1. Motståndsrörelsen - Sedan 1997

Nordiska motståndsrörelsen .se

  • Genom att besöka vår webbsida godkänner du delar av vår Datapolicy
  • Ja, det är ok
  • Nej, jag godkänner inte den
  • Jag vill läsa mer
  • Jag bryr mig inte (Ja)

Midsommarfirande i Bohuslän

Näste 2 med familjer och sympatisörer firade traditionsenligt midsommar i Bohuslän.

För tredje året i rad anordnades andra nästets midsommarfirande uppe i norra Bohuslän. På fredagsförmiddagen samlades kamrater och familjer från hela nästet för att tillsammans genomföra det som skulle komma att bli det antagligen bästa firandet inom nästet någonsin.

Dagen inleddes med en lättare lunch bestående av bland annat sill i olika former, sallad och laxrullar.

Efter lunchen var det dags för de årliga vikingaspelen. Flera av grenarna var samma som åren innan, men det fanns också ett par nya som fick göra debut. Grenarna som deltagarna fick tävla i var följande; Svärd- och sköldstrid, sköld-krock, ring-rymning, yxkast, samt släppkäpp.

Samtliga kämpade tappert i sitt försök att gripa vinsten, men i slutändan kunde endast en stå som segrare.

Värdig vinnare av spelen var Daniel ifrån Näste 5 och priset detta år var Greenpilleds upplaga av Mein kampf.

Daniel i dragkamp mot förra årets vinnare Jimmy Andersson.

Samtidigt som huvudtävlingen var igång fanns det även tävlingar för barnen och även de kämpade tappert.

Med spelen avslutade var det nu dags för nästets egna Paulina Forslund att träda upp på scenen och hålla ett tal kring midsommar, traditioner och kultur.

Andemeningen Paulina ville få fram genom talet var att midsommar inte ska anses vara kamparbete, utan istället ett tillfälle för folk att umgås och koppla av.

Utdrag från talet,

Jag vill så gärna tro att vi som samlats här idag har ett mål, en mening och ett driv. Att midsommar är en av de dagarna på året då vi kan få chansen att umgås och slappna av och tillsammans var en del av att kultur bevaras och bejakas. Dagens människor är till mångt och mycket rotlösa. Utan djupare mening blir människor detta sägs det. Det är därför det är så oerhört viktigt att vi återinför dessa traditioner och även skapar nya, tillsammans.

Talet avslutades med applåder från åhörarna och middagen stod sedan redo att förtäras. Huvudmåltiden för dagen bestod av grillat kött och potatisgratäng.

Dagen började sedan lida mot sitt slut och den trevliga sammankomsten avrundades med trubadur-uppträde av Stefan Viljehammar och efter det bad.

Titel:Midsommarfirande i Bohuslän Författad av:Naste 2 Publicerad:2021-06-29 Uppdaterad:2021-06-30

Läs också: