1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Vildmarksaktivitet i Näste 8

Kamrater i Näste 8 gav sig ut på en kanotpaddling på sjön Hunn.

På förmiddagen lördag den 15/1 samlades aktivitetens deltagare i orten Rejmyre som ligger vid sjön Hunns strand i Finspångs kommun, Östergötland. Sjön ingår i ett större sjösystem där bland annat Magnehultesjön och sjön Tisnaren ingår. Den här aktiviteten var planerad som en ”soft”, familje- och barnvänlig sådan.

Kanotisterna ger sig ut på Hunn.

Vädergudarna visade sällskapet sin välvilja i form av solsken och lätt svalkande vind. Efter några timmars paddlande i gassande sol nådde man lägerplatsen belägen på stranden till en grönskande liten ö.

Ön där man slog läger

Motståndsrörelsens vackra fana sattes upp och vajade stolt för vinden till allmänt beskådande för många passerande i kanoter, motorbåtar, flottar och jetskis. Många starka reaktioner, inkluderande allt från segerhälsningar till ilskna vrål, kunde konstateras.

Tyrrunefanan vajar stolt för vinden.

Då både temperaturen och humöret var på topp badades det flitigt under dagen. Badandet varvades med plockande + ätande av blåbär och fiske med såväl kast- som flugspö. Denna aktivitet var som sagt tänkt som ganska avslappnad.

Det fiskades med flug- och kastspö.

Då natten skulle bli varm och inte många mygg var i farten byggdes inget vindskydd utan man såg fram mot en natt direkt under stjärnepellen. Till middag grillades korv, vilken intogs tillsammans med kålsallad.

Blåbär plockades och intogs i riklig mängd.

Fram emot kvällen gjorde man upp en eld och när mörkret gjorde sitt intåg läste en aktivist högt ur den inspirerande boken Den politiska soldaten av Derek Holland.

Korvgrillning är sällan fel.

Lite prövning bjöds även på när aktivister och medlemmar, några för första gången, fick känna på tårgas i ögonen. Inte den allra behagligaste upplevelsen, fick man erfara. Samtliga klarade dock prövningen galant utan hörbart kvetchande. Efteråt kom diskussionerna in på demonstrationer man deltagit i och kommande sådana. Och om hur värdefullt det kan vara att vara beredd på allt.

Under natten följdes ett eldvakningschema enligt vilket var och en fick lägga en timme på att hålla sig vaken, övervaka elden och beskåda stjärnorna. Vaken och dessutom stridsberedd blev var och en när skott plötsligt avlossades mitt i natten. Det visade sig dock röra sig om knallskott och ett internt beredskapstest som utföll väl då samtliga var alerta.

Tidigt på söndagsmorgonen väcktes alla av Horst Wessel Lied på hög volym. Kan man tänka sig ett mer uppbyggligt sätt att börja en ny dag? Efter ett morgondopp intogs kaffe medan man njöt av den nordiska naturens stillhet. Frukostmat varierade från kanot till kanot. Här förekom bland annat gröt, korv, bacon och färskpotatis.

Tidigt morgondopp

Även söndagen bjöd på blå himmel, stark sol och lätt vind. Efter några timmars paddling nådde man åter Rejmyre, stärkta i kropp och själ av det senaste dygnets naturupplevelser och fina kamratskap. Och med en spirande längtan till nästa gång!

Kanotisterna susar fram på Hunn.

Så, blir du med nästa gång? Finns bara ett sätt: Anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen!

Titel:Vildmarksaktivitet i Näste 8 Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-08-24 Uppdaterad:2020-08-25

Läs också: