1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Månadsmöte och banderollaktion i Sundsvall

En splitterny banderoll invigdes på en gångbro över E4:an i Sundsvallstrakten.

Medlemmar och aktivister samlades vid lunchtid på söndagen den 21/2 i Bredsand utanför Sundsvall för att visa upp en nyligen införskaffad banderoll med budskapet ”Det här är vårt land!” i stora bokstäver samt en riksruna för förbipasserande trafikanter. Reaktionerna lät inte vänta på sig, många tutade för att visa sin uppskattning – eller sitt missnöje. Man såg ofta en tumme upp eller ett långfinger som följde biltutorna.

På plats med fanor och ett tydligt budskap.

Polisen blev uppenbarligen kallade till platsen men nöjde sig med att köra förbi och observera på avstånd, då motståndsmännen väldigt tydligt inte gjorde sig skyldiga till något brottsligt.


Aktionen pågick drygt två timmar innan man packade ihop och begav sig iväg för att äta gemensamt och hålla månadsmöte. När alla punkter på dagsagendan var avklarade passade man på att ringa Motståndsrörelsens äldsta veteran Vera Oredsson, som fyllde 93, och sjöng Hoch soll sie leben – en födelsedagsvisa på Veras tyska modersmål – i högtalartelefon. Ett hjärtligt och glatt sätt att avsluta en lyckad kampdag.


Det står klart att Näste 4 går mot alltmer aktiva dagar. Ansök redan idag och hoppa på tåget mot folkgemenskap och en ljusare framtid!

Titel:Månadsmöte och banderollaktion i Sundsvall Författad av:Naste 4 Publicerad:2021-03-06 Uppdaterad:2021-03-08

Läs också: