1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Midsommarfirande i Bohuslän

Då var solens högtid här åter igen! På midsommarafton samlades kamrater från hela Bohuslän för att fira sommarsolståndet med festligheter, god mat, vikingakamp och glädjande kamratskap.

Den 19 Juni samlades både medlemmar och aktivister från näste 2 vid ett fridfullt och vackert ställe en bit utanför Uddevalla. Vid ankomst till platsen så välkomnades man av en trevlig tillställning bestående av glada kamrater och vackra stugor inredda med fanor och försäljningsbord. Stämningen var god och upplyftande där både vuxna och barn kunde njuta av dagen.

Efter en stund med mingel och trevligt samkväm så var det dags för vikingakampen. Både modiga män och kvinnor deltog i årets vikingakamp där samtliga kämpar gjorde sitt absolut bästa för att ta hem segern. I årets vikingakamp tävlade alla kämpar i följande grenar.

• Dryckestävling: tävling där den som dricker upp sin dryck snabbast får flest poäng.
• Sköldkrock: med sköld som redskap ska man tränga ut sin motståndare ur ringen.
• Strid med svärd och sköld: slag på överkropp och ben ger poäng.
• Dragkamp: man mot man och först ut ur ringen med repet i handen segrar.
• Stafett med tung vikt: springa en viss sträcka fram och tillbaka bärandes på en tung vikt så många gånger som möjligt.

Trots kämparnas tappra försök till att vinna ära och ett mycket fint pris så kunde endast en segra. Vikingakampen var kamratskapsstärkande där samtliga deltagare fick känna och bevittna sann nordisk kämpaglöd och styrka!

Efter vikingakampens slut så var kamraterna naturligtvis hungriga och hade gjort sig förtjänta av en bastant måltid. Den ljuvliga midsommarmaten bestod av helgrillad gris, färskpotatis, sillbord och många andra goda tilltugg. Alla gäster uppskattade och njöt av måltiden. Efter att alla gäster fyllt sina magar med den goda midsommarmaten så var det dags för att bada i den närliggande sjön.

Sommarsolståndet är solens högtid och då ska vårt nordiska folk påminna sig själva om solens livsgivande kraft.

De nordiska folken är solens folk! Dock kan inte enstaka solstrålar göra så stor förändring på egen hand, men enar sig alla solstrålar med ett gemensamt mål så kommer det skapas en evigt brinnande sol av fanatism, uppoffring och kamp som kommer svepa över jorden likt en renande eld!

Titel:Midsommarfirande i Bohuslän Författad av:Naste 2 Publicerad:2020-07-01 Uppdaterad:2020-07-07

Läs också: