1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Kamratskapsstärkande vildmarksaktivitet

Näste 2 genomförde en aktivitet i den västsvenska naturen.

Helgen 18-19 April hade Näste 2 en gemenskap och kamratskapsförstärkande vildmarksaktivitet strax utanför Uddevalla. Vildmarksaktiviteten påbörjades med en gemensam marsch genom skogsområdet, där gemene man marscherade i bestämd takt till den slutliga destinationen.

Som grädde på moset så fick samtliga kamrater njuta av varmt och soligt väder under skogsmarschens gång. Självaste vandringen i vacker skogsterräng i kombination med rakryggade kamrater och fantastiskt väder skapades en harmonisk frihetskänsla som kan få vem som helst att inse moder naturs skönhet.

Vid ankomst till den slutliga samlingsplatsen så välkomnades kamraterna av en vacker sjö som blänkte fint under vårsolen. När samtliga kamrater hade nått den slutliga destinationen så lastade man av all packning för att senare invänta vidare instruktioner av vildmarksaktivitetsansvarig.

Strax efter att kamraterna hade gjort sig bekanta med platsen, så fick kamraterna som uppgift att med naturens egna resurser konstruera bivacker. Man delades in i två lag, där en utvald i laget fick ansvarsrollen att se till att allt arbete utfördes i enlighet med planen och att arbetet fördelades. I och med att kamraterna delades in i två olika lag så uppstod en tävling om vilken grupp som kunde konstruera den mest robusta, snyggaste och praktiska bivacken.

Båda grupperna arbetade febrilt med att försöka konstruera den bästa bivacken. Tävlingsstämningen som rådde i samklang med den sammansvetsade kamratskapsandan, resulterade i att båda grupperna lyckades konstruera ‘’godkända’’ bivacker enligt vildmarksansvarig.

Efter hårt arbete och slit så var det dags för matlagning och samkväm. Som förtjänst av gediget och fulländat arbete så byggde man gemensamt upp en brasa för att kunna värma sig och laga sin mat.

Eftersom det uppbyggda lägret låg bredvid en glasklar sjö, öppnade det naturligtvis upp möjligheten för ett uppfriskande vårdopp i sjön. Efter matlagning och samkväm, beslöt sig några kamrater för att ta sig ett första dopp för i år

Allt eftersom samlades alla kamrater runt den stora brasan för att välkomna mörkrets intrång. Runt den smattrande brasan satt kamraterna utmattade av allt hårt arbete, där kamraterna berättade rogivande rövarhistorier om deras tid inom Nordiska Motståndsrörelsen. Man pratade även om vikten att ingjuta en vildmarksvana och hur viktigt det egentligen är att kunna överleva i skogen om vi ställs inför svårare tider.

I dagens samhälle så har gemene man blivit otroligt frånkopplade från naturens rike, vilket resulterar i att den moderna människan varken respekterar naturen, eller inser naturens essentiella del i våra liv och i det naturliga kretsloppet. Men som Nationalsocialist inser man nödvändigheten av att försöka leva i samklang med naturen och behovet av att jorda sig i naturen och ta lärdom av den. Att vara sammankopplad med naturen och respektera den naturliga ordningen är livsnödvändigt. Nationalsocialismen är en garant för en blomstrande värld.

‘’ En gång är du av jorden kommen, och jord ska du åter en gång vara’’

Dagen därefter steg man upp tidigt för att njuta av en stärkande frukost som skulle bära kamraterna genom vildmarksaktivitetens slut. Som slutlig uppgift fick kamraterna i uppgift att nedmontera bivackerna och återställa lägerplatsen till originalskick. Efter nedmonteringen marscherade man tillbaka till samlingsplatsen för att slutligen tacka samtliga kamrater för deras medverkan i vildmarksaktiviteten.

Se filmen från aktiviteten nedan!

Titel:Kamratskapsstärkande vildmarksaktivitet Författad av:Naste 2 Publicerad:2020-04-23 Uppdaterad:2020-04-27

Läs också: