1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Revolutionen börjar med dig – Anti-EU-aktivism i Trollhättan och Uddevalla

Aktivistkampanjen har fortgått i två städer i Näste 2 under helgen.

Under slutet av denna vecka anordnade Trollhättans kommun en tvådagars sommarfestival för motorentusiaster. Detta populära evenemang lockade många besökare, vilket betyder många svenskar på plats och en hög exponeringsfaktor för Motståndsrörelsens Näste 2, som man helt enkelt måste ta vara på!

Aktivisterna anlände till Trollhättan på fredagskvällen för att fortsätta sin pågående kampanj mot EU. Ursprungligen var planen att sätta upp affischer i festivalområdet, men på grund av bristen på lämpliga ytor ändrade de sin taktik. Istället satte de upp klistermärken med texten Revolutionen börjar med dig! både innanför och utanför festivalområdet. Därefter beslutade de att förflytta sig till centrala Trollhättan och den närliggande staden Uddevalla för att fortsätta sin kampanj med affischer.

Ett urval av aktivismen i Trollhättan..

När aktivisterna anlände till centrala Trollhättan möttes de av en livlig atmosfär. Gatorna var fulla av människor som njöt av det varma vädret och uteserveringarna var fyllda av besökare som skrattade och samtalade. Aktivisterna tog tillfället i akt att placera sina klistermärken på strategiska platser, där de skulle få mest uppmärksamhet.

Efter en framgångsrik insats i Trollhättan fortsatte aktivisterna till Uddevalla – staden som är belägen som en pärla invid havet. Aktivisterna spred sitt budskap även här, och klistermärkena och affischerna med deras slogan syntes snart på flera platser i stadens centrum.

Aktionen avslutades på lördagen när aktivisterna ställde sig på en bro över E6 strax norr om Uddevalla och visade upp en banderoll med ett budskap. Solen stod högt på himlen och bilister som passerade under bron tutade och vinkade som ett tecken på stöd.

En känd poddare som haft att göra med Motståndsrörelsen förut, dök också upp, utbytte några ord med aktivisterna och tog en bild tillsammans med dem.

Efter att ha stått i den stekande solen och samtalat med kamrater begav sig nu gruppen vidare för att avsluta och diskutera igenom helgens bravader över en gemensam lunch.

Vill du gå med och göra skillnad? Ansök idag till Motståndsrörelsen!

Titel:Revolutionen börjar med dig – Anti-EU-aktivism i Trollhättan och Uddevalla Författad av:Naste 2 Publicerad:2024-06-02 Uppdaterad:2024-06-03

Läs också: