1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Fem offentliga aktiviteter i Kungälv samtidigt!

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under lördagen den 28 juli bedrevs det gatukamp i Kungälvs kommun – och det på inte mindre än fem platser samtidigt! Fokuset låg på att sprida valtidningar innehållandes bland annat Nordiska motståndsrörelsens program för Kungälv.

Lördagen den 28 juli samlades kamrater ur Nordiska motståndsrörelsen i Kungälvsområdet för att bedriva valkamp. Den nionde september hålls som bekant val till riksdag, landsting och kommuner – varav Kungälvs kommun är en av de tre kommuner där Nordiska motståndsrörelsen ställer upp. På listan finns två namn: Fredrik Vejdeland och Peter Albinsson.

Efter att under föregående lördag ha börjat dela ut valsedlar i bland annat Kungälv och Kode , så var det nu tid att börja sprida en lokal valtidning. Denna tidning innehåller, frånsett bland annat Nordiska motståndsrörelsens niopunktsprogram, även det kommunpolitiska program som framarbetats för Kungälvs kommun. Detta program kommer inte att citeras här och nu, utan kommer att släppas inom en snar framtid här på Nordfront.

Med en god uppslutning delades samtliga närvarande upp i fem lag, som sedan förflyttade sig till olika platser runt om i kommunen. Dessa var Coop och Maxi i Kungälv, City gross i Ytterby, Tempo i Kareby samt färjeläget i Marstrand.

Coop, Kungälvs centrum
Första nedslaget gör vi alltså vid Coop och Systembolaget i Kungälv, där ett dussin nationalsocialister spred valtidningar. Där var mycket folk i rörelse och reaktionerna var övervägande positiva med en hel del diskussioner.

Redan kort efter att man tagit platsen i anspråk sågs en gråtfärdig man i en fotbollströja ringa i hopp om en polisinsats, någonting som dock uteblev. Möjligen har polisen i Kungälv insett att det är lönlöst att åka på dylika snöflingors panikattacker.

Alldeles runt hörnet hade även några farbröder från Sverigedemokraterna ställt upp med tält och strandflaggor. Därifrån tycktes två sorters människor komma: de som ogillar massinvandring och de som ogillar muslimer för att dessa är antisemiter. De sionistiskt lagda sverigedemokraterna blev givetvis mycket upprörda över den nationalsocialistiska närvaron. Hur kan man ifrågasätta att “guds utvalda folk” ska få styra över planeten medelst bank- och mediavälde? Trots dessa partitrogna sverigedemokraters predikande så närmade sig ingen av motståndsmännen “Israels sak”.

De som snarare går att beskriva som Sverigedemokraternas gräsrötter visade sig däremot mycket mer mottagliga för ett nationalsocialistiskt budskap. Med ett gemensamt motstånd mot invandring och folkutbyte kunde man börja diskutera och således omintetgöra den hotfulla bild av Nordiska motståndsrörelsen som målas upp i judisk och statlig media. Flera av de sverigedemokratiska gräsrötterna talade om att Motståndsrörelsen var så våldsam och hotfull, men fick se sina massmediala fördomar motbevisade av verkligheten.

Ica Maxi, Kungälvs centrum
Bara några minuter bort finner vi Ica Maxi och även där delade man ut valtidningar och valfoldrar. Överlag gick det lugnt och stillsamt till. De allra flesta lade sitt fokus på att handla mat och tog antingen bara med sig en tidning för att läsa hemma eller så gick de tomhänta till sina bilar.

Efter ett tag kom partiet Medborgerlig samling till platsen och började dela ut information en bit ifrån motståndsmännen. När man var framme och talade med dem tycktes de en aning räddhågsna, till den grad att de inte vågade ta emot en av Motståndsrörelsens tidningar i utbyte mot ett ”medborgerligt” flygblad. Istället diskuterade man demokrati och folkstyre efter att någon av dem stammat fram någonting om ”antidemokratiskt”, trots att Nordiska motståndsrörelsen kämpar för ett större folkligt inflytande i politiken.

En skojig anekdot var ett äldre par, där farbrorn klargjorde att man rakt inte skulle ha någon tidning medan hans fru ironiskt ojade sig. När de sedan körde från parkeringen tutade farbrorn ilsket åt motståndsmännen och pekade finger, varpå hans fru log och gjorde tummen upp. Den stackars farbrorn får mest troligt ingen middag och därtill sova på soffan!

City Gross, Ytterby
Vidare till City Gross i Ytterby, strax väster om Kungälv. Precis som inne i Kungälv var folkflödet gott och såväl tidningar som foldrar och valsedlar gick åt i goda mängder. Många klargjorde att de redan var bekanta med Nordiska motståndsrörelsen och ett flertal av dessa var bekanta med Fredrik Vejdeland, som bor i Ytterby och även var på plats vid City Gross.

Polis anlände till platsen, men enligt dem själva eftersom ett larm gått inne i butiken. De nöjde sig dock med att fråga om hur aktiviteten gick innan de åkte, så butikslarmet måste ha gått över av egen kraft.

Precis som vid Coop i Kungälv så fanns det i Ytterby ett par förnuftiga farbröder som minsann inte kunde sympatisera med Motståndsrörelsen trots bra politik, enkom för att man var förment ”hotfull, provokativ och våldsam”. När man ombad en sådan farbror att precisera vad som var hotfullt, provokativt och våldsamt med Motståndsrörelsen så stammades någonting oförståeligt fram och det framstod med all önskvärd tydlighet att personen ifråga svalt massmedias bete. Man diskuterade fram och tillbaka varför man måste stå på sig mot angripare, utstråla styrka och provocera makthavare för att få dem att visa sina riktiga jag.

Färjeläget, Marstrand
Fortsätter man västerut hamnar man snart i Marstrand och vid färjeläget där ägde den fjärde flygbladsutdelningen rum. Med tanke på att det är semestertider och att Marstrand är ett välbesökt turistmål så var det mycket folk på plats, dock tycktes många tro sig lite för ”fina” för verklighetsanpassad politik.

Aktiviteten var i sin helhet lugn och helt utan bråk, gap och skrik. Polisen var på plats, men var kortfattade och trevliga. En äldre herre, som satt i kommunfullmäktige för Moderaterna, mottog glatt en tidning och stod sedan och pratade en god stund med motståndsmännen. Han berättade om hur landet under hans livstid försämrats avsevärt och att den riktning saker och ting går i just nu är allt annat än god. Som exempel på dålig utveckling lyfte han Bergsjön utanför Göteborg, som gått från en välordnad förort för familjer som ville bo i stadens närhet till att istället bli ett invandrargetto fyllt av kriminalitet.

När denne moderat stod och samtalade med representanter från Motståndsrörelsen, med en av organisationens valtidningar i handen, stannade en dam till för att ta en bild på detta. Till en början blev moderaten bestört, men det övergick snabbt i besvikelse eftersom det skulle ses som oförlåtligt att tala med just Nordiska motståndsrörelsen bland hans gelikar och partikamrater.

En annan man var journalist den 30 september 2017, då Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade i Göteborg under parollen ”Revoltera mot förbrytarna!”. Han hade hamnat mitt i det gruff som uppstod när Motståndsrörelsens sköldbärare försvarade demonstrationen mot våldsamma meningsmotståndare och poliser, och då blivit knuffad undan av en motståndsman.

Detta hade satt sig djupt i hans minne och han kom att återupprepa samma episod om och om igen, som i en psykos. Man förklarade dock att Nordiska motståndsrörelsen enbart tillåter våld i syfte av självförsvar och han helt enkelt haft otur att hamna på fel plats vid fel tidpunkt. Trots att han återupprepade sig ett flertal gånger gick han från platsen med Nordfront uppe i telefonens webbläsare.

Tempo, Kareby
Den femte flygbladsutdelningen ägde rum i Kareby, som ligger strax norr om Kungälv. Trots att det rör sig om en liten ort så var mottagandet gott. Många ville diskutera frågan om massinvandring och vad man ska göra med alla de invandrare som redan finns här. Svaret var enkelt: skicka hem dem som inte hör hemma här. Svaret syntes i många fall glädjande.

Några var dock inte lika glada i nationalsocialism, exempelvis en ung dam och hennes androgyna killkompis. Den unga damen rev vildsint sönder en folder och ändrade därefter kurs från affären för att istället återvända till bilen. Hennes androgyna vän försökte bortförklara hennes omogna beteende med att ”man får räkna med våldsamheter när man har ett så provokativt budskap”. Dum som ett spån! Hur man kan bedöma ett budskap som provokativt utan att ens försöka ta till sig dess innebörd är ett mysterium. Den androgyna kände sig trängd av frågan och försökte knuffa en kvinnlig medlem, varpå han fick gensvar genom att knuffas hela vägen till sin tjejkompis bil – som de sedan lämnade platsen med.

När man spridit propaganda i drygt tre timmar var det dags att avrunda samtliga flygbladsutdelningar och bege sig till ett skogsområde och hålla månadsmöte. Där bjöds det på utmärkt pastasallad i samband med att både den förgångna och den kommande månaden avhandlades.

Är du intresserad av att bidra till kampen för vårt folks överlevnad och frihet? Ansök om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen redan idag!

Titel:Fem offentliga aktiviteter i Kungälv samtidigt! Författad av:Redaktionen Publicerad:2018-07-29 Uppdaterad:2020-03-29

Läs också: