1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Näste åttas månadsmöte hade tema Nordisk mat

Söndag 5/7 träffades motståndsmän och kvinnor i Näste 8 på en medlems gård ”långt ute i spenaten” för månadsmöte. På […]

Söndag 5/7 träffades motståndsmän och kvinnor i Näste 8 på en medlems gård ”långt ute i spenaten” för månadsmöte.

På grund av vädret beslöt man inledningsvis att förlägga kampsportsträningen, som annars brukar vara första punkten på programmet, sist i programmet. Detta i hopp om att det vid det laget skulle ha slutat regna.

Sålunda blev månadsmötet första punkten på programmet. En ny, ung och entusiastisk medlem från en stad där organisationen en tid saknat representation hälsades hjärtligt välkommen.

Den gångna månaden har bland annat bjudit på två offentliga aktiviteter, de första på ett tag. Det sammanlagda antalet aktiviteter under månaden ligger dock en bit under förra månadens rekord. Kommande månad kommer inte heller den innebära någon semester från kampen.

Jimmy talar om den kommande månaden.

Temat för dagens kombinerade föredrag och måltid var nordisk mat. Föredragshållare tillika kock var nästets egen Lotta Eriksson. Hon hade tillagat ett stort antal rätter typiska i Norden under vikingatid och dukade även upp många råvaror allmänt använda under samma period

På bordet fanns ett antal kålrätter, fläskkött av hög kvalitet, diverse olika hemlagade korvar på fläsk, korn och olika örter, väl tillrett korn, ett slags mustig ärtsoppa, hembakat knäckebröd, hemkärnat och välsaltat smör, hasselnötter, smetana och jordgubbssylt på honung. Till att släcka törsten fanns kärnmjölk och mjöd.

Kocken berättar om allt som finns på bordet.

Konceptet med initierat föredrag varvat med provsmakning rönte stor uppskattning och såväl Lottas kulinariska färdigheter som hennes teoretiska kunskaper om vikingatidens kultur imponerade på deltagarna. Till exempel fann många det intressant att få veta hur vi idag kan ha så stor kännedom om vikingarnas matvanor. Den nyfikne läsaren kan få veta hur genom att lyssna på Lottas nästa föredrag. Föredraget / måltiden avundades med en frågesportstävling.

Födans beskaffenhet och det utdragna och därmed omfattande intaget skapade en så gedigen mättnad hos deltagarna att vissa av dem efteråt hade svårigheter att resa sig från sin sittande ställning. När man då påmindes om att nu väntade kampsportsträning i hällande ösregn hördes ett och annat knorrande.

Men vad hjälper att klaga när stridsropen kallar? Väl på plats i det svalkande regnet på gården utanför huset kröp krigaren fram i motståndsmännen som samtliga bjöd till rejält i ett intensivt sparrande värdigt kämpar som just intagit en vikingamåltid.

Vill du också ta fram vikingen i dig själv och stå upp i kampen för vårt nordiska folk? Då ska du ansluta dig till Nordiska motståndsrörelsen!

Titel:Näste åttas månadsmöte hade tema Nordisk mat Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-07-18 Uppdaterad:2020-07-18

Läs också: