1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Aktivism med konstflyg under kampdag i Västerås

Lördag den 19 december, en dag med växlande molnighet, sammanstrålade motståndsmän i grupp 802 för en heldag med aktiviteter i […]

Lördag den 19 december, en dag med växlande molnighet, sammanstrålade motståndsmän i grupp 802 för en heldag med aktiviteter i staden Västerås – vars invånare skulle välsignas med nationalsocialismens budskap mitt i julruschen.

White lives matter

Två större bostadsområden och sedan även ett tredje område med studentbostäder betades systematiskt av. Flygblad delades ut, lyktstolpar och andra lämpliga objekt pryddes med klistermärken. Aktivisternas julhumör var på topp och det blev inte sämre när flera boende / passerande visade sin uppskattning med glada tillrop.

När 500 medhavda flygblad gått åt och merparten av ställen lämpade för applicering av klistermärken väl hade utsmyckats, kände aktionens deltagare att dagen ändå var långtifrån gjord. Julhandeln pågick som bäst denna kulna decemberlördag, så vad kunde väl vara lämpligare än att hålla en banderollaktion på en bro över en vältrafikerad trafikled?

Uppskattad närvaro

Väl framkomna till den omsorgsfullt utvalda bron vecklade aktivisterna ut banderollen, ställde upp med fanor och tända bengaler – vilka gav en fin effekt i grådiset. Glada reaktioner i form av tutningar, gester och hälsningar lät inte vänta på sig.

Banderollaktion passar i julruschen.
Bengaler lyser upp i den matta decemberdagern.
Den välkända Tyrrunefanan

Men hyllningar kom efter en stund även från oväntat håll – nämligen ovanifrån. Rakt ovanför aktivisterna utövades konstflyg i formation av en julgran. Det märktes tydligt på reaktionerna hos passerande bilister att många av dessa såg ett samband mellan banderollaktionen och konstflyget. Spektakulär aktivism eller?

Konstflyg i formation av en julgran ovanför banderollaktionen

Västeråspolisen var denna dag – sin vana trogen – sist på bollen. Först när aktivisterna efter några timmars banderollaktion höll på att plocka ihop dök man upp.

Titel:Aktivism med konstflyg under kampdag i Västerås Författad av:Naste 8 Publicerad:2020-12-28 Uppdaterad:2021-01-02

Läs också: