för att träffa på den andra gruppen flygbladsutdelare och då i synnerhet riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland. Det är inte lätt att vara populär!

Efter över tre timmar av propagerande var det dags att avrunda aktiviteten. Vid detta laget hade bilarna börjat att glesna, vilket då även ledde till färre åskådare. På väg till de egna bilarna hade man polisen i släptåg. Dessa tjafsade en aning, för att sedan genomföra husrannsakan i ett flertal bilar i jakt på kalasjnikovgevär, kaststjärnor och långsvärd – dock utan framgång. Detta solkade dock på intet vis dagens framgångar utan betyget förblev mycket gott! Vi lär få anledning att återkomma till Kungälv, som alla säkerligen förstår!

På temat Kungälv bör man givetvis inte missa att lyssna på nylanserade Radio Kungälv!

Missa inte heller att ansöka om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen, så att du också kan göra skillnad!

Titel:Den stundande segern hälsades av Kungälv Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-05-22 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: