1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Påskfirande i Näste 3

Under helgen hade Näste 3 besök av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg när nästet firade påsken och hade månadsmöte.

Under fullsatta förhållanden firade Näste 3 påsken. Dagen började med äggmålning för de som ville.

Efter äggmålningen serverades det traditionell påskmat. Rökt lax, potatis, köttbullar, prinskorvar, Janssons och mycket mer.

Efter maten fick de yngre personerna och barnen leta påskägg som gömts undan. När påskäggen var funna och ätande av godiset påbörjats var det de vuxnas tur att leka. De vuxna delades in i olika lag och fick tävla emot varandra i att kasta en stock, dragkamp och till sist den klassiska säcklöpningen.

Nordiska motståndsrörelsens ledare var på plats och höll ett kort anförande om varför även Motståndsrörelsen firar påsken trots den judiska bakgrunden. Främst för att organisationen tillåter religionsfrihet men även för att våra kristna förfäder satte påsken på våra hedniska förfäders högtider. Därmed har högtiden en traditionell betydelse för bägge grupperna och tradition är något som är viktigt att bevara.

Förutom besök från ledaren fick även Näste 3 besök av Hampus Maijala ledare för Näste 7 som också deltog på firandet. Efter talet blev det fika och kaffe, när den blivit uppäten blev det sång från en medlem när alla stod runtom en eld som tänts.

Efter sången stannade människor kvar och pratade med varandra under kvällen ända tills de kände sig tvingade att resa hemåt.

Titel:Påskfirande i Näste 3 Författad av:Naste 3 Publicerad:2021-04-14 Uppdaterad:2021-04-15

Läs också: