1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kommunalråd inför 1 maj: Nordiska motståndsrörelsen ”vill förstöra en fin dag” för Uppsalabor

Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala hävdar att Nordiska motståndsrörelsen ”vill förstöra” för vanliga Uppsala-bor genom att anordna 1 maj i staden.

Kommunstyrelsens ordförande i Uppsala, (S), låter sig idag intervjuas av Aftonbladet där han uppger missnöje över att demonstrationsrätten gäller även för politiska organisationer som Socialdemokraterna inte tycker om.

– De som går i NMR-marschen blir inte särskilt många – men de kommer att förorsaka stora kostnader. Det kommer att kosta multum, säger Pelling till Aftonbladet.

Pelling lägger skulden på hur mycket saker och ting kostar på Nordiska motståndsrörelsen, och inte på de motdemonstranter som kommer dit för att vandalisera och kasta föremål på polishästar och vanliga människor som vänsterextremister gjorde i Kungälv förra året.

Till Aftonbladet antyder Pelling att han understödjer för kommunen kostsamma motdemonstrationer genom ett uttalande om att “vi accepterar inga våldsbejakande extremister på våra gator”. Förutom detta kräver han en “stor polisbevakning” trots att en sådan såklart kostar mer pengar för kommunen.

Men Nordiska motståndsrörelsen kostar inte bara pengar, enligt Pelling, utan har också för avsikt att förstöra vanliga människors fina dagar. Att göra livet surt för vanliga Uppsalabor är motivet bakom Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Uppsala enligt Pelling.

– Det är också kostsamt i det avseendet att de förstör en härlig dag. Många vilar ut efter Valborg, möter våren i Uppsala med nära och kära, andra går i demonstrationstågen. Det brukar vara en fin dag i Uppsala. Det är det de vill förstöra, säger han.

Till skillnad från sin socialdemokratiske partikollega i Kungälv, Miguel Odhner, tänker inte Pelling försöka på att stoppa Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration. Däremot hoppas han få bestämma över polisen gällande Motståndsrörelsens marschväg.

Källa:
Pelling om nazist-marschen: ”Det kommer att kosta multum”

Titel:Kommunalråd inför 1 maj: Nordiska motståndsrörelsen ”vill förstöra en fin dag” för Uppsalabor Författad av:Redaktionen Publicerad:2020-02-19 Uppdaterad:2020-03-27

Läs också: