1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Gruppstärkande vildmarksaktivitet och praktiska utbildningar

Medlemmar och aktivister spenderade helgen i natursköna Bohuslän för att få nya kunskaper, grilla och umgås.

Lördagsmorgonen den 17 oktober befann sig medlemmar och aktivister från Näste 2 i den Bohuslänska naturen, närmare bestämt i Ljungskile för att gå igenom praktiska utbildningar och socialisera sig.

Dagen påbörjades tidigt med en lättare vandring till en grillplats några kilometer in i skogen. När kamraterna kommit fram till den utvalda platsen startades elden och man började med att tillaga mat.

Efter att alla ätit sig mätta drog man igång utbildningarna som skulle hållas. Det gick dels igenom grundläggande sjukvårdsutbildning i praktik och i teori där aktivisterna kunde ställa frågor till föredragshållarna, vilket öppnade upp för en längre diskussion kring ämnet.

När man diskuterat klart om sjukvård i teorin gick man över till att praktisera det. Deltagarna fick prova på att lägga olika typer av förband, samt förflyttning av skadad kamrat och det övades även på att improvisera lösningar om t.ex. utrustning inte finns på plats vid skador.

Vid utbildningens slut fick kamraterna tid till att umgås en stund innan det var dags för ytterligare några kilometers vandring i terräng tillbaka till bilarna. Dagen erbjöd många nya kunskaper för flera av deltagarna och var väldigt lyckad.

Titel:Gruppstärkande vildmarksaktivitet och praktiska utbildningar Författad av:Naste 2 Publicerad:2020-10-21 Uppdaterad:2020-10-20

Läs också: