1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Motståndsrörelsen gäckade polisen i Västerås

Under lördagen den 21 november genomförde aktivister och medlemmar i Näste 8 en banderollaktion i och omkring Västerås. Gruppen hade […]

Under lördagen den 21 november genomförde aktivister och medlemmar i Näste 8 en banderollaktion i och omkring Västerås. Gruppen hade ursprungligen planerat att inleda dagen med en offentlig flygbladsutdelning utanför ett köpcentrum, men det bistra höstvädret med iskalla vindar och ihållande regn gjorde att man befarade förstörda flygblad och ett fåtal människor som skulle ta sig tid att stanna och prata politik.

Därför beslutade nästeschefen att lägga om strategin. Var fanns människorna denna gråmulna dag? Jo, i sina bilar. På de stora trafiklederna genom och ut från Västerås var trafiken ymnig. Gruppen tog därför med sig en stor banderoll, fanor och bengaler och ställde upp sig på gångvägen på en av broarna över E18 utanför Västerås. Budskapet på banderollen för dagen var ”Dödsstraff för dömda pedofiler” och ett stort antal både bilister och lastbilschaufförer visade sitt gillande genom att tuta och ge tummen upp.

Motståndsmännen med fanor och banderoll på en bro över E18 utanför Västerås.

Efter en stund packade man ihop rekvisitan och begav sig till en annan broöverfart inne i centrala Västerås. Här var trafiken ännu tätare och det var gott om tutande och vinkande bilister. Mitt i hyllningarna dök plötsligt en polisbil upp på trafikleden under bron, där den blev stående och tycktes överlägga med högre befäl om hur detta uppenbara hot mot det demokratiska samhället skulle bemötas.

Många bilister visade sin entusiasm över aktivisternas budskap: Det tutades, vinkades och gjordes tummen upp.

Sedan polisbilen kört iväg beslutade aktivisterna att omlokalisera sig ännu en gång. På väg mot nästa gångbro dök fler polisbilar upp i närområdet, och det var uppenbart att ordningsmakten nu hade mobiliserat. Detta fick man bekräftat genom en titt på Vestmanlands Läns Tidnings nätupplaga, där det framgick att polisen i Västerås fått in anmälningar om ”nazistiska demonstrationer” på inte bara två utan minst tre broar i Västeråstrakten.

”Nazister” lite varstans denna dag. Och bengaler har de.

Polisen i Västerås skickade ut flera patruller för att leta efter åsiktsbrottslingarna, men utan resultat. Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl uttalade sig frustrerat till VLT:

– De är lite överallt. Vi ser folk vid bron på avfarten till sjukhuset. Sedan ska de även vara på E18 vid någon gångbro. När vi kommer dit så är inga där.

Hallå konstapeln! Här är de! Skynda!

Efter ytterligare en stunds katt och råtta-lek beslutade nästeschefen att aktionen fått avsedd effekt och uppmärksamhet, varpå kamraterna samlades för en stunds uppmuntrande samvaro innan man återvände hemåt.

Kampen för vårt folks seger tar sig olika former, men är alltid lika rolig och spännande. Kom med du också och var med och forma framtiden!

Titel:Motståndsrörelsen gäckade polisen i Västerås Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-11-23 Uppdaterad:2020-11-23

Läs också: