1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Nordendagarna 2020

Helgen den 12-13 September ägde 2020-talets första upplaga av Nordendagarna rum i Näste 2

Årtiondets första upplaga av Nordendagarna som Näste 2 fick äran att arrangera, inaugurerades tidigt på förmiddagen av Peter Albinsson som hälsade alla välkomna och presenterade dagens upplägg.

Öppning av Nordendagarna

Invigningen, något som man endast kan uppleva till fullo som en deltagare på Nordendagarna var i vanlig ordning en av arrangemangets höjdpunkter. Funktionärerna stod stolta, liksom tidigare år uppställda framför scenen iklädda specialtryckta Nordendagarna t-shirts samtidigt som högtidlig musik spelades upp i bakgrunden.

Först ut som talare var Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Lindberg talade om en av de viktigaste egenskaperna hos ett lyckligt och segerrikt folk som tyvärr det nordiska folken idag berövats på, men som Motståndsrörelsen en dag åter ska väcka inom varenda nordbo, nämligen stolthet.

Simon Lindberg talar om vikten av att känna stolthet för vem man är.

Del ur talet:

Med ett helt folk som är stolta över sig själva. Med ett helt folk som är stolta över att de är av nordisk etnicitet. Med ett helt folk som tror på sig själva. Som vet att de klarar allt de ger sig hän. Det finns inga gränser för vad de kan åstadkomma och hur stolta de kan vara över det de åstadkommer.

Vidare menar Lindberg på att Nordendagarna inte bara är en helg då aktivister, medlemmar och sympatisörer umgås och tillbringar en trevlig tid tillsammans utan att den här traditionen har blivit som en nationaldag, en firandets dag för Motståndsrörelsen och den framtida Nordiska nationen.

Att hylla Norden och de nordiska länderna är därför givet för oss i Nordiska motståndsrörelsen. Låt därför Nordendagarna vara en dag att mellan hoppborgar, tal och tävlingar också bli en dag då ni stannar upp och reflekterar över vad det innebär att tillhöra de storslagna nordiska folken och låt detta vara en dag då vi verkligen kan sträcka på oss och känna oss riktigt, riktigt stolta över att vara svenskar, norrmän, finnar, danskar, islänningar – nordiska män och kvinnor. […] Vikten av stolthet är tyngre än både guld och bly. Sen att både guld och bly skulle kunna hjälpa vårt stolta folk framåt i kampen – det är en annan sak. För utan stolta och heroiska kämpar är de nämligen båda blott ganska obrukbara metaller.

Efter talet serverades det en mycket uppskattad lunch baserad på lokal mat från västkusten.

De som ätit färdigt kunde sedan gå på marknad i en annan del av lokalen där det såldes hemmagjord tandkräm, olika typer av hemmagjorda sylter, smycken, kläder och andra tillbehör.

Femkampen

Årets Nordmanna kamp bestod av fem grenar. Den första av dem, brottningen, en gren som detta året liksom andra år gick tufft till med åtminstone ett brutet revben på en aktivist.

Nordisk sköld-kamp

Den andra grenen var sköldkampen som gick ut på att trycka ut motståndarlaget från planen med hjälp av vikingainspirerade sköldar med fornnordiska runor på. Den tredje grenen var dragkamp och den fjärde var hinderbana. Hinderbanan handlade om att hela laget skulle klara sig igenom alla hinder på så kort tid som möjligt. Den femte och sista grenen som endast det vinnande laget tävlade i bestod av olika typer av marklyftning.

Dragkampen

Trots regn och mulet väder till en början blev aktiviteten mycket uppskattad av både deltagare och åskådare.

Den avgörande och sista individuella tävlingen var tyngdlyftning, där deltagarna skulle lyfta maximalt antal repetitioner på tid

Namngivningsceremoni för en ny generation

Efter en hård dags kamp om titeln som årets Nordman serverades en god och välförtjänt middag. När maten var uppäten och samtliga var mätta och mycket belåtna, fylldes lokalen av förväntan inför invigningen av ny tradition, nämligen en namngivningsceremoni.

En sak som jag och förmodligen de flesta lade märke till under helgen var Organisationens tillväxt. Organisationens tillväxt uppenbarades inte enbart genom de nya medlemmar och aktivister som anslutit sig, utan även, eller kanske främst genom alla de barn som var på plats. Detta stora tillskott av nytt blod till den nordiska folkstammen är någonting som väcker mycket hopp.

Något nedsläckt och mycket stämningsfullt fylldes scenen sedan av stolta, nyblivna föräldrar till de yngsta barnen. Jimmy Thunlind läste därefter upp betydelsen av varje namn som barnen gavs och en stämningsfull ceremoni tog plats. Efter namngivningsceremonin tilldelades barnen en symbolisk gåva från Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg.

Jimmy Thunlind gratulerar de stolta föräldrarna

Hedrandet av den vita Nordiska familjen avslutades inte där hursomhelst utan fortsattes med hedrandet av mödrar. Paulina Forslund var den förste som tilldelades Nordiska motståndsrörelsens modersdiplom. Ett diplom som utlovades till fler mödrar inom organisationen framöver.

Paulina Forslund tilldelas Nordiska motståndsrörelsens modersdiplom

Nästa punkt på schemat var ett föredrag av riksrådsmedlemmen Fredrik Vejdeland som talade om strukturell rasism mot vita och belyste från flera olika vinklar hur den svenska staten utövar strukturell rasism och i slutändan ren och skär anti-svensk folkmordspolitik mot svenska folket. Detta föredraget låg bra till i tiden med tanke på de många protester som ägt rum mot strukturell rasism riktad mot icke vita, något som Vejdeland bevisade inte existerar. Vejdeland talade här även om vikten av att stolt och rakryggat bekämpa denna folkmordspolitik.

Årets Nordman

När solen höll på att gå ner och kvällen var ett faktum blev det äntligen dags för prisutdelningen till aktivisterna som hamnade på första, andra och tredje plats i årets Nordmannakamp. Förstaplats-priset detta år var ett stort och vackert vikingasvärd.

Vinnaren av Nordendagarna 2020 blev den mångåriga och lojala aktivisten Martin Saxlind. Jag tror att alla evenemangets deltagare var överens om att Martin Saxlind verkligen förtjänade titeln som årets Nordman då han inte bara blev en tydlig vinnare i femkampen och då främst i den sista individuella marklyftsgrenen, utan även för att han 365 dagar om året för kampen framåt för de Nordiska folken med stolthet. Det kommer att publiceras en mer informativ artikel senare i veckan där Martin Saxlind blir intervjuad av Motståndsrörelsen.se.

Avslutning på en bra dag

Kökspersonalen och arrangörerna möttes sedan av rungande applåder efter en hård dags arbete för att mätta många magar och för att ha ordnat och pyntat lokalen i sann Nationalsocialistisk anda. Det konstaterades också att över 27 000 kronor donerats till fånghjälpen. Som avslut på en bra dag öppnades därefter baren och folk socialiserade till sent på kvällen med livemusik som spelades från scenen i bakgrunden.

Henrik Philström sjunger och spelar musik

Liksom tidigare år blev Nordendagarna 2020 en helg präglad av folkgemenskap och firande. Det blev en dag som Nordens Nationalsocialister kommer att minnas i många år framöver där flera nya livshyllande traditioner som namngivningsceremonier och modersdiplom utdelades.

Låt detta nya årtionde bli ett stolthetens årtionde där nordiska män och kvinnor går rakryggade framåt mot en ljusare framtid under Tyrrunan.

Bli en deltagare på nästa års folkfest genom att ansöka till Nordiska motståndsrörelsen HÄR eller kontakta ditt områdes lokala Nästeschef.

Titel:Nordendagarna 2020 Författad av:Cedric Höglund Publicerad:2020-09-14 Uppdaterad:2020-09-17

Läs också: